Lukko-perheeltä mittavat investoinnit – tekojääkentät rakennetaan Rauman Lähdepellolle ja Euraan
SeuraJulkaistu: 30.06.2021 14.00

Lukko-perheeltä mittavat investoinnit – tekojääkentät rakennetaan Rauman Lähdepellolle ja Euraan

Raumalaiskiekkoilun Tuki ry rakennuttaa tekojäät Rauman Lähdepellolle sekä Euraan. Tuki investoi projektiin yhteensä yli miljoona euroa ja tavoitteena on, että uusilla tekojäillä pääsisi luistelemaan vielä vuoden 2021 puolella. Yhdistys ostaa lisäksi kolmen seuraavan vuoden ajan Eurajoen jäähallilta marras–maaliskuun ajan lauantaisin ja sunnuntaisin kolme tuntia jääaikaa ja luovuttaa ne maksuttomaan yleisöluistelukäyttöön.

Tuen puheenjohtaja Rafael Eerolan (kuvassa) mukaan yhdistykselle on tärkeää, että tekojääprojektien ja uusien jäävuorojen myötä Rauman seudun lasten ja nuorten jääurheilumahdollisuudet kohenevat ja harrastusten aloituskynnys madaltuu entisestään. Vuonna 2011 avatun, Pyynpäässä sijaitsevan Raumanmeren tekojääkentän erittäin korkea käyttöaste ja suosio oli yksi iso syy tekojääprojektin toteuttamiselle, kuten myös Lukon sateenvarjoseurojen toimintaedellytysten parantaminen.

- On koko alueen etu, kun matalan kynnyksen harrastustoiminnalle saadaan uusia puitteita. Lukko-perhe haluaa paitsi mahdollistaa jääkiekon pelaamisen parhaalla mahdollisella tasolla paikallisesti, myös varmistaa, että yksikään lapsi ei jää jääharrastusten ulkopuolelle kustannusten takia. Tekojääinvestoinnit ja yleisöluisteluvuorot tukevat täysin näitä meidän periaatteitamme, Eerola sanoo.

- Uusia janneniskaloita, lassilehtisiä tai petrivehasia syntyy tekojäiden kautta. Sieltä matka jatkuu sitten aikanaan seuratoimintaan, mutta totta kai myös jo pelkällä liikunnan ilolla on suuri merkitys, olipa sitten harrastelija tai ammattilaiskiekkoilija.

Tekojää rakentuu Raumalle Lähdepellon urheilukeskukseen, Raumalaiskiekkoilun Tuki ry:n perustaman harjoitusjäähallin Tuki-Areenan viereen. Kesäisin Lähdepellon sorakenttä on ollut pääasiassa pesäpalloilijoiden käytössä ja kansallislajimme harrastajatkin hyötyvät tekojäähankkeesta, sillä tekojääkentän pohjaksi rakennetaan hiekkatekonurmi.

Rauman kaupunki teettää Lähdepellolle pohjatyöt ja salaojitukset, kun taas Tuen vastuulla ovat muun muassa putkistot, tekonurmi, laitteistot ja aidat. Rauman kaupungin sivistystoimialan toimialajohtaja Soile Stranderilla on vahva luotto, että luistelemaan päästään jo loppuvuodesta – sujuihan yhteistyö Tuen kanssa erinomaisesti jo edellisessä tekojäähankkeessa.

- Lähdepellon tekojää on upea lisä raumalaisille lapsille ja nuorille. Se varmistaa näissä olosuhteissa pidemmän talviurheilukauden, sillä ilman tekojäitähän meillä olisi talvia, jolloin Raumalle ei saataisi käytännössä tehtyä ulkojäitä lainkaan, Strander sanoo.

Euran kunnanjohtaja Juha Majalahtikin on mielissään kunnan liikuntaolosuhteiden kohenemisesta. Kentän sijainti on ihanteellinen: Euran urheilukeskuksen jalkapallokentän itäpäätyyn nouseva tekojää on aivan koulujen ja päiväkotien yhteydessä. Käyttöaste tuleekin olemaan korkea aamusta iltaan ensisijaisesti lasten ja koululaisten etua palvellen.

- Hienoa, että kolmannen sektorin, eli Tuen rahoitusaloitteesta saadaan tällainen projekti käynnistettyä. Tavoitteenamme on, että jääurheilu on kaikille kuntalaisille mahdollista, syntyipä seurauksena sitten puulaakijoukkueita tai tulevaisuuden Liigatähtiä. Pelkästään kunnan resursseilla hanke ei olisi toteutunut, Majalahti toteaa.

Rauman kaupunki ottaa Lähdepellon tekojään ylläpidon vastuulleen Raumanmeren kentän tavoin. Eurassa huolto- ja ylläpitotoimet hoituvat niin ikään kunnallisesti. Lukko-perhe aikoo tekojäiden valmistuttuakin jatkaa investointeja hankkeisiin ja alueen olojen parantamisiin.

- Lukko täyttää tänä vuonna 85 vuotta ja Lukko-säätiö 10 vuotta. Haluamme jatkossakin yhdessä kehittää alueemme jääolosuhteita ja näin ollen uusiakin hankkeita on jo suunnittelupöydillä, paljastaa Lukko-säätiön puheenjohtaja Vesa Heino.

- Nämä ovat valtakunnallisellakin tasolla erittäin merkittäviä panostuksia liikuntaan ja urheiluun. Rauman kaupungin sekä Euran ja Eurajoen kuntien kanssa yhteistyö on sujunut loistavasti ja uskomme, että nämä investoinnit lisäävät osaltaan koko talousalueemme hyvinvointia ja houkuttelevuutta, Rafael Eerola lisää.

Raumanmeren tekojää Pyynpäässä on ollut ahkerassa käytössä

Faktoja:

  • Raumalaiskiekkoilun Tuki ry on Contineo-konsernin pääomistaja (66 %). Muut omistajat ovat Lukko Säätiö (25 %) ja Rauman Lukko ry (9 %). Rauman Lukko Oy on osa Contineo-konsernia.
  • Tekojäiden on tarkoitus valmistua vuoden 2021 lopulla.
  • Lähdepellon tekojääradan koko on 55 x 75 metriä (vrt. Raumanmeren tekojää 55 x 58 m).
  • Euran tekojääradan koko on 50 x 70 metriä.