Special Derby - Lukon ja Ässien Special Hockey -joukkueet kohtaavat paikallismatseissa
27.11.2018 14:50 Uutiset / Special Hockey

Lukon Mikko Aikko ja Ässien Juha Virtanen ovat erityislasten asialla

Rauman Lukko aloitti ensimmäisenä Liiga-seurana Special Hockey -toiminnan vuoden 2018 alussa. Toiminta mahdollistaa jääkiekon harrastamisen ala-asteikäisille erityislapsille, sekä tytöille että pojille. Seuraava askel otetaan joulukuun lopulla, kun Lukon ja Ässien Special Hockey -joukkueet kohtaavat Satakunnan paikalliskamppailussa.

- Meillä toiminta on lähtenyt hienosti käyntiin. Aloitimme tämän vuoden alussa nollista ja parhaillaan toiminnassa on mukana parisenkymmentä innokasta jääkiekon harrastajaa. He käyvät jäällä kahdesti viikossa. Toive olisi, että saisimme mukaan vielä kymmenkunta uutta pelaajaa ja heidän huoltajistaan muutaman lisätoimihenkilön joukkueelle, Rauman Lukko ry:n markkinonti- ja viestintäpäällikkö Mikko Aikko kertoo.

- Special Hockey -toimintamme on herättänyt laajalti kiinnostusta, ja monet seurat ovatkin olleet minuun yhteydessä. Myös Jääkiekkoliitto on ottanut toiminnan siipiensä alle. Olisi tärkeää, että ei kilpailullinen erityisryhmätoiminta saataisiin käyntiin valtakunnallisesti, jotta jokaisella olisi mahdollisuus päästä mukaan tähän hienoon lajiin. Jääkiekko kuuluu kaikille, Aikko muistuttaa.

Porin Ässät seurasi Lukon esimerkkiä ja aloitti oman Special Hockey -toimintansa viime syyskuussa.

- Meillä on toiminnassa mukana tällä hetkellä noin 40 erityislasta ja -nuorta, joista viikoittaisia harrastajia on keskimäärin reilu 30. Meillä ei ole varsinaisesti ikä- tai diagnoosirajoja. Tällä hetkellä kaikki osallistujamme ovat pystyluistelijoita ja osalla on jäällä mukana henkilökohtainen avustaja, Ässien junioripäällikkö Juha Virtanen kertoo.

- Olemme saaneet mukaan Porin kaupungin erityisliikunnanohjaajan sekä osaavat, innokkaat ja ammattitaitoiset valmentajat ja ohjaajat. Toimintamme on huomioitu positiivisesti, palaute on ollut hyvää ja kannustavaa, Virtanen jatkaa.

Lukon ja Ässien Special Hockey -joukkueiden väliset back to back -ottelut tullaan pelaamaan Porissa perjantaina 28.12.2018 ja Raumalla perjantaina 1.2.2019. Molemmat ottelut pelataan ennen Lukon ja Ässien liigajoukkueiden kohtaamisia.

- Special Hockey -ottelut eivät ole niin sanottuja näytösotteluita, joita meidän Kettu-liigalaisemme pelaavat liigaotteluiden erätauoilla, vaan he pelaavat kaksi 15 minuutin erää. Ottelun jälkeen joukkueista otetaan valokuvat ja tämän jälkeen lapset pääsevät vielä nauttimaan Liiga-matsin paikallispelitunnelmasta, Aikko sanoo.

- Ikähaitarimme on alle kouluikäisistä aikuisiin nuoriin. Heillä on isot tunteet jääkiekkoa kohtaan, ja osa toivoo pääsevänsä myös itse kokemaan pelaamisen ilon. Joudumme valitettavasti jättämään osan pelaajistamme pois ottelun kokoonpanosta ison ikäeron vuoksi, mutta haluamme tarjota heille 28.12. pelattavassa Ässät - Lukko -ottelussa mahdollisuuden esittää taitojaan rankkarikilpailussa. Back to back -pelit ovat hieno tapahtuma, jossa huomioidaan hienosti myös erityislapsia ja -nuoria, Virtanen korostaa.

Aikko sai ajatuksen keskinäisistä otteluista, jonka jälkeen hän istui Virtasen ja Ässien valmennuspäällikkö Jaakko Välimaan kanssa palaveriin.

- Myös he innostuivat ideasta heti. Meillä lapset ovat harjoitelleet jo kohta vuoden päivät ja heillä on luonnollisesti kova halu päästä pelaamaan oikeita pelejä. Mikä olisikaan hienompi tapa aloittaa matsit, kuin Satakunnan paikalliskamppailu, Aikko hehkuttaa.

Hän toivoo, että Special Hockey -toiminta saisi tuulta alleen useilla eri paikkakunnilla.

- Toivon todella, että toiminta lähtee pyörimään mahdollisimman monessa seurassa ympäri Suomea. Olisi mahtavaa saada tulevaisuudessa käyntiin erityisryhmien oma valtakunnallinen sarjatoiminta.

- Tarjoamme toimintaa syksystä alkaen myös Rauman lähikuntien erityisperheille, ja ainakin toistaiseksi veloituksetta. Lukon sateenvarjoseurat toimivat omilla alueillaan tärkeinä linkkeinä. Olisi toivottavaa, että lähipaikkakuntienkin erityislapsiperheet löytäisivät lauantaisin klo 11.15 Tuki-Areenalle ja mukaan toimintaan.

Ottelutapahtumia on omalta osaltaan mahdollistamassa Euran Teollisuushuolto Oy.

- Keskustelin Euran Teollisuushuolto Oy:n osakkaan Marko Wemanin kanssa ja hän painotti minulle, että heille yhteiskuntavastuu on äärimmäisen tärkeä asia. Hänelle oli heti selvää, että he haluavat olla mukana tukemassa Special Hockey -toimintaa ja osaltaan olla mahdollistamassa näitä otteluita. Iso kiitos heille, Aikko korostaa.

Lisätietoja antavat:

Mikko Aikko
Rauman Lukko ry
p: 0400 529 025
mikko.aikko@juniorilukko.fi

Juha Virtanen
Porin Ässät ry
p: 044 059 5204
juha@porinassat.fi


   
Lisää uutisia
Rauman Lukko ry
«  Elokuu   »
Kategoriat