Seurapäällikön tilannekatsaus
SeuraJulkaistu: 30.12.2022 14.00

Seurapäällikön tilannekatsaus

Vuosi on vaihtumassa ja jääurheilukausi 2022-2023 edennyt kutakuinkin puoliväliinsä. Juniorisarjoissa vietetään vielä joulutaukoa, joten nyt on hyvä hetki luoda katsaus Rauman Lukko ry:n ajankohtaisiin asioihin. Seurapäällikkö Antti Saarinen kertoo menneen syksyn kuulumisia ja valottaa hieman tulevan kevätkauden näkymiä.

- Syyskausi sujui ihan mallikkaasti. Ikäluokat ja joukkueet ovat tehneet aktiivisesti varainhankintaa ja yhdessä seuran tukijoiden kanssa harrastuksen kustannukset ovat pysyneet maltillisina. Tästä iso kiitos Lukko Säätiölle ja Raumalaiskiekkoilun Tuelle, sekä aktiivisille toimijoille ja vanhemmille, jotka mahdollistavat jääkiekon ja ringeten harrastamisen huokeasti. Myös urheilullisesti kausi on alkanut hienosti. Saarinen toteaa.

Seuran kehitystä ja vetovoimaa voidaan arvioida monilla mittareilla, mutta yksi keskeisimmistä on se, miltä harrasteryhmien ja kiekkokoulujen osallistujamäärät näyttävät. Minkä verran syksyn aikana tuli ilmoittautumisia ja ovatko ryhmäkoot kasvaneet?

- Määrät ovat pääasiassa pysyneet samoina viime vuosiin nähden. Koronasta selvisimme kuivin jaloin. Tyttöjen jääpelitoiminnassa on viime kautta enemmän osallistujia, mikä on hieno asia. Lisäksi matalan kynnyksen Easy Hockey -toimintaan on tullut paljon uusia pelaajia. On hieno huomata, että kevyemmällekin harrastamiselle on tilausta ja kehitämme harrasteryhmätoimintaa mielellämme lisää jatkossakin, Saarinen sanoo.

Lukko ry:n hallituksen sääntömääräinen syyskokous järjestettiin 17. lokakuuta Kivikylän Areenalle puheenjohtaja Sami Junnilan johdolla. Jäsenistön muodostivat Mikko Honkaheimo, Jouni Laaksonen, Lauri Tuomola, Mikko Ahtola ja Juha Laivonen. Sihteerinä jatkaa Päivi Kilponen.

- Henkilövaihdoksia tai muita merkittäviä uudistuksia ei tällä kertaa ollut esityslistalla. Seuran kevätkokous on määrä pitää maaliskuussa.

Olosuhteet kunnossa, kustannukset maltillisina

Kaksi edellistä kautta urheiluseuratoiminnassa olivat, kuten muistamme enemmän tai vähemmän koronaepidemian sävyttämiä. Tämän osalta tilanne on onneksi jo helpottanut, mutta päättyvä vuosi toi eteen uudenlaisia haasteita.

- Jäänkäytön hinnat nousevat meillä hieman 1.1.2023. Tämän taustalla on erityisesti Tuki-Areenan sähköhinnan kallistuminen. Perheille kustannukset eivät kuitenkaan lankea täysimääräisesti maksettavaksi, ja siitä vielä kerran iso kiitos seuran tukijoille, Saarinen ilmoittaa.

Hän muistuttaa myös, että kaupungin tekojäät palvelevat parhaillaan normaalisti raumalaisia.

- Pyynpään ja Lähdenpellon kentillä on mahtavat olosuhteet luisteluun ja höntsäpelailuun. Nämä mahdollisuudet ovat tänäkin talvena maksutta kaikkien käytössä!

Antti Saariselle tuli joulun alla vuosi täyteen nykyisessä seurapäällikön pestissään. Aiemmin Lukko ry:n taitovalmentajana pitkään työskennellyt kiekkomies viettää nykyään enemmän aikaa toimistolla talouden ja hallinnollisten asioiden parissa. Yksi osa-alue on erilaisten tukihakujen organisointi ja näistä tiedottaminen joukkueille.

- Suomen Jääkiekkoliiton avustukset, sekä paikallisen Gottipäi-rahaston jakamat tuet ovat olleet kysyttyjä. Lisäksi Lukko Säätiö halusi avata toisen hakukierroksen vähävaraisten junioreiden perheille. Tukea harrastamiseen on paljon tarjolla, ja sitä on myös runsaasti perheet hakeneet, Saarinen summaa.