Eveliina Suonpää vieraili Lukon tyttökiekkoharjoituksissa
10.3.2020 11:47 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Eveliina ja kiekkotytöt hymyssä suin Tuki-Areenalla

Rauman Lukon naisten liigajoukkueessakin pelannut Panelian Raikkaan kasvatti Eveliina Suonpää osallistui eilen Lukon tyttökiekkoharjoituksiin.

Ruotsalaista Lindköping HC:ta viime kaudella edustanut Suonpää oli selkästi jo pudotuspeleistä tippumisen unohtanut ja pikutyttöjen mukana jäällä viiletti tutun pirtsakka Kiukaisten oma kiekkotähti.

Eveliina osallistui harjoituksiin ohjaamalla maalivahteja, pelaten tyttöjen kanssa sekä antoi siinä ohessa kullan arvoisia maajoukkuetason vinkkejä mihin asioihin ala-asteikäisten tyttöjen tulisi harrastuksen tässä vaiheessa kiinnittää huomioita.

Eveliina opasti tyttöjä oikeaoppisista torjunta-asennoista

Harjoitusten päätyttyä tyttökiekkojoukkueen päävalmentaja Ella Harjula oli järjestänyt pukukoppiin yhteisen juttutuokion, jossa tytöillä oli mahdollisuus kysyä Eveliinalta mieleen tulleita kysymyksiä. Ja kinkkisiä kysymyksiä piisasi; Kuinka monta räpylätorjuntaa olet tehnyt? Mikä on lempivärisi? Oletko aina ollut maalivahti? Mikä on parasta jääkiekossa ja niin edelleen.

Rauman Lukko paljastui Suonpään suosikkijoukkueeksi Suomessa ja Petri Vehanen hänen suurimmaksi esikuvakseen. Myös muutamat pelaajien vanhemmistakin rohkenivat kysellä maajoukkuetähden kuulumisia.

Nimmarilla varustettu Suonpään pelaajakortti kädessä oli mukava lähteä treeneistä


Yksi tytöistä halusi nimmarin omaan kilpeensäkin

Tyttökiekkoilijoiden lähdettyä Tuki-Areenalta tyytyväisenä kotiin nimmarikortit käsissän pyysi Juniori-Lukon Mikko Aikko Eveliinan vielä hetkeksi juttusille kertomaan kuulumisistaan ja minkälaisin ajatuksin hän Lukon nais- ja tyttöjääkiekkotoimintaa on Pohjanlahden toiselta puolelta seurannut.

Mitä ajatuksia Lukon nykyinen tyttökiekkotoiminta sinussa herättää?

- On ollut ilo seurata somesta, että nyt myös tytöille on tarjolla omaa laadukasta jääkiekkotoimintaa Lukossa. Silloin kun minäkin Raumalla viimeksi pelasin yksittäisiä Girls Hockey Day -tapahtumia järjestettiin, mutta niillä yksin ei vielä toimintaa saatu aikaiseksi. Täällä on loistavat olosuhteet harrastaa. Valtakunnan ainoa kaikkien vapaasti käytössä oleva Super Arena -laukaisuhalli on jo yksistään niin hieno asia Raumalla, varsinkin tytöille, joista hyvän laukauksen omaavat erottuvat heti edukseen joukkueissaan, vinkkaa Suonpää.

Tieto ensimmäisestä poikien E2-ikäkausijoukkueeseen pelaamaan päässeestä tyttökiekkokoulun kasvatista yllätti ja samaan aikaan lämmitti Eveliinan mieltä, joka itsekin on useassa eri poikajoukkueessa aikanaan pelannut. Yksi niistä oli nykyisen Lukko Naisten päävalmentajan Marko Toivosen valmentama.

Olit sunnuntaina Kivikylän Areenalla seuraamassa Lukon ja TPS:n välistä liigakarsintaottelua, jossa hyvä ystäväsi Susanna Tapanikin oli yllättäen pelaamassa. Miltä Lukko Naisten peli näyttti ja onko siinä tapahtunut sinun silmiisi muutoksia siihen aikaan, kun itse Lukossa pelasit?

- Hirveästi en ole tämän kauden Naisten Liigan otteluita seurannut. Lähinnä tuloksia. Mutta urheilullisuudessa on menty selvästi eteenpäin ja siinä Markon kädenjälki näkyy, Suonpää kertoo.

Mitä suunnitelmia tuleville viikoille ja ensi kauteen?

- Nyt on hyvä vetää hetki henkeä ja pitää taukoa. Toki näihin Lukon hyvän mielen tyttökiekkotapahtumiin tulen jatkossakin mielelläni mukaan, jos pyyntöjä tulee. Lindköping-sopimuksesta toisen, ns. optiovuoden kohtalo on vielä auki ja siellä valmennusmuutostenkin takia tilanne täysin auki, joten katsotaan sitten myöhemmin kesällä missä ensi kaudella pelataan, pyörittelee Suonpää.

Mitä terveisiä haluat lähettää Rauman seudun tytöille ja heidän vanehmmilleen, jotka pohtivat lajivalintaansa?

- Jääkiekko opettaa hienolla tavalla voittamaan ja häviämäänkin joskus. Monet vanhemmat mieltävät yhä harmi kyllä jääkiekon olevan liian "äijälaji" tytöille, mutta tähän asenteeseen ei yhdenkään tytön omat haaveet saisi kaatua. Kiekon parista saadut sosiaaliset taidot ja pitkät ystävyyssuhteet ovat olleet itsellenikin isoimpia juttuja elämässä. Ja mitä pidemmällä mennään niin reissaamaan on päässyt myös tosi paljon ja ystäviä kertynyt ympäri maailmaa, päättää Suonpää.

Juniori-Lukko ja Lukon tyttökiekkojoukkue kiittää Eveliinaa vierailusta Tuki-Areenalla ja toivottaa oikein lämmintä kevättä ja kesää!


   
Lisää uutisia
Rauman Lukko ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat