Lukon vastuuvalmentajat kaudella 2021-2022
SeuraJulkaistu: 13.04.2021 00.00

Lukon vastuuvalmentajat kaudella 2021-2022

14.4.2021 jää historian kirjoihin merkittävänä päivänä koko seuralle. Urheiluliike Pyörä-Nurmella järjestettiin tilaisuus, jossa julkistettiin neljän eri Lukko-joukkueen vastuuvalmentajasopimus. Vastuuvalmentajat ovat nyt valmiina palvelemaan menestyksekkäästi Lukko-perhettä ja sen kilpajoukkueita.

Kaudelle 2021 - 2022 uusina niminä raumalaisjoukkueiden valmennukseen tulevat Mikael Kotkaniemi ja Paavo Nurmi. Kotkaniemi ottaa paikan U20-nuorten penkin takana. Oululaislähtöinen, mutta jo nuorena miehenä Helsinkiin muuttanut Nurmi on puolestaan U16 SM-joukkueen uusi päävalmentaja. Tuttuja nimiä ovat puolestaan U18 SM-joukkueen luotsina jatkava Toni Nenonen ja naisten vastuuvalmentajan pestiin kesken viime kautta hypännyt Sami Piilikangas.

Tilaisuus aloitettiin Rauman Lukko ry:n ja Pyörä-Nurmen merkittävällä yhteistyösopimusuutisoinnilla. Pyörä-Nurmi lähtee ensimmäisenä yrityksenä mukaan 8. marraskuuta 85 vuotta täyttävän sinikeltaisen seuran sekä yrityksen historiaa ja kohokohtia esille tuovaan uuteen yhteistyökonseptiin.

Konseptissa yksi Tuki-Areenan kahdeksasta pukuhuoneesta nimetään kumppanin, tässä tapauksessa Pyörä-Nurmen mukaisesti. Lisäksi pukuhuone somistetaan yrityksen toiveita kuunnellen kertomaan Tuki-Areenan nykyisille ja tuleville käyttäjille osapuolten pitkästä ja upeasta historiasta Lukon jäädytettyjen pelinumerojen haltijat samalla esitellen. Keväällä 2019 tehdyn kävijämäärämittauksen mukaan Tuki-Areenalla vierailee vilkkaan turnauspäivän aikana parhaimmillaan 3 500 kävijää.

Ässien entinen liigavalmentaja Suomen mestarien peräsimeen

Tilaisuuden kiinnostavin nimi oli Lukon tuoreen U20 mestarijoukkueen tuleva päävalmentaja Mikael Kotkaniemi. Lukko-organisaatiossa hän on uusi kasvo, mutta sitäkin tutumpi porilaisen jääkiekon parista.

Peliuralla 1990-luvulla Ässien hyökkääjänä hänelle kertyi lähes 200 liigaottelua. Valmennusura käynnistyi vuonna 2006 patapaitojen juniorijoukkueissa. Kotkaniemellä on kokemusta myös Ässien liigajoukkueen luotsaamisesta niin vastuu- kuin apuvalmentajanakin. Kaudella 2020-21 hän valmensi Suomi-sarjassa porilaista Karhu HT:ta.

- Lukon viime vuosien hyvä työ herätti kiinnostukseni seuraa kohtaan, sillä ainahan sellainen kiinnostaa, kun hommia tehdään isolla sydämellä, Kotkaniemi luonnehtii.

Mikael Kotkaniemi

U18 SM-joukkue jatkaa Toni Nenosen komennossa

Rauman Lukon U18-nuorten vastuuvalmentaja Toni Nenonen aloittaa kolmannen kautensa joukkueen peräsimessä. Lukko selvitti Nenosen johdolla tiensä viime syksyn alkusarjasta ikäluokan varsinaiseen SM-sarjaan, mutta koronan vuoksi kevään ratkaisupelit jäivät pelaamatta. Tämä jätti nälkää ensi kaudeksi.

- Itselleni oli helppo päätös jatkaa töitä Raumalla. Yksi syy tuohon oli juuri se, että kausi toivottavasti nyt pystyttäisiin pelaamaan loppuun asti. Täällä on lisäksi loistava osaaminen, ympäristö ja olosuhteet. Olen myös viihtynyt täällä erinomaisesti. Paikallinen murre ei ihan vielä suju, Uudeltamaalta kotoisin oleva Nenonen sanoo.

Toni Nenonen

Paavo Nurmi tarttuu U16-joukkueen ruoriin

Lukon U16-joukkue lähtee ensi kauden SM-karsintoihin uuden valmentajan alaisuudessa. Jouni Lammin seuraajaksi raumalaisten penkin taakse nousee Paavo Nurmi. Urheiluhistorian suurjuoksijamme täysnimikaiman oma pelaajaura päättyi 19-vuotiaana, jonka jälkeen mies suuntasi Oulusta Helsinkiin. Kiekon pariin hän palasi kolmekymppisenä ja siinä vaiheessa valmennushommiin.

- Koko valmennusurani on tähän asti sujunut Vuosaaren Viikingeissä ja siellä olen toiminut U16- U17 ja U18-nuorten valmennuksessa. Raumalla tuleva U16-ikäluokka (2006- syntyneet) on kilpailullisesti laaja. Olen innoissani päästessäni tekemään hommia näiden nuorien kanssa, Nurmi sanoo.

Paavo Nurmi

Sami Piilikangas jatkaa Lukko Naisten vastuuvalmentajana

Lukon viiden vuoden taival Naisten Liigassa päättyi tänä keväänä. Mollivoittoisen kauden aikana vaihtui myös vastuuvalmentaja, kun vetovastuu siirtyi Marko Toivoselta Sami Piilikankaalle. Nyt Piilikangas pääsee aloittamaan uuden projektin, jonka tavoitteena on Mestis-karsintojen kautta paluu takaisin liigatasolle.

- Oli todella vaikea paikka tulla kesken kauden mukaan ja yrittää siinä vaiheessa herätellä pitkässä tappioputkessa ollutta joukkuetta. Meiltä loppui yksinkertaisesti aika kesken liigapaikan suhteen, Piilikangas arvioi.

- Mestikseen putoaminen ei kuitenkaan ole mikään katastrofi. Joukkueen runko pysyy aika hyvin kasassa ja osa odottaa jo innolla tulevaa. Uusiakin pelaajia mahtuu vielä mukaan. Joukkueesta kiinnostuneet voivat ottaa minuun yhteyttä. Kerron mielelläni lisätietoja harjoittelusta ja pelaamisesta.

Piilikankaan sopimus on kahden vuoden mittainen. Hän on myös Naisten Mestiksen ainoa päätoiminen valmentaja.

Sami Piilikangas

Rauman Lukko ry:n muut vastuuvalmentajat ja päätoimisten toimenkuvat kaudella 2021-2022

Antti Saarinen, U15 ikäkausivastaava, taitovalmentaja (sateenvarjoseurat Eurajoen Lätkä, Panelian Raikas, Lännen Kiekko, Säkylä ja Lauttakylän Luja, Huittinen). Janne Mäkitalo, U11-U9 ikäkausivastaava, U9 vastuuvalmentaja, leirivastaava ja jäänjakovastaava. Tommi Kaikkonen, U14-U12 ikäkausivastaava, U12 vastuuvalmentaja ja aamujäävalmennus. Severi Koskinen, Leijona-kiekkokoulun rehtori Lukko & sateenvarjoseurat (Laitilan Jyske ja Jää-Kotkat, Uusikaupunki: LKK & U11-U9), Kettu-liiga ja aluesarjatoimintavastaava. Sami Helenius jatkaa seurassa fysiikkavalmentajana.

Niko Nahkuri, U16 Mestis.

Niilo Kantola, U15.

Sami Salonen, U14.

Sami Lehtinen, U13.

Tommi Kaikkonen, U12.

Mikko Honkaheimo, U11.

Vili Pihlajamäki, U10.

Janne Mäkitalo, U9.

U18 Mestis-joukkueen vastuuvalmentaja ilmoitetaan myöhemmin.

Yhteistyökumppanit - Pyörä-Nurmen Kai Lehtonen ja Lukon Mikko Aikko