Lassi Lehtinen - mestarimaalivahdin ura vahvassa nousukiidossa
SeuraJulkaistu: 24.05.2021 20.24

Lassi Lehtinen - mestarimaalivahdin ura vahvassa nousukiidossa

Rauman Lukon ja päävalmentaja Pekka Virran pitkä yhteinen taival sai tänä keväänä kirkkaimman mahdollisen kruunun, kun nelivuotinen projekti huipentui Suomen mestaruuteen. Kausi 2020-21 oli monella tapaa huikea sinikeltainen tarina, mutta ajoittain myös piinaavaa taistelua koronapandemian varjossa.

Kaikista haasteista huolimatta palaset loksahtelivat kohdilleen, joukkue hioutui yhteen ja eri osa-alueiden vastuunkantajat täyttivät omat ruutunsa kiitettävästi. Yksi menestyksen kulmakivistä oli vahva maalivahtipeli, jonka takuumiehinä häärivät Lassi Lehtinen ja Oskari Setänen. Runkosarjassa kaksikolle tuli vastuuta melko tasaisesti, mutta pudotuspelivaiheessa Lehtinen urakoi alusta loppuun kaikki 11 ottelua.

Vaikka mestaruushulinan ympäriltä suurin pöly on jo laskeutunut, saavutuksen ainutlaatuisuus ja merkitys koko kaupungille muistetaan takuulla pitkään.

Mitä ajatuksia pelaajan päässä liikkui, kun joukkue palasi 4. finaaliottelusta Kanada-maljan kanssa kotiin ja perillä odotti Lukko-fanien juhlava vastaanotto?

- Olihan se aivan mieletön näky. Samoin seuraavana päivänä tehty rekka-ajelu halki kaupungin, kun ihmisiä oli joka kadun kulmassa hurraamassa meille. Mahtava kokemus kertakaikkiaan, Lassi Lehtinen muistelee.

Työn onnistumsen kannalta tärkeä lenkki kokonaisuudessa oli myös maalivahtivalmentaja Mikael Vuorio. Aisapari Lehtinen-Setänen ja valmentaja Vuorio muodostivat trion, joka osaltaan loi selkärangan Lukon raudanlujalle puolustukselle.

- Meillä on ”Mikun” kanssa useampi vuosi yhteistyötä takana ja häneltä olen saanut paljon hyvää oppia. Kauden aikana veskarien kesken oli tervehenkistä kilpailua peliajasta, mikä sekin vaikutti kaikkien tekemiseen myönteisesti, Lehtinen arvioi.

22-vuotias toisen polven maalivahti on edustanut Lukkoa varhaisista juniorivuoistaan asti. Hänen potentiaalinsa tuli esille viimeistään C-juniori-iässä. Sen jälkeen raumalaisvahti pokkasi lukuisia SM-sarjan ikäkausipalkintoja ja voitti Mestiksen mestaruuden KeuPa:ssa 2018. Lehtinen oli pitkään nuorisomaajoukkueiden vakiokalustoa ja palkitokaapista löytyy U20 MM-kultaa sekä U18 MM-hopeaa.

Golfkenttä kutsuu kesällä

Sopimusta Lukon kanssa on jäljellä yksi vuosi. Julkisuuteen on kuitenkin tihkunut tietoja, että useampkin NHL-seura olisi osoittunut kiinnostuksensa huippukauden pelannutta maalivahtia kohtaan. Jatkuvatko Lukko-kasvatin pelit Raumalla, vai viekö Lehtisen tie tarunhohtoiseen taalaliigaan? Sen lähikuukaudet näyttävät. Kesä kuluu edelleen pitkälti kotimaisemissa ja aikaa jää myös mieluisille harrastuksille.

- Golfin peluu on lähellä sydäntäni. Viime vuona innostuin lajista todenteolla ja olen tässä juuri tekemässä lähtöä Pomppusten kentälle, kunhan haastattelusta on ensin selvitty, Lassi kertoo aikataluistaan.

- Lisäksi olisi tarkoitus tavata vapaa-ajalla hieman enemmän kavereita, koska kauden aikana siihen ei juuri mahdollisuuksia ollut, valottaa nuorimies kesäsuunnitelmiaan.

Lukon maalivahtituotannon helmistä saatiin päättyneellä kaudella nauttia myös U20-nuorten SM-sarjassa, jossa Alex Mäkelä torjui ikäluokalle Suomen mestaruuden peräti 63 vuoden tauon jälkeen. Lehtisen ja Mäkelän kaltaiset omat kasvatit toimivat upeina esikuvina pienille aloitteleville junnumolareille.

Olisiko tuoreella liigamestarilla antaa treenivinkkejä tai ohjeita vasta-alkajille ja maalivahdin urasta haaveileville?

- Eipä kai tässä mitään sen suurempaa vinkkiä ole antaa, kuin että nauttikaa liikunnan riemusta ja kuunnelkaa tarkasti valmentajan ohjeita, Lehtinen huikkaa lopuksi.

Finaalivastustaja TPS pysähtyi muuriin nimeltä Lassi Lehtinen (Kuvat: Elmeri Elo / ElonKuvaus)