Uusi yhteistyökumppani toivotti Lukko Naiset tervetulleeksi Eurajoelle
NaisetJulkaistu: 10.09.2021 18.25

Uusi yhteistyökumppani toivotti Lukko Naiset tervetulleeksi Eurajoelle

Rauman Lukon Naisten jääkiekkojoukkueen kauden 2021-2022 avausinfo järjestettiin Eurajoella perjantaina 10.9.

Kourallinen yleisöä ja kutsutut median edustajat kokoontuivat iltapäivällä K-Supermarket Eurajoen Portin kahvila-ravintolan tiloihin. Puhetta tilaisuudessa johti Lukko ry:n seurapäällikkö Mikko Aikko (otsikkokuvassa vasemmalla).

Mukana olivat myös päävalmentaja Sami Piilikangas ja joukkueen kapteeni Maija Koski, sekä varakapteenit Nea Kaukola, Aliisa Toivonen ja Reeta Lehikoinen.

Viime keväänä kauden jälkeen uutisoitiin, että Lukon naiskiekkoilijoiden uusi kotiluola tulee tästä lähtien olemaan vuonna 2000 valmistunut jäähalli Westinghouse Areena Eurajoen urheilukeskuksessa. Paikkakunnan vaihdoksen myötä tuli tarve kartoittaa joukkueelle uusia paikallisia yhteistyökumppaneita.

Syyskuun 1. päivä Eurajoen Portin uusina K-kauppiaina aloittaneet Tuomas ja Maria Kosunen (kuvassa keskellä ja oikealla) ottivat innostuneena haasteen vastaan ja ovat siis nyt yrittäjinä tukemassa Lukko Naisten uutta alkua. Tähtäimenä Lukolla on Mestis-karsintojen kautta paluu takaisin liigajäille.

- Meillä molemmilla on urheilutaustaa ja itsekin lätkää harrastaneena laji on lähellä sydäntä. Lähdin empimättä mukaan tähän sopimukseen, Tuomas Kosunen sanoo.

Eurajoen Portin keskeinen sijainti Lukon kotihallin läheisyydessä tarjoaa hyötyjä puolin ja toisin. Esimerkiksi pelireissuille saa eväät kaupalta kätevästi mukaan.

- Eurajoki on juuri sopivan kokoinen pikkukunta, jonne tällaiset uudet ilmiöt tuovat lisää vireyttä. Kiekkokulttuuria ja urheiluelämää edistävissä hankkeissa on ilo olla mukana, kauppias näkee.

Liiganousu tavoitteena

Päävalmentaja Sami Piilikangas astui Lukko Naisten ruoriin kesken viime kauden Marko Toivosen siirryttyä sivuun tehtävästä marraskuussa. Piilikankaan suojatit ovat elokuun alusta alkaen totutelleet Westinghouse Areenan miljööseen. Joukkueella on nyt omat ajanmukaiset tilat käytössään ja kauteen valmistautuminen on sujunut muutenkin hyvin.

- Meillä on homma lähtenyt rullaamaan pienen totuttelun jälkeen ihan hienosti. Pukukoppitilat ja muut fasiliteetit ovat tehty meidän tarpeisiin sopivaksi. Sisustus ja visuaalinen ilme on myös joukkueen omien mieltymysten mukaan toteutettu, Piilikangas kommentoi.

- Nousu takaisin Naisten Liigaan on mahdollista jopa jo tällä kaudella. Mikäli syksyn peleissä hommat sujuvat suunnitelmien mukaan, menemme ristiinkarsintojen kautta kevätkaudeksi liigan alempaan jatkosarjaan. Sen jälkeen tie voi olla auki vaikka kuinka ylös. Eli tässä mielessä urheilullinen tavoite on kirkkaana mielessä, päävalmentaja summaa.

Hyökkääjä Maija Koski on nuorehkon joukkueen kokeneinta kaartia. Hän arvioi Lukon paluun liigajäille olevan hyvinkin mahdollinen jo syksyn karsintojen jälkeen.

- Odotan innolla kauden alkamista. Minulla on täysi luotto tähän porukkaan ja uskon, että muu pelaajisto luottaa myös minuun. En näe mitään estettä, etteikö joukkue todellakin voisi nousta kevätpuolella takaisin liigaympyröihin, kapteeni Koski toteaa päättäväisenä.

Lukon kapteenisto: Nea Kaukola, Reeta Lehikoinen, Maija Koski ja Aliisa Toivonen

Infotilaisuudessa oli lisäksi läsnä Eurajoen Jäähalli Oy:n hallituksen edustaja Jouni Laaksonen. Hän toimii alkavalla kaudella Lukko Naisten taustatiimissä hoitaen mm. rahastonhoitajan tehtäviä. Laaksonen kertoi halliyhtiön roolista ja yritysasiakkailla myytävistä otteluisännyyksistä.

- Jäähallille on parin edellisen vuoden aikana tehty suurehkoja laiteinvestointeja ja tulevina vuosina näitä tehdään lisää. Tämän vuoksi on tärkeää, että hallin käyttöaste pysyy korkealla ja saamme uusia joukkueita vakituisiksi käyttäjiksi. Lukko Naisten tulo Eurajoella on siinäkin mielessä hienoa asia, Laaksonen taustoittaa.

Otteluisännyyksien tarkoituksena on järjestää halukkaille yrityksille, yhteisöille ja ryhmille viihtyisät olot hallin aitiotiloihin Lukko Naisten pelien ajaksi.

- Sinne voidaan asiakkaan toiveiden mukaan räätälöidä tarjoilut kuntoon ja tehdä heidän olonsa muutenkin mukavaksi. Kauden toiseen kotiotteluun Eurajoen kunta on jo tehnyt varauksen otteluisännäksi, Jouni Laaksonen kertoo.

Kotiotteluiden alkamisaika pääsääntöisesti klo 14:30

Lukon junioritoiminnalla on pitkät perinteet ja seuran näkyvin lippulaiva on miesten liigajoukkue, hallitseva Suomen mestari vuosimallia 2021. Tavoitteena on kuitenkin tehdä tyttökiekkoa paremmin tunnetuksi Rauman seudulla ja saada vuosittain jalkeille myös kehityskelpoinen naisten edustusjoukkue. Eurajoki tarjoaa tähän otolliset puitteet.

- Toivon todella, että paikalliset ihmiset ottavat Lukon omakseen ja saapuvat aina tilaisuuden tullen hallille pelejä katsomaan. Ainakin syksyn Mestis-karsintoihin Westinghouse Areenalle pääsee maksutta sisään, Mikko Aikko sanoo.

Karsintasarjassa Lukon kanssa samassa lohkossa pelaavat HPK Akatemia, TPS Akatemia, Panelian Raikas ja Loimaan Rockets. Lauantaina 11.9. matka suuntautuu Turun Impivaaraan TPS:n vieraaksi. Kotiavaus Eurajoella pelataan sunnuntaina 12.9. klo 14.30 ja vastassa HPK. Muistattehan noudattaa vielä tarvittavia koronaohjeistuksia hallille saapuessa.

Päävalmentaja Sami Piilikangas, joukkueen kapteenisto, ja rahastonhoitaja Jouni Laaksonen