Seurapäällikön tilannekatsaus 1/2024
SeuraJulkaistu: 02.01.2024 19.00

Seurapäällikön tilannekatsaus 1/2024

Vuosi on vaihtunut ja jääurheilukausi 2023-2024 kääntynyt kohti kevättä. Nyt on hyvä hetki tehdä katsaus Juniori-Lukon ajankohtaisiin asioihin, peilata mennyttä syksyä ja tarkastella tulevaisuuden näkymiä.

Rauman Lukko ry:n seurapäällikkö Antti Saarinen, kuinka kausi yleisesti on ottaen sujunut esimerkiksi jäsenmäärien suhteen?

- Kiekkokouluissa ja ikäkausijoukkueissa pelaajien määrät ovat pysyneet pääsääntöisesti samana. Ringeten puolella on nähty pientä nousua. Harrastepolun kehittäminen on lähtenyt upeasti liikkeelle. Viime keväänä työssään aloittanut Iiro Junnila on saanut suunniteltuja asioita eteenpäin nopeammin mitä uskalsimme toivoa.

Matalan kynnyksen toimintojen koordinoinnille ja keskittämiselle oli siis seurassa selkeä tarve?

- Kyllä vain. Olemme saaneet siltä puolelta harrastajamääriä kasvatettua noin 160 pelaajalla, ja kaikkiaan heitä on mukana jo lähes 250. Näitä lukujakin katsomalla pelkästään selviää, että Raumalla oli kysyntää tällaiselle uudistukselle, Saarinen sanoo.

Maailmantalouden suhdanteet sekä yleinen hintataso ovat asioita, jotka nousevat usein esiin myös lasten ja nuorten vapaa-ajan aktiviteeteista puhuttaessa. Lukossa nuorimpien ikäluokkien kustannustaso on pyritty pitämään huokeana, mutta sen ohella ikäkausijoukkueiden perheillä on halukkuutta satsata toimintaan omalla ajallaan.

- Tämä näkyy etenkin siinä, että aiempiin kausiin verraten he tekevät nyt todella ahkerasti talkootöitä ja järjestävät erilaista varainhankinnan muotoja, Saarinen selvittää.

Ihmisten kohtaaminen työssä parasta

Lukon taustaorganisaatio on viime vuosina halunnut rakennuttaa ajanmukaisia talviliikuntapaikkoja kaupunkilaisten käyttöön. Näistä konkreettisina osoituksina Pyynpään ja Lähdepellon tekojääkenttien avaaminen 2011 ja 2022.

Uusimpana hankkeena viime vuonna esiteltiin Rauman kaupungin kanssa toteutettava keskustan jääpuisto ja luistinrata. Sen avajaisia on tarkoitus viettää ensi joulun tienoissa.

- Meidän taholta projektin vetovastuu on Lukko-säätiöllä, jonka henkeen tällainen hanke sopii mainiosti. Ajatuksia ja ideoita on pöydällä muutamia liittyen jääpuiston käyttöön, mutta haluamme katsoa ensin Raumanmeren tekojäällä järjestettävän Save Pond Hockey -tapahtuman ja kerätä kokemukset siitä.

- Upea asia, että säätiö ja Raumalaiskiekkoilun Tuki ry ovat osaltaan varmistamassa luistelumahdollisuudet ulkojäillä länsirannikon vaihtelevissa talviolosuhteissa, seurapäällikö Saarinen kiittelee.

Sinulle tuli juuri kaksi vuotta täyteen nykyisessä tehtävässä. Mikä on ollut parasta työssäsi tähän asti?

- Aiemmin taitovalmentajan ja valmentajan roolissa pääsin tutustumaan Lukon ja kaikkien sateenvarjoseurojemme valmentajakollegoihin. Näistä jäi ystävyyssuhteita vielä työnkuvan vaihtumisenkin jälkeen. Tässäkin hommassa mahtavinta ovat olleet uudet ihmiset, erityisesti joukkueenjohtajat ja rahastonhoitajat, joiden kanssa saan tehdä yhteistyötä.

Ja vielä lopuksi, minkälaisia terveisiä haluat lähettää sinikeltaisen Lukko-perheen jäsenille?

- Yhdistystoiminta vaatii toimiakseen innokkaita, aktiivisia ja intohimoisia vapaaehtoisia moneen eri rooliin. Iso ja lämmin kiitos teille jokaiselle, jotka mahdollistatte lasten ja nuorten harrastamisen tälläkin kaudella!