Ringettetoimintaa Lukossa jo yli kolme vuosikymmentä
14.2.2021 12:36 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Lukon C-tytöt juhlivat syksyllä turnausvoittoa Laitilassa

Rauman Lukko on tunnetusti yksi maamme perinteikkäimmistä jääkiekkoseuroista, mutta tämän ohella myös ringette on kuulunut Lukon toiminnan piiriin jo yli kolme vuosikymmentä. Tytöille ja naisille suunnattu ringette lanseerattiin alunperin Kanadassa vuonna 1963 ja Suomeen laji rantautui jääkiekkovaikuttaja Juhani ”Juuso” Wahlstenin ideoimana 1979.

Lukko on ollut yksi edelläkävijöistä, kun ringetteä alettiin 80-luvun lopulla viemään Suomessa eteenpäin jääkiekon rinnalla. Äijänsuon harjoitusjäähallin valmistuttua seuralle saatiin lisää jääaikoja ja tämä antoi uutta pontta ringettejaoksen toiminnan kehittämiselle.

Muutamaa välivuotta lukuun ottamatta Lukko on saanut jalkeille naisten edustusjoukkueen ja viime kausina se on vakiinnuttanut paikkansa toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla, eli Ykkössarjassa.

Vuosi sitten keväällä alkanut koronapandemia lopetti pelikauden hieman ennen aikojaan, mutta lajiliitto päätti myöhemmin jakaa mitalit sen hetkisten sijoitusten mukaan. Raumalaiset nappasivatkin hienosti pronssia ja mitalikahvit päästiin juomaan vasta juhannuksen tienoilla.

Lukon edustusjoukkue 2020-21

Kuluva kausi on ollut yhä rikkonainen virusepidemian vuoksi. Ykkösen jatkosarjassa palattiin tammikuun lopulla tositoimiin viikkojen tauon jälkeen, mutta esimerkiksi espoolainen EKS ilmoitti äskettäin joutuvansa luopumaan kokonaan sarjapaikasta alueellisten rajoitusten vietyä harjoittelu- ja ottelumahdollisuudet.

Lukon edustusjoukkueen päävalmentaja Minna Lahtinen antaa oman väliarvionsa kauden etenemisestä.

-Jos nyt unohdetaan korona ja tarkastellaan vain pelillisiä asioita, niin mielestäni Ykkössarjan taso on kauttaaltaan parempi aiempaan verrattuna. Joukkueen näkökulmasta meillä on kuitenkin vielä petrattavaa, mikäli haluamme olla taas mitalisijoilla. Tasaisuutta otteisiin tarvitaan enemmän, Lahtinen sanoo.

Yhteistyökumppanit tärkeitä myös ringettejoukkueille

Pitkäjänteinen ja laadukas juniorityö on perusedellytys missä tahansa urheilulajissa, kun tähdätään kansainväliseen menestykseen. Suomi on ringeten moninkertainen maailmanmestari, joten lajin pariin tuleville tytöille riittää paljon hyviä esikuvia. Tässä yhteydessä on syytä mainita ainakin Laitilasta kotoisin olevan ja Lukkoakin urallaan edustaneen Susanna Tapanin nimi. Hänen on ollut suunnannäyttäjänä tyttöjen ja naisten jääurheilussa, varsinkin länsirannikon alueella.

Lukolla on tällä hetkellä juniorijoukkueet C-F -ikäluokissa. Vasta-alkajille tarkoitettu ringettekoulu on toimii nykyään Tyttöjääurheilu -otsakkeen alla. Tällä halutaan monipuolistaa ja antaa valinnanvaraa, kun pienet tytöt tutustuvat Lukon lajivalikoimaan.

-C-juniorien kausi lähti hyvin käyntiin ja syksyn alkusarja sujui meiltä erinoimaisesti. Nyt hieman harmittaa, kun ei päästä koronan vuoksi pelaamaan jatkosarjaa ainakaan ennen maaliskuuta, jos silloinkaan. Ikäluokan SM-turnauskin on samasta syystä siirretty huhtikuulta ensi syksyyn, toteaa joukkueenjohtaja Pia Korsi.

Rauman seudun yritysten halukkuus urheiluseuratoiminnan tukemiseen tuli esille viime viikolla julkaistussa jutussa, jossa kerroimme Lukon U18-jääkiekkojuniorien kuulumisia. Korsin mukaan yhteistyökumppanien merkitys on suuri heidänkin joukkueensa taustalla.

-Olemme olleet muun muassa talkooapuna Osuuskauppa Keulan inventaareissa Prismassa ja S-Marketeissa. Lisäksi Lukon ringettetytöt ovat jo useana vuonna olleet joulun alla paketoimassa kaupoissa asiakkaitten lahjaostoksia. Vapaaehtoisilla paketointimaksuilla on kerrytetty joukkueiden kassaan pientä lisätuloa, Pia Korsi kertoo.

-Ja onhan tällaiset aktiviteetit mukavaa yhteisöllistä tekemistä pelaajille, kun saavat touhuta harrastuksen puitteissa muutenkin kuin jäähallin ympäristössä.

C-tyttöjen "nälkäisimmät pelaajat" palkitaan pizzerian lahjakorteilla


   
Lisää uutisia
Rauman Lukko ry
«  Maaliskuu   »
Kategoriat