Special Hockey -turnaus Tampereella 11.11.2023
Special HockeyJulkaistu: 11.11.2023 20.50

Special Hockey -turnaus Tampereella 11.11.2023

Miesten maajoukkueen Karjala-turnauksen yhteydessä on järjestetty tänäkin vuonna monenlaisia oheistapahtumia. Yksi näistä oli erityislasten ja -nuorten Special Hockey -turnaus perinteikkäässä Hakametsän jäähallissa lauantaina 11. marraskuuta.

Rauman Lukolla oli jälleen mahdollisuus osallistua hienoon tapahtumaan, jonka erinomaisesta toteutuksesta vastasi isäntäjoukkue Ilves yhdessä Suomen Jääkiekkoliiton kanssa.

Mukana olivat myös Turun Palloseura, Porin Ässät ja Oulun Kärpät. Kukin ryhmä sai lisäksi täydennystä Kiekko-Espoolta, joka ei itse saanut koko joukkueellista pelaajia turnausta varten.

Special Hockeyn pelit alkoivat aamu kymmeneltä ja päättyivät iltapäivällä klo 16. Jokaiselle joukkueelle tuli kaksi ottelua. Raumalaisten osalta tulokset olivat seuraavat:

TPS – Lukko 5-11

Ilves – Lukko 7-6

Tämän jälkeen siirryttiin yhdessä uudemmalle Nokia Arenalle kannustamaan Leijonia Karjala-turnauksen Suomi-Tsehkki -kamppailuun.

Loppulukemat 3-7 eivät olleet aivan sitä mitä odotettiin, mutta hallin hyvä tunnelma ja antoisa kiekkopäivä kokonaisuudessaan oli nuorille pelureille varmasti mieleenpainuva kokemus.

Lukon SH-joukkueen vastuuvalmentajana viisi vuotta, eli sen perustamisesta asti tominut Joonas Välisalmi kertoi tuoreet kuulumiset kotimatkan alettu.

- Olen ylpeä meidän tiimistä. Pelitaidoissa on tapahtunut selvää kehitystä, mutta etenkin mieltä lämmittää muilta seuroilta tulleet palautteet. Pelaajamme osaavat toimia fiksusti myös kaukalon ulkopuolella. Tässähän ei pelkät maalimäärät, tappiot, eivätkä liioin voitot mittaa onnistumista pitkän päälle, vaan se miten liikunnan ilo ja toisista välittäminen heijastuu, Välisalmi sanoo.

Hän kehaisee vielä Ilveksen junioriorganisaatiota tyylikkäistä turnausjärjestelyistä ja toivottaa tamperelaiset tervetulleeksi Raumalle.

- Tarkoitus on pelata heitä vastaan kotijäällä lähempänä joulua. Odotamme myös HIFK:n Special Hockey -joukkueen vierailua vielä ennen vuoden vaihdetta, valmentaja Välisalmi ilmoittaa.

Lukon maksuttomaan Special Hockey -toimintaan voi tulla mukaan läpi kauden. Uudet harrastajat ovat lämpimästi tervetulleita!