Kummiyritykset U18-joukkueen tukena SM-sarjassa
8.2.2021 13:20 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Toni Nenonen toimii Lukon U18 SM-joukkueen vastuuvalmentajana

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan jatkuvuus on ollut kuuma puheenaihe viime aikoina korovirusepidemiasta johtuen. Jääkiekon nuorimmissa ikäluokissa sarjatoimintaa on jouduttu pitämään tauolla reilut kaksi kuukautta. SM-ja Mestis-tasoilla pelaavat ylimmät ikäluokat pääsivät kuitenkin vuodenvaihteen jälkeen pelaamaan taas sarjapisteistä.

Rauman Lukon U18-kilparyhmän, eli B-nuorten SM-sarjajoukkueen vastuuvalmentaja Toni Nenosen mukaan joukkueen arki on sujunut jouhevasti koronaohjeita noudattaen.

-Meillä treenit pyörii lähes normaalin kaavan mukaan. Ja todella tyytyväinen pitää olla siitä, että sarjaa päästiin ylipäänsä jatkamaan. Pelipäivä on kiekkoilijan juhlapäivä, Nenonen toteaa.

Lukon kausi SM-alkusarjassa käynnistyi syyskuussa hieman nihkeästi, mutta iltojen pimetessä tulosta alkoi syntyä paremmin ja peliesitykset olivat nousujohteisia. Ylempi jatkosarja starttasi tammikuussa ja Lukko on tälle hetkellä kymmenen joukkueen taulukossa sijalla yhdeksän.

-Alkusarjasta selviytyminen kympin sakkiin oli välitavoitteemme ja tässä onnistuminen on ehdottoman positiivinen asia, Nenonen sanoo.

Lukon tämän kauden U18-joukkue muodostuu pääosin 2003-04 syntyneistä pelaajista. Suurin osa heistä on seuran oman junioripolun läpi kulkeneita, mutta mukana on myös Raumalle kiekon takia muuttaneita nuoria lahjakkuuksia, niin muualta Suomesta kuin maamme rajojen ulkopuoleltakin.

-Pelaajaliikennettä tapahtuu kauden sisälläkin. Eli meiltä on ollut nyt jonkin verran siirtymää A-junnuihin (U20) ja vastaavasti C-junnuista (U16) on noussut poikia pykälää ylemmäs. Tämä systeemi toimii Lukossa hyvin, mikä taas palvelee yksilöiden kehittymisessä, Nenonen tähdentää.

Yhteistyökumppanit ja talkootyö urheilun taustatukena

Jääkiekkoharrastuksen hinta yleensä nousee sitä mukaa, mitä ylemmälle sarjatasolle iän myötä siirrytään. Lukon U18 pelaajien perheissä tähän on reagoitu siten, että vanhemmat ovat aktiivisesti hankkineet joukkueelle yhteistyökumppaneita Rauman seudulla toimivista pk-yrityksistä. Mukana on reilut parikymmentä firmaa.

-Useimmille pelaajalle on nimetty oma kummiyritys. Nämä kumppanit saavat logonsa näkyville poikien pelitamineisiin. Lisäksi pyrimme sopivissa kohdin tuomaan firmojen nimiä esillä some-kanavissamme ja Ruutu+ ottelulähetyksissä, joukkueenjohtaja Ilpo Valtanen kertoo.

Joukkueen varainhankinnassa on siis kyse pitkälti oma-aloitteisuudesta ja talkoohengestä. Valtanen lähettää isot kiitokset kaikille alueen yritykselle, jotka näkevät urheiluseuratoiminnan ja ennen kaikkea Lukkolaisuuden tukemisen arvoiseksi.

-Teetimme kaikille pelaajille mm. samanlaiset pelihousujen päälliset, eli housupussit. Näissä on jokaisen yhteistyökumppanin mainospaikat tarkasti määritelty, Valtanen lisää.

Hänen aisaparinaan joukkueenjohtajan tehtäviä hoitava Joonas Järvenpää muistuttaa, että pelaajat itsekin osallistuvat monesti harrastuksensa rahoittamiseen juuri talkootyön periaatteella.

-Pojat ovat olleet avustamassa mm. Lukko Oy:n eri tapahtumissa, sekä muiden yhteistyökumppanien toiminnoisssa ja tällä tavalla keränneet joukkueelle taloudellista selkänojaa.

Opetusalalla siviilityötään tekevä Järvenpää näkeekin tärkeänä kasvatustehtävänä, että nuoret alkavat ottaa vastuuta oman harrastuksensa rahottamisesta, kun ovat jo sen ikäisiä, ettei vanhempien tarvitse enää tehdä kaikkea heidän puolestaan.

-Tällä kaudella tosin talkoita ja tapahtumia on ollut vähemmän. Viimeisimpänä urakkanaan pojat maalasivat tammikuussa itse oman varustekoppinsa seinät Äijänsuon harkkajäähallissa tehdyn remontin jälkeen, sanoo Järvenpää.

Pelaajat maalaustalkoissa


   
Lisää uutisia
Rauman Lukko ry
«  Maaliskuu   »
Kategoriat