Meidän Lukko: Maija on toimiston sydän
22.2.2018 11:19 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Maija Piispa hoitaa Juniorilukon taloushallintoa

Rauman Lukko ry:n toimistolle astuttaessa vastaanotto on iloinen. Ensimmäisenä tulija kohtaa toimistopäällikkö Maija Piispan.

Aina hyväntuuliselle Maijalle tulee huhtikuussa täyteen 20 vuotta sinikeltaisen seuran palveluksessa. Hän kertoo viihtyvänsä työssään edelleen yhtä hyvin kuin ensimmäisenä työpäivänäänkin.

- Tästä työstä tekee mielenkiintoisen se, että vaikka tietyt rutiinit pysyvät samoina, on jokainen päivä, viikko ja kuukausi erilainen. Vuosien aikana olen oppinut, että kaiken hektisyyden keskellä tiedän jo mitä milloinkin on tulossa ja osaan priorisoida asioita jo ennakkoon. Kaikki se tuo intoa tekemiseen, enkä ole vielä kertaakaan kokenut tylsää työpäivää.

Itse arki on toki kahden vuosikymmenen aikana muuttunut. Nykyään toimisto on päivittäin läheisissä tekemisissä joukkueiden kanssa myös kesäaikaan.

- Yhtä lailla kuin maailma ympärillä, myös jääkiekko on kokenut suuria muutoksia. Toiminta on mennyt kaikilla osa-alueilla ammattimaisemmaksi. Ennen kaudet olivat lyhyempiä, kun sarjat loppuivat jo keväällä. Tätä nykyä joukkueet toimivat käytännössä ympäri vuoden.

Maijan työpäivät täyttyvät taloushallinnon töistä, kuten laskutuksesta, palkanlaskennasta sekä muusta kirjanpitoon ja maksuliikenteeseen liittyvistä toimistotehtävistä. Hän korostaa, että ison seuran arki pyörii, kun tietotaitoa jaetaan ja pysytään jatkuvasti ajan hermolla.

- Omassa työssäni muutokset näkyvät parhaiten ehkä niin, että urheiluseuroilla on nykyään enemmän ja entistä tarkempia asetuksia ja lakeja. Seuroja ohjeistetaan tiukasti, mutta samalla myös opastetaan hyvin. Esimerkiksi joukkueiden varainhankinta on muuttunut kovin paljon vuosituhannen vaihteen aikaisesta toiminnasta.

Maija opettaa ja ohjeistaa uudet joukkueenjohtajat ja rahastonhoitajat omiin tehtäviinsä. Joukkueiden arkea helpotetaan ympäri vuoden niin paljon kuin tarve vaatii.

- Joka vuosi perustetaan uusi ikäkausijoukkue, mikä tarkoittaa sitä, että myös koko toimihenkilöryhmä saattaa olla uutta. Heille tulee silloin paljon uutta asiaa, eikä kaikkea pysty omaksumaan kerralla. Autamme heitä myös kauden mittaan, kun eteen tulee uusia asioita. Täältä toimistolta on aina apua saatavilla.

Hänellä on kokemusta myös niin sanotusta kenttätyöskentelystä, sillä vuosituhannen vaihteen jälkeen Maija toimi oman poikansa joukkueessa joukkueenjohtajana ja rahastonhoitajana.

- Olen päässyt seuraamaan sitä, kuinka pienet pojat kasvavat Leijona-kiekkokoulusta aina Liiga-jäille asti. Jääkiekko yhdistää myös meitä vanhempia ja me löydämme lajin parista uusia ystäviä. Itse olen päässyt tutustumaan näiden 20 vuoden aikana isoon osaan uusia hienoja ihmisiä, ja se on mielestäni suuri rikkaus.

Vastapainoa vauhdikkaalle arjelle tarjoavat rauhalliset harrastukset.

- Rakastan käsitöiden tekemistä. Kaikenlainen omin käsin luominen ja tekeminen irrottavat ajatukset oikealla tavalla irti työelämästä. Lisäksi luen ja ulkoilen paljon.

Myös jääkiekolla on paikkansa Maijan harrastuksissa.

- Kyllähän tätä työtä tehdään rakkaudesta lajiin. Vapaa-aikaa tulee vietettyä paljon jäähallilla. Käyn katsomassa paikan päällä kaikki Lukon liigajoukkueen kotiottelut ja vierasottelut tulee seurattua television välityksellä, Maija kertoo.


   
Lisää uutisia
Rauman Lukko ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat