Juha Laivonen ja Mikko Ahtola uusina jäseninä Lukko ry:n hallitukseen
SeuraJulkaistu: 27.10.2021 15.30

Juha Laivonen ja Mikko Ahtola uusina jäseninä Lukko ry:n hallitukseen

Rauman Lukko ry:n sääntömääräinen syyskokous järjestettiin maanantaina 25.10.2021 Kivikylän Areenan junioritoimiston neuvottelutiloissa. Kokouksen esityslistalla oli muun muassa yhdistyksen henkilövalinnat.

Uusiksi jäseniksi hallitukseen valittiin Juha Laivonen ja Mikko Ahtola. Molemmat ovat pitkän linjan Lukkolaisia ja sinikeltainen yhteisö on tullut miehille läheiseksi etenkin lasten harrastamisen kautta.

44-vuotiaalla Laivosella on taustaa Lukon ringettetoiminnasta. Aluksi tyttärensä joukkueen valmentajana ja nykyään ringettejaoston some-vastaavana. Päivätyössään hän toimii mobiilialalla Huawein aluekouluttajana.

Millä miettein otat luottamustoimen vastaan ja mitä asioita aiot hallituksen kautta edistää?

- Minulta kysyttiin ensin halukkuutta ryhtyä tähän toimeen ja annoin suostumukseni. Tavoitteena on seuran kokonaisvaltainen kehittäminen, niin että kaikilla on hyvät edellytykset harrastaa. Omalta osaltani painopiste kallistuu ehkä enemmän juuri tyttöjääurheilun edistämiseen, Laivonen sanoo.

Lukon värien puolesta mies on liputtanut jo pitkään. Myös silloinkin, kun työt veivät Raumalta 15 vuodeksi pääkaupunkiseudulle.

- Tuli aikoinaan hyvinkin tarkkaan seurattua Lukon otteita etäkannattajana. Eikä varmasti jäänyt työkavereillekaan tuolloin epäselväksi, mille seuralle meikäläisen sydän sykkii, Laivonen naurahtaa.

45-vuotias vuoden joukkueenjohtajaksi keväällä 2019 valittu Ahtola on toiminut Lukon 2006-kiekkojuniorien taustalla ikäkausijoukkueen perustamisesta asti. Tällä kaudella hän on joukkueenjohtajan roolissa U16 SM-joukkueessa. Siviilissä mies työskentelee Raumalla satamaoperaattori Euroports Oy:n palveluksessa.

- Lähden innolla kehittämään seuratoimintaa myös hallinnolliselta puolelta. Erityisesti haluan nostaa esille ns. näkymättömän työn puurtajia, kuten joukkueenjohtajia ja huoltajia, jotka osaltaan mahdollistavat urheilusta vastaavien toimijoiden työskentelyn. Kymmenkunta vuotta jojon hommia tehneenä näen, että tietyt käytännön asiat vaativat hieman selkeyttämistä ja ajantasalle päivittämistä, Ahtola toteaa.

Lukko ry:n hallituksen vanhoina jäseninä jatkavat Jani Virtanen, Mikko Honkaheimo, Lauri Tuomola, Jenni Valonen, Vesa Katavisto ja Päivi Kilponen (sihteeri). Puheenjohtajana jatkaa keväästä 2020 asti tehtävää hoitanut Sami Junnila.

Juha Laivonen

Mikko Ahtola