Tapio Juuselalla on vuosikymmenien kokemus Lukko-organisaation luottamustoimista
2.12.2020 15:01 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Juusela on ollut pitkään raumalaiskiekkoilun näköalapaikalla

Marraskuun 14. päivä kiinnitettiin Kivikylän Areenan edustan Timantteja, Tähdenlentoja ja Perinteitä -patsaaseen viisi uutta nimilaattaa. Yksi kunniagalleriaan nimetyistä on Rauman Lukon organisaatiossa vuosikymmenien ajan vaikuttanut Tapio Juusela.

Alunperin Juusela tuli Lukkoon juniorivalmentajaksi 70-luvun alusssa. Sen jälkeen hän ehti toimia mm. Raumalaiskiekkoilun Tuki ry:n luottamustehtävissä yli 40 vuotta aina vuoteen 2016 asti. Mies on istunut reilun vuosikymmenen ajan Lukko Oy:n hallituksessa ja työskenteli aikanaan 12 vuotta taustayhtiö Contineo Oy:n / RTK:n toimitusjohtajana.

Lukko Säätiön varapuheenjohtajana hän toimii edelleen. Pitkään näköalapaikalta raumalaista jääurheiluelämää tarkkaillut Juusela on Rauno Mokan ohella oikea henkilö ottamaan kantaa seuran kehitysnäkymiin. Liigakiekkoilu saa luonnollisesti suurimman mediahuomion, mutta miltä juniorityö näyttää 2020-luvun alussa?

- Paljon positiivista huomiota on junnujen toiminta viime aikoina saanut. Toisaalta jääaikojen riittävyys on eräänlainen ikuisuusaihe. Tuki-Areenan valmistuminen toi helpotusta tähän, mutta näkisin silti että Raumalla on tilaa ja tarvette yhdelle uudelle tekojääradallekin, Juusela visioi.

Entä mitkä ovat mielestäsi ne suurimmat onnistumiset ja edistysaskeleet, joihin Lukon toiminnassa olet ollut vaikuttamassa?

- Lukko Akatemian perustaminen oli järkevä ratkaisu. Samoin päätoimisten vastuuvalmentajien pestaaminen juniorien kilpajoukkueisiin. Seuran pelaajaomavaraisuus ylimmissä ikäluokissa alkaa olla sen verran pientä, että laadukkaalla valmennuksella Lukko pystyy houkuttelemaan myös muualta tulevia nuoria kiekkolupauksia, Juusela sanoo.

Lukko ry:n äskettäin myöntämä tunnustus on korkein mahdollinen huomionosoitus ansioituneelle seuratoimijoille. Se on jossain määrin verrattavissa siihen, että pelaajan pelinumero jäädytetään ja paita nostetaan juhlavin menoin hallin kattoon. Miten itse otit vastaan tiedon syksyllä, kun Lukon toimistolta soitettiin ja kerrottiin nimilaatan kiinnittämisestä?

-Olin saanut pientä vihiä etukäteen, että tällainen yllättävä asia saattaa olla tulossa. Mutta kun se sitten varmistui, niin olihan se todella suuri juttu minulle. On hienoa saada seuralta tällainen tunnustus palkintona pitkästä urasta, Tapio Juusela kiittelee.


   
Lisää uutisia
Rauman Lukko ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat