Mestarit tapasivat Rauman torilla
SeuraJulkaistu: 16.04.2021 00.00

Mestarit tapasivat Rauman torilla

Rauman Lukon U20-joukkue päätti kautensa 2020 - 2021 kultamitaleihin viikko sitten. Tuon ikäluokan edellinen mestaruus osui Raumalle 63 vuotta sitten, vuonna 1958. Paljon on siis vettä virrannut Rauman kanaalissa noiden mestaruuksien välillä.

Rauman torilla tapasivat toisensa vuonna 1958 mestaruutta voittamassa ollut Tapio Uponen sekä tuoreen kultamitalistijoukkueen edustaja Mikael Rauvola. Uponen kertoi omalta aikakaudeltaan sen, että Lukko oli silloin täysin suvereeni syksystä aivan loppuun asti.

- Voitimme syksystä -57 lähtien kaikki pelit. Tuohon kuuluivat piirisarjapelit, ystävyysottelut, näytösottelut, sekä sarjapelit, siis ihan kaikki, Uponen sanoo.

Hänen oma uransa vähän katkesi tuon jälkeen. Syynä katkeamiseen oli tuttu asia tuohon aikaan varmasti aika monelle raumalaiselle nuorelle miehelle.

- Minulta meni tuon jälkeen urasta kolme vuotta pois siksi, että lähdin merille. Olin jo siellä, kun pojat juhlivat mestaruutta. Tuon jälkeen lähdin armeijaan, eli siinä se kolme vuotta meni, Uponen kertoo.

Paluu kiekon pariin tapahtuikin sitten Säpissä. Kiekkohommat jatkuivat sekä pelaajana että valmentajana.

- Säpissä pelattiin ykkösdivaria. Tuon jälkeen olin valmennushommissa toistakymmentä vuotta.

Uponen on käynyt näihin päiviin asti jäällä. Viimeisin veteraanijoukkue on ollut ollut HC 55. Nyt nuo pelit ovat olleet sattuneesta syystä tauolla. Uposesta tuli myös Raumalaiskiekkoilun Tuki ry:n jäsen vuonna 1971 eli tänä vuonna tulee 50 vuotta täyteen.

Tämän vuoden mestarijoukkueen pelaaja Mikael Rauvola on parikymppinen Eurajoen Lätkän kasvatti. Mies kertaili hieman paluutunnelmia Oulusta Raumalle.

- Kyllähän se paluumatka tuntui huomattavasti lyhyemmältä nyt kultamitalit kaulassa. Tappion jälkeen tilanne olisi varmasti toinen. Saavuimme Raumalle seuraavana aamuna seitsemän aikaan. Mä kävin tuon jälkeen vähän nukkumassa, mutta osa taisi jatkaa samoilla silmillä. Myöhemmin lähdimme Helmirantaan ja sitten vielä Himokselle, no Pukkilan Juhalla oli vähän karumpi paluu arkeen, kun armeija kutsui miestä heti maanantaina, kertasi Rauvola.

Rauvola myös niputti yhteen vielä koko kautta ollen siihen kokonaisuudessaan tyytyväinen.

- Pelattiin melko tasaisesti, sillä missään vaiheessa meille ei tullut mitään pahoja notkahduksia.

Jatkoa Rauvola miettii vielä, sillä U20-joukkueeseen mies ensi kaudella yli-ikäinen.

- Vaihtoehtoja on muutamia, mutta täytyy punniskella mikä olisi itselle parasta. Opiskelut pitäisi myös hoitaa, päättää Rauvola.