Lukko palaa naiskiekkoon PaRan kanssa - tyttö- ja naiskiekolle strategia vuosille 2024-29
SeuraJulkaistu: 20.05.2024 12.30

Lukko palaa naiskiekkoon PaRan kanssa - tyttö- ja naiskiekolle strategia vuosille 2024-29

Rauman Lukko palaa naiskiekkokartalle vuoden tauon jälkeen. Vuoden takaisen päätöksen jälkeen tilannetta on tarkasteltu uudelleen ja naiskiekkotoiminta on päätetty aloittaa uudelleen yhteistyössä Panelian Raikkaan kanssa. Panelian Raikas on vahva yhteistyökumppani, joka on tehnyt esimerkillistä työtä nais- ja tyttökiekon parissa jo pidempään.

Lukko on laatinut strategian tyttö- ja naiskiekolle kausille 2024–29. Panostukset ovat huomattavia ja Lukko-perheen tuen avulla halutaan turvata Satakunnan alueella naisten joukkueen tulevaisuus ja kehittäminen, mutta tarjota myös luonnollinen pelaajapolku aina maajoukkueeseen asti. Strategia pitää sisällään junioripuolen tyttökiekon sekä naisten edustusjoukkueen kehittämisen.

Strategian isona tavoitteena on saada alueelle joukkue Naisten Liigaan kolmen kauden sisällä. Yhteisenä tavoitteena on myös saada joukkue jokaiselle kilpatasolle Liigan lisäksi (Mestis ja Suomi-sarja).

Strategiassa on mietitty koko Satakunnan alueen tyttökiekon kehittämistä. Panelian Raikas on ollut todella esimerkillinen toimija tämän parissa jo pidempään, joten PaRan kanssa oli helppoa aloittaa yhteistyö ja tarjota jatkossa vielä laadukkaampaa toimintaa koko alueen pelaajille. Strategian mukaan Lukon on tavoitteena palkata kaudesta 2025–26 lähtien päätoiminen työntekijä vastaamaan tyttö- ja naiskiekosta.

Idea yhteistyöstä lähti Paneliasta, jossa naispelaajia on paljon ja tarvetta oli kahdelle joukkueelle.

– Naisten harrastajamäärä kipuaa meillä yli 50 pelaajan ensi kaudella ja tarve kahdelle Naisten joukkueelle tuli nopeastikin eteen. Olimme yhteydessä Lukkoon ja tiedustelimme, olisiko mahdollista tehdä yhteistyötä, jotta saamme kaksi joukkuetta yhteisvoimin jalkeille, koska seuran resurssit eivät tahdo riittää kahden joukkueen pyörittämiseen. Tarvitsemme alueelle ns. lippulaivan, mutta myös matalan kynnyksen naisten joukkueen, Panelian Raikkaan valmennuspäällikkö Petri Tuokkola veistelee.

PaRan ehdotus tuli Lukolle hyvään aikaan; Raumalla oli jo valmisteltu tyttö- ja naiskiekkostrategiaa, joten yhteistyön aloittaminen vauhditti Rauman Lukon paluuta naiskiekon pariin.

- Olimme valmistelemassa Lukon Tyttö- ja naiskiekkostrategiaa ja tämä Panelian ehdotus vauhditti Lukon paluuta naiskiekon piiriin. Yhteistyöllä saamme varmasti taattua laadukasta valmennusta, kehittymistä läpi tyttökiekkopolun ja kahdelle eri sarjatasolle laadukasta naiskiekkotoimintaa. Tällä tavalla takaamme tytöille mahdollisuuden harrastaa, mutta myös nousta maajoukkuepelaajaksi, Jouni Laaksonen kommentoi Rauman Lukko ry:n hallituksen tyttö- ja naiskiekkovastaavana.

Tyttökiekon harrastajamäärät ovat olleet kovassa kasvussa ja ensi kaudella on tarkoitus pelata alueellista N10-sarjaa. Jatkossa tavoitteena on myös saada pelijoukkueet jokaiselle tyttökiekon sarjatasolle.

Joukkueet yhdistyvät

Ensi kaudella Lukko/PaRa-joukkue pelaa Mestistä ja PaRa/Lukko tulee pelaamaan Suomi-sarjaa. Mestis -joukkue harjoittelee ja pelaa pääosin Eurajoella ja Suomi-sarja -joukkue Paneliassa. Naisten Mestis -joukkueen vastuuvalmentajana kaudella 2024–25 toimii Jere Auvinen.

Joukkueet tekevät tiivistä yhteistyötä ja pitävät yhdessä muun muassa taitoharjoituksia. Joukkueiden tavoitteena on tarjota pelaajille laadukasta harjoittelua ja mahdollisuuksia edetä uralla, mutta myös tarjota pelejä eri sarjatasoilla, jotta pelit palvelevat pelaajia parhaalla tavalla. Lisätietoja:

Antti Saarinen, seurapäällikkö, Rauman Lukko ry, 044 765 7799

Jouni Laaksonen, 044 731 7285