Rauman Lukko ry perustettiin vuonna 1936. Lukko on perinteikäs urheiluseura, jolla on yhteensä noin 600 lisenssipelaajaa jääkiekossa ja ringetessä. Rauman Lukko ry:n jääurheilutoimintaan kuuluvat jääkiekon juniorijoukkueet ikäluokissa B - F, Lukko Naiset ja tyttöjääkiekkotoiminta, Leijona-kiekkokoulu ja Kettu-liiga sekä ringettejoukkuetoiminta naisten edustusjoukkueesta F-junioreihin sekä ringettekoulutoimintaan. Rauman Lukko aloitti ensimmäisenä liigaseurana Suomessa erityislasten Special Hockey -jääkiekkotoiminnan.

Vuonna 2000 perustettu Rauman Lukko Oy vastaa miesten Liigajoukkueen sekä A-nuorten toiminnasta.

Lukon toiminnan vahvana perustana on jo yli 40 vuoden aikana ollut Raumalaiskiekkoilun Tuki ry. Yhdistyksen perusideana on taata mahdollisuudet tehokkaaseen juniorityöhön. Samalla on pidetty huolta siitä, että edustusjoukkueen kilpailukyky säilyy riittävänä.

Avainasiat Rauman Lukko ry:ssä

Visio: Kehityksen kärjessä toimien yksilöistä meidän joukkue

Missio: Rauman Lukon on alueen halutuin urheiluseura, joka tarjoaa junioreille jääurheilussa Suomen parhaat kehitysmahdollisuudet

Lukkolaisten perusarvot:

Luotettavuus
Urheilullisuus
Kannustaminen
Kaveruus
Osaaminen

Pelaajapolku

Kun lapsi ja nuori tulee mukaan toimintaan, hän astuu Lukon pelaajapolulle. Pelaajapolku alkaa Leijona-kiekkokoulusta ja voi jatkua aina liigajoukkueeseen asti. Ringetessä polku alkaa ringettekoulusta ja ulottuu aina ringeten edustusjoukkueeseen asti. Varsinainen kilpapolku alkaa C-ikäluokissa, joissa joukkueet aloittavat valtakunnallisten sarjojen pelaamisen.

Lähiseurayhteistyö

Rauman Lukko tekee tiivistä sateenvarjoyhteistyötä Eurajoen Lätkän, Laitilan Jyskeen, Lännen Kiekon (Säkylä), Panelian Raikkaan, Uudenkaupungin Jääkotkien ja Lauttakylän Lujan (Huittinen) kanssa. Toiminnan tarkoituksena on tukea yhteistyöseurojen paikallista toimintaa ja tarjota pelaajille mahdollisuus siirtyä Lukon pelaajapolulle. Sopivaa ikää siirtymiselle pidetään C-ikävaihetta.

Lisätietoja Lukon junioritoiminnasta voi lukea Avaimet Lukkoon - osiosta.