Sami Raitaluoto palkittiin Lukko ry:n Vuoden Tekijänä 2021
SeuraJulkaistu: 27.12.2021 13.25

Sami Raitaluoto palkittiin Lukko ry:n Vuoden Tekijänä 2021

Suomen Jääkiekkoliiton alueet palkitsevat vuosittain seuratyössä mukana olevia "Vuoden Tekijöitä" jääkiekon eteen tehdystä työstä. Vuoden Tekijät 2021 -tilaisuus järjestettiin lauantaina 13.11. Karjala-turnauksen yhteydessä Helsingissä. Tapahtumaan kokoontui ansioituineita jääkiekkotoimijoita liiton kaikilta kahdeksalta alueelta.

Länsirannikon alueen seuroista oli nimettynä parikymmentä henkilöä ja heistä suurin osa oli vastaanottamassa palkintoa paikan päällä. Mukana oli myös Sami Raitaluoto, joka on vaikuttanut pitkään Rauman Lukon taustavoimissa.

50-vuotias Raitaluoto on tehnyt elämäntyönsä kunnallisen lastensuojelutyön ja nuorten parissa. Nykyisin hän jatkaa samaa työtä oman yrityksensä kautta.

Milloin tulit Lukon toimintaan ja mitä tehtäväsi tarkemmin sanoen pitävät sisällään?

- Homma sai alkunsa vuonna 2010, kun Lukko Oy:n silloinen toimitusjohtaja Timo Rajala pyysi minua mukaan. Olemme Timon kanssa tuttuja jo nuoruusvuosilta ja hän tiesi taustani siviilitöitten osalta. Minut kutsuttiin Lukko-Akatemiaan tukihenkilöksi järjestelemään mm. nuorten pelaajien asuntoasioita ja auttamaan heitä muutenkin paikkakunnalle sopeutumisessa, Raitaluoto kertoo.

Hän on siis tärkeä linkki silloin, kun Raumalle ja Lukkoon saapuu juniorikiekkoilijoita muilta paikkakunnilta ja maamme rajojen ulkopuolelta. Raitaluoto on se taho, joka opastaa pelaajia arjen hallinnassa ja avustaa heitä urheilun ulkopuolisissa asioissa.

Lukon toimintatapa herätti kiinnostusta muissakin seuroissa

Jääkiekkoliiton myöntämä tunnustus oli miehelle melkoinen yllätys. Matka Helsinkiin meinasi jäädä ensin toteutumatta.

- Tämä palkinto tuli kyllä ihan puun takaa. Sain syksyllä liitosta pari sähköpostia, joita en edes kunnolla ehtinyt lukemaan. Kun sitten kolmannen kerran tuli meiliä ja luin sen paremmin, niin huomasin että minuthan on kutsuttu tällaiseen palkitsemistilaisuuteen. Ilmoittauduin viime tipassa mukaan ja hyvä niin. Oli hieno reissu, Raitaluoto kiteyttää.

Entä millä mielin suuntaat kohti uutta vuotta ja aiotko vaikuttaa Lukon taustoilla jatkossakin?

- Minulle lasten ja nuorten kanssa työskentely on sekä työ, että elämäntapa. Lukon homma on luonteva osa sitä. Tämä konsepti herätti itse asiassa kiinnostusta muittenkin seurojen toimijoissa, kun kerroin siitä Helsingin-reissulla. Esimerkiksi Ässien suunnasta vinkattiin, että alan osaajalle olisi heidänkin junioripuolellaan käyttöä.

- Toistaiseksi pitäydyn vain Lukon reviirillä, mutta kerroin heille voivani tarvittaessa konsultoida, mikäli löytävät siihen heille sopivan henkilön, Raitaluoto toteaa.

Onnittelut Samille vielä hienosta tunnustuksesta ja arvokkaasta työstä seuramme hyväksi. Tämän sivun otsikkokuvassa hän on 7. henkilö vasemmalta lukien. (Kuva: Johanna Reponen)

Länsirannikon alueen kaikkien palkittujen nimet löytyvät Jääkiekkoliiton sivuilta.