Rauman Lukko perustettiin 8.11.1936. Pienestä satamakaupungin seurasta on vuosien myötä kasvanut laajaa junioritoimintaa ja huippukiekkoa pyörittävä jääurheilun erikoisseura. Seuralla on yhteensä noin 600 lisenssipelaajaa jääkiekossa ja ringettessä. Rauman Lukko ry:n jääurheilutoimintaan kuuluvat jääkiekon juniorijoukkueet ikäluokissa U9 - U18, Naisten Mestis- ja Suomi-sarjajoukkueet (yhteistyössä PaRan kanssa), Tyttöjen jääpelitoiminta, Leijona-kiekkokoulu ja Kettu-liiga sekä ringeten E-, D- ja B-juniorijoukkueet.

Rauman Lukko aloitti ensimmäisenä liigaseurana Suomessa erityislasten Special Hockey -jääkiekkotoiminnan. Vuonna 2000 perustettu Rauman Lukko Oy vastaa miesten liigajoukkueen sekä U20-joukkueen toiminnasta. Rauman Lukko ry ja Rauman Lukko Oy kulkevat tunnetusti yhdessä sinikeltaista polkua Rauman Lukkona.

Jääkiekon ensimmäisen Suomen mestaruuden seura saavutti vuonna 1963. Kauan odotettu toinen mestaruus saavutettiin 58 vuoden tauon jälkeen vuonna 2021. Samana keväänä seuran U20-joukkue saavutti ikäluokkansa mestaruuden. Edellinen A-nuorten mestaruus oli vuodelta 1958.

Seuran riveistä on vuosien aikana noussut nimekkäitä urheilijoita sekä kansalliselle että kansainväliselle huipulle. Perustana on aina ollut arvokas ja pyyteetön juniorityö. Usein on sanottu sinikeltaisen veren ja sydämen periytyvän Raumalla sukupolvelta toiselle.

Vuosien saatossa Rauman Lukko on pystynyt vastaamaan sekä huippu-urheilun että juniorikiekkoilun muuttuneisiin haasteisiin. Rauman Lukolla on vaalittavanaan arvokkaat perinteet. Tämä tehtävä edellyttää sekä juurien tuntemusta että kehittymistä ja jatkuvaa valmiutta muutoksiin. Tässä tehtävässä merkittävin tukipylväs on Raumalaiskiekkoilun Tuki ry, joka pyrkii toiminnallaan edistämään raumalaista jääkiekkoa ja vaikuttamaan raumalaisen jääkiekkoilun sidosryhmiin.

Seuraavissa kohdissa esitettävät ”Sinikeltaisen polun” -linjaukset Rauman Lukon jääurheilutoiminnalle ovat syntyneet tarpeesta löytää yhteiset perusteet hyvälle, lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä edistävälle urheilemiselle. Linjaukset toimivat seurassamme kaikkien yhteisinä työkaluina auttaen meitä tarkistamaan omia toimintaperiaatteitamme ja käytännön toimintatapojamme entistä paremmiksi.

Lapselle ja nuorelle, kuten myös vanhemmille urheileminen ja seuraan kuuluminen on arvokas ja tärkeä kokemus. Se on elämysmaailma ja merkittävä kasvuympäristön osa perheen, koulun ja kavereiden rinnalla.

”Sinikeltainen polku” toimii suunnan osoittajana kaikille lukkolaisille. Rauman Lukko toivoo, että näistä seuramme sisäisistä pelisäännöistä on apua kaikille seuratyöhön osallistuville. Rauman Lukko haluaa, että näiden linjausten avulla ymmärrämme entistä paremmin oman seuratehtävämme niveltymisen Lukko-perheen laajaan toimintaan.