Petri Vehanen Lukosta moi - Lukko-legenda lainaa äänensä seuran jäsenkyselyn tekevälle robotille
SeuraJulkaistu: 04.05.2021 00.00

Petri Vehanen Lukosta moi - Lukko-legenda lainaa äänensä seuran jäsenkyselyn tekevälle robotille

Rauman Lukko ry täyttää marraskuussa 85 vuotta. Pitkä historia on takanapäin ja yhä menestyksekkäämpi tulevaisuus edessäpäin. Toimintaa kehittääkseen Lukko haluaa nyt kuulla seuratoimintansa ydintä, omaa jäsenistöään.

Rauman kaupungin toteuttaman kyselytavan innoittamana jäsenistölle tehtävä kysely toteutetaan perinteisen sähköpostikyselyn sijaan robottipuhelulla.

Äänensä robotille antoi monen seuramme jäsenelle esikuvana toimiva Lukon maalivahtilegenda Petri Vehanen. Uutta teknologiaa hyödyntäen tehtävä kysely kohdistetaan Lukko ry:n kauden 2020-2021 päätteeksi kirjoilla olleelle jäsenistölle, joiden puhelinnumero seuralta löytyy.

Soiton saamisesta on mahdollisuus kieltäytyä, mikäli sitä ei itse halua saada, tai että omalle alaikäiselle, 15-17 -vuotiaalle seurassa ääni- ja puheoikeuden omaavalle sitä ei tehdä. Lukko toivoo saavansa etukäteen tiedon kieltäytymisistä 15.5. mennessä: tiedotus@juniorilukko.fi.

Kysymyksiä on vain muutama ja niistä saatu tieto on arvokasta Lukko ry:lle sen seuratoiminnan kehittämistä varten. Kyselyyn vastataan numeronäppäintä painamalla. Kyselyn lopussa vastaajalle tarjotaan puolen minuutin aika vapaalle palautteelle, jolloin esille voi nostaa minkä tahansa seuraa kehittävän asian tai toiveen.

Robottia voi myös pyytää soittamaan myöhemmin uudelleen, jos puhelu tulee huonona ajankohtana. Robotti on ohjelmoitu soittamaan jokaiselle enimmillään kolme kertaa, jos ensimmäisellä tai toisella kertaa ei kyselyyn voi tai ehdi vastata. Viestien äänittämisestä vastasi Markku Pekonen ja teknisestä toteutuksesta Lukon yhteistyökumppaniksikin lähtenyt MOST Digital Oy, joka vastasi myös Rauman kaupungin robottipuhelun teknisestä toteutuksesta.

– Robottipuhelut on mainio tapa yhdistää osallistaminen ja digitalisaation mahdollisuudet. Puhelinrobotti selviytyy soittourakasta ripeästi ja vastaukset saadaan saman tien raporttimuotoon. Kevään soittokierroksen tavoitteena on kuulla Lukko ry:n jäsenistön ääntä Juniori-Lukon kehittämisestä ja kehityskohteista. Odotamme tuloksia innoissamme, seurapäällikkö Mikko Aikko kertoo.

Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti eikä robotin tuottama raportti kerro, kuka vastaukset on antanut vaan esittää tulokset pääasiassa lukuina ja prosentteina. Robottipuhelut käynnistyvät toukokuun lopussa ja kaikki soitot tehdään kesäkuun puoliväliin mennessä. Tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan vielä tarkemmin osoitteessa juniorilukko.fi

Näihin numeroihin kannattaa vastata

Robottipuhelut painottuvat harrastusten tapaan vapaa-aikaan, viikonloppuihin klo 12-20 ja arkipäiviin klo 16–20 välisiin aikoihin.

Puheluita voi tulla kahdesta eri numerosta, joiden muistamista helpottaa niiden kaksi viimeistä numeroa. Toinen numeroista päättyy Vehasen peliuran aikana käyttämään pelinumeroon 35, ja toinen Lukon juhlavuoteen, 85.

+358753255735

+358753256885