Isoja uudistuksia seuran tyttö- ja naisjääurheiluun - aloitusvaiheen toiminta jatkuu maksuttomana
SeuraJulkaistu: 28.04.2021 00.00

Isoja uudistuksia seuran tyttö- ja naisjääurheiluun - aloitusvaiheen toiminta jatkuu maksuttomana

Valtakunnallisestikin suuren huomion kesällä 2019 saanut Lukko-perheen päätös veloituksettomasta aloitusvaiheen harrastustoiminnasta saa jatkoa.

Haastavista ajoista huolimatta seura on päättänyt jatkaa hyvää palautetta ja tuloksia tuonutta linjaustaan mahdollistaa maksuton aloitusvaiheen toiminta ensi kaudellakin. Päätös kattaa 5-7 -vuotiaiden kiekkokoululaisten, jääkiekko- ja ringetteharrastusta aloittelevien tyttöjen, sekä erityislasten -ja nuorten Special Hockey -toiminnan.

Keskiviikkona 28.4. Kivikylän Areenalla järjestetyssä tilaisuudessa tiedotettiin myös kahdesta muusta merkittävästä uudistuksesta. Jenni Valonen aloittaa toukokuun alussa kokonaan uutena puolipäiväisenä työntekijänä seuran tyttöjääurheilukoordinaattorina. Valonen on samalla Lukon ensimmäinen työntekijä, jonka työnkuvassa ringetellä ja sen kehittämisellä on iso rooli.

- Työni on kehitystyötä ja sen tavoite on nostaa raumalaisten tyttöjen mahdollisuutta harrastaa sekä jääkiekkoa, että ringetteä, Valonen kertoo.

Tyttö- ja naisjääurheilusta vastaavan Sami Piilikankaan ja Valosen yhteistyö tulee olemaan alusta alkaen tiivistä. Heidän yhteisenä päätavoitteenaan on vankistaa tyttöjääurheilun asemaa seurassa ja nostaa sen laatua harrastustoiminnassa.

- Minä ja Jenni teemme ensi kaudella töitä päätoimisesti tyttöjen jääurheilun eteen, Piilikangas kiteyttää.

Lukko Naiset Eurajoen Westinghouse Areenalle

Päivän kolmas iso uutinen oli Lukko Naisten siirtyminen Eurajoelle. Tämä tarkoittaa sitä, että naisten jääkiekon edustusjoukkue pelaa ja harjoittelee jatkossa Rauman naapurikunnan Eurajoen jäähallissa.

Eurajoelle siirron tärkein syy oli omien tilojen saamineen, eli jatkossa joukkueella on yhteinen pysyvä kokoontumistila. Eurajoen etuna on toimivien tilojen lisäksi laadukas urheiluympäristö monipuolisine mahdollisuuksineen. Jäähallin viereen on nousemassa lähivuosina uusi monitoimihalli.

- Tulemme tuunaamaan aikanaan HC Satakunnalle tehdyn kopin oman näköiseksemme, siis sellaiseksi, että sitä voi sanoa kodiksi. Suunnitelmat ovat isot, mutta katsotaan mitä kaikkea saamme aikaan, Piilikangas sanoo.

- Tärkeää on tietysti myös se, että pelaajat saavat kamansa vakiopaikoille. Arjen kannalta tämä on iso ja myönteinen muutos, hän lisää.

Siirron myötä Lukko saa vakiintuneet vuorot, jotka helpottavat merkittävästi pelaajien arjen suunnittelua. Järjestely tarkoittaa myös yhä tiivistyvämpää yhteistyötä Panelian Raikkaan kanssa. Pohjois- ja Sisä-Satakunta on Lukolle otollisempi suunta tyttö- ja naisjääurheilun kehittämisen ja uusien pelaajien löytämisen kannalta, unohtamatta kuitenkaan seuran kahta Varsinais-Suomen puolella olevaa sateenvarjoseuraa.

Westinghouse Areenan lähiympäristö tarjoaa naisten edustuskiekkotoiminnalle erinomaiset olosuhteet

Panelian Raikas pelaa Lukon tavoin Mestiksessä, mutta vastuuvalmentajan mukaan joukkueet eivät kilpaile verisesti toisiaan vastaan.

- Meidän selkeä päämäärämme on nousu takaisin Naisten Liigaan, kun taas PaRa:n tavoitteena on iskukykyinen Mestis-joukkue, Lukko-luotsi Piilikangas linjaa.

Lukon kokeneempaa kaartia edustavat maalivahti Johanna Niemi ja puolustaja Nea Kaukola totesivat molemmat, että on hienoa pelata, kun hallissa on enemmän yleisöä, kenties joskus jopa täynnä, kuten taannoin Paneliaan viedyssä naisten liigaottelussa.

- Pidän myös siitä, että saamme joukkueelle oman paikan, Niemi toteaa.

- Eurajoella saamme varmasti yleisöä tapahtumiin eri tavalla kuin Raumalla, ja mökki tulee olemaan täynnä, uskoo puolestaan Kaukola.

Lukko Naisten ringissä on tällä hetkellä noin 20 pelaajaa ja sateenvarjoseuroista voidaan ottaa lisää. Ulkomaisista Ana Kahlhammer jatkaa Raumalla.

Valmennukseen Piilikankaan avuksi tulevat Teemu Ekman ja Niclas Kiviö. Maalivahtivalmentaja on vielä hakusessa. Viime kaudella managerina toiminut Mikko Siivonen on puolestaan tulevalla kaudella naisten joukkueenjohtaja.

Johanna Niemi, Nea Kaukola ja Sami Piilikangas