Seurajohdon kesäterveiset lukkolaisille
SeuraJulkaistu: 17.06.2024 11.00

Seurajohdon kesäterveiset lukkolaisille

Suomen suvi alkaa olla parhaimmillaan, mikä tarkottaa sitä, että juhannusviikosta eteenpäin jäähalleissa toiminta hiljenee hetkeksi ennen uuden sesongin ja syksyn sarjapelien käynnistymistä.

Nyt onkin hyvä hetki luoda katsaus Rauman Lukko ry:n ajankohtaisiin asioihin junioriurheilujohtaja Timo Elon, seurapäällikkö Antti Saarisen ja harrastevastaava Iiro Junnilan kanssa. He käyvät lyhyesti läpi kuulumisia ja kertovat miten uuteen kauteen valmistautuminen on sinikeltaisilla tähän asti sujunut.

- Kun tarkastellaan U16-U20 -nuorten tilannetta, niin hommat ovat edenneet suunnitellusti. Isoja muutoksia harjoitteluun ei ole tarvinnut tehdä. Suorituskykyvalmentajaksi Lukkoon palannut Sami Helenius on toki tuonut omia näkemyksiään esiin ja hänellä on tärkeä rooli treenisuunnitelmien laadinnassa. Joukkueiden kokoonpanot ovat paria pelaajaa vaille valmiit, Elo sanoo.

Viime helmikuussa Juniori-Lukko nimesi jääkiekon nuorempien ikäluokkien tulevat päätoimiset työntekijät vastuualueittan. Aiemmin on puhuttu ikäkausivastaavista, mutta jatkossa käytetään termiä valmennuspäällikkö. Miten uudistus selkeyttää toimintaa ja konkretisoituu joukkueiden tasolla?

- Tämä on tittelinä osuvampi kuvaus päätoimisten tekemästä arkityöstä. He siis vastaavat U9-U15 -juniorien urheilutoiminnasta, sekä auttavat valmentajia päivittäin niin harjoitusten, kuin kauden kokonaisuuden suunnittelussa. Valmennuspäälliköt jatkavat edelleen kenttätasolla mukana mm. joukkueiden jääharjoituksissa, Saarinen ja Elo määrittelevät.

Entä mikä on tilanne oman toimen ohella työskentelevien koutsien suhteen, onko tässä vaihessa tarvetta kartoittaa ja rekrytoida uusia innokkaita tekijöitä mukaan?

- Oto-valmentajia on lähtenyt ihan hyvin mukaan ja valmennusryhmät ovat kasassa. Harrasteryhmien ohjaajapaikkoja on vielä auki ja nämä saataneen täytettyä kesän aikana.

Lukon tavoitteena on tuoda jääurheilu yhä useamman raumanseutulaisen ulottuville.

- Voidaankin hyvällä syyllä todeta, että jatkossa meidän seurassa pääsee harrastamaan "vauvasta vaariin". Ilmoittautumiset lasten ja nuorten suosittuihin luistelu- ja kiekkokouluryhmiin on jo avattu. Samoin täysi-ikäisille suunnattuihin ryhmiin, joista uusin on syksyllä aloittava aikuisten kiekkokoulu, Junnila kertoo.

Seuratoiminnan vankan kivijalan muodostavat ahkerat ja sitoutuneet vapaaehtoiset. On jälleen aika jakaa tunnustusta niille, joille se kuuluu.

- Toista sataa valmentajaa, joukkueenjohtajaa, rahastonhoitajaa, huoltajaa ja somevastaavaa on lupautunut mukaan alkavalle kaudelle. Siksi iso kiitos kaikille teille, jotka mahdollistatte lasten ja nuorten jääurheilun harrastamisen kaudella 2024-2025, Saarinen summaa.

Mainitaan vielä, että Lukon toimisto Kuninkaankadulla on suljettu lomien ajan 21.6.-21.7. Näiden sanojen myötä henkilökuntamme toivottaa lukkolaisille oikein mukavaa ja aurinkoista kesää!

Timo Elo, Antti Saarinen, Iiro Junnila