Special Hockey tarjoaa elämyksiä erityislapsille - ilmoittaudu mukaan!
Special HockeyJulkaistu: 06.09.2021 19.02

Special Hockey tarjoaa elämyksiä erityislapsille - ilmoittaudu mukaan!

Rauman Lukko aloitti kevättalvella 2018 ensimmäisenä jääkiekon kotimaisena liigaseurana erityislapsille tarkoitetun Special Hockey -harrastetoiminnan. Saimme tuolloin valtakunnallistakin huomiota tärkeän asian edelläkävijänä.

Alusta asti toiminnan tunnuslauseena on ollut ”jääkiekko kuuluu kaikille”. Tavoitteena on tuoda harrastus helposti saavutettavaksi kaikille kouluikäisille erityislapsille, niin tytöille kuin pojille. Tämä matalan kynnyksen toiminta tarkoittaa sitä, että mukaan voi tulla ilman diagnoosirajoja. Edellytyksenä on, että osallistujalta onnistuu seisominen luistimilla.

Ohjattu toiminta on pelaajille maksutonta. Ilmoittautumisen yhteydessä suoritetaan seuran vuosikokouksen päätöksen mukainen 10 € pelaajajäsenmaksu ja Jääkiekkoliiton edellyttämä 2 € pelipassimaksu (Seurapassi 2). Lisenssikortin saaminen edellyttää voimassa olevaa jäsenyyttä.

Lukon Special Hockeyn vastuuohjaajana jatkaa Joonas Välisalmi. Hän on ollut toiminnan vetäjänä joukkueen perustamisesta lähtien.

- Tosi hyvin olen viihtynyt tässä hommassa. On ollut hienoa nähdä, miten lasten taidot kehittyvät kauden aikana. Tärkeintä on luoda heille kannustava ilmapiiri ja sellainen fillis, että kiekon pelaaminen on ennen kaikkea hauskaa.

- Osa pelaajista on ollut mukana yhtä kauan kuin minäkin, eli jo lähes kolmen ja puolen kauden ajan. Uudet harrastajat toivotan myös ilomielin tervetulleiksi, Välisalmi sanoo.

Special Hockey -joukkueen kummipelaajaksi kaudelle 2021-2022 on lupautunut Lukon liigajoukkueen 24-vuotias puolustaja Vili Saarijärvi. Hänen edeltäjinään kummeina ovat olleet Teemu Ramstedt, Janne Niskala ja Toni Koivisto.

Miltä sinusta tuntuu nyt ottaa tällainen erityistehtävä vastaan ja minkälaisena esikuvana haluat olla Special Hockeyn pelaajille?

- Tämä on totta kai upea tehtävä ja otan sen erittäin mielelläni vastaan. Viime kaudella Tonin kanssa juttelinkin asiasta jonkin verran ja hänellä ei ollut muuta kuin hyvää kerrottavaa toiminnasta, Saarijärvi viittaa keväällä uransa päättäneeseen Koivistoon.

Liigakiekkoilijan arki on tarkkaan jäsennelty, mutta kummipelaajan kalenterista löytyy aikaa SH-joukkueelle.

- Ihan varmasti aion käydä heitä hallilla tsemppaamassa. Minulla on ollut synnyinkaupungissani Rovaniemellä oma junnujen kiekkoleiri ja kokemukset sieltä ovat mahtavia. Itsekin saan voimaa, kun näen ne leveät hymyt lasten kasvoilla, Saarijärvi kertoo.

Vili Saarijärvi aloittaa toisen kautensa Lukossa

Pelaajille riittää varusteiksi luistimet, ristikollinen kypärä, kaulasuoja ja maila. Varustuksen täydentäminen on suositeltavaa, mikäli haluaa jatkaa harrastusta kokeilukertojen jälkeenkin.

Tunnin mittaiset jäävuorot ovat Tuki-Areenalla torstaisin klo 15-16. Syyskuun lopusta eteenpäin toinen vuoro tulee käyttöön lauantaisin klo 10.45-11.45.

Toiminnan tunnettavuutta on tarkoitus lisätä loppuvuoteen suunnitellulla promotapahtumalla Uudessakaupungissa. Yritämme näin saada lähialueilta mukaan uusia joukkueita ja järjestää mahdollisia uusia ottelutaphtumia. Edellisinä kausina Lukon ja Porin Ässien SH-joukkueet ovat jo ottaneet mittaa toisistaan.

Ilmoittautumislomake löytyy täältä.