Haastattelussa Lukon U16 SM-joukkueen vastuuvalmentaja Paavo Nurmi
SeuraJulkaistu: 06.05.2022 09.00

Haastattelussa Lukon U16 SM-joukkueen vastuuvalmentaja Paavo Nurmi

Viime kaudella Lukossa aloittanut Paavo Nurmi jatkaa raumalaisseuran U16 SM-joukkueen vastuuvalmentajana. Hyvää työtä ikäluokan kanssa tehnyt 37-vuotias Nurmi johdatti joukkonsa kevään pudotuspeleissä välieriin asti. Saavutuksena oli lopulta neljäs sija.

Uuteen kauteen valmistautuminen on jo vauhdissa ja joukkue kokoontui ensimmäistä kertaa yhteen maanantaina 25. huhtikuuta. Kesäharjoitusrinkiin kuuluu tällä hetkellä kolme maalivahtia, seitsemän puolustajaa ja 11 hyökkääjää. Kouluvuoden päätyttyä joukkueeseen liittyvät hyökkääjät Akseli Matilainen (Tappara) ja Jarel Tukiainen (Ilves).

- Joukkue koostuu pääosin 2007 syntyneistä nuorista, mutta mukana on myös viisi lupaavaa 08-syntynyttä pelaajaa. Yli-ikäisiä, eli 06-syntyneitä pelaajia joukkueeseen valitaan yksi tai kaksi, valmentaja Nurmi toteaa.

Tässä ikävaiheessa, eli noin 15-vuotiaina pelaajat alkavat yhä paremmin sisäistää sen, mitä pitkäjänteinen ja tavoitteellinen urheileminen heiltä vaatii.

- Harjoittelemme kevät- ja kesäkauden seuran uuden suorituskykyvalmentaja Harri Hakkaraisen antamien raamien mukaisesti. Harjoitusohjelmat sisältävät hermostoon, lihasvoimaan ja aineenvaihduntaan sekä peruskuntoon painottuvia päiviä. Jäällä joukkue treenaa kolme tai neljä kertaa viikossa, Lukko-luotsi Nurmi kertoo.

Yhteiset treenit jatkuvat juhannusviikolle asti. Sen jälkeen alkaa neljä viikkoa kestävä omatoiminen harjoitusjakso, johon pelaajat valmistautuvat suunnittelemalla oman harjoitusrytminsä ja -sisältönsä yhdessä valmennuksen kanssa.

- Näin he pääsevät ottamaan entistä enemmän omistajuutta omasta tekemisestään ja kehityksestään, Nurmi perustelee.

Kartoitustapahtumat ja Pohjola-leiri jälleen syksyllä

Elokuussa järjestetään U16-joukkueen harjoituskauden kohokohta, perinteinen ikäluokan Pitsiturnaus. Tuki-Areenalla pelattavaan turnaukseen osallistuu viime vuoden tapaan kahdeksan joukkuetta.

- Turnaus on hyvä mittari joukkueellemme sarjakauden kynnyksellä. Kaikkiaan pelaamme kymmenkunta harjoitusottelua ennen kilpakauden alkua ja U16 SM-karsintasarja pyörähtää käyntiin 9. syyskuuta, Nurmi sanoo.

Sarjapelien lisäksi Lukon 2007-syntyneitä pelaajia odottaa ensimmäiset Jääkiekkoliiton kartoitukset. Pohjola Pre-Camp, jonka pohjalta viimeistellään valinnat Pohjola-leirille, järjestetään syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Pohjola-leiri pelataan puolestaan syyskuun lopussa.

- Kartoitukset ovat iso asia nuorille pelaajille, mutta heidän ei kannata antaa liian suurta painoarvoa yksittäisille valinnoille tai valitsematta jättämisille. Pitkäjänteinen työ ratkaisee, kun nuoret etenevät omalla polullaan kilpakiekon parissa, Paavo Nurmi summaa.