Aleksi Saarelan tavoitteena pitkä pudotuspelikevät Raumalla
SeuraJulkaistu: 22.02.2021 00.00

Aleksi Saarelan tavoitteena pitkä pudotuspelikevät Raumalla

Lukko on jatkanut tämän kauden Liigassa siitä, mihin se vuosi sitten keväällä jäi. Raumalaisjoukkue äityi tuolloin hurjaan vireeseen runkosarjan loppua kohti, mutta koronapandemian puhkeaminen keskeytti kauden ja romutti mestaruushaaveet.

Lentokeliä on riittänyt syksystä asti ja Lukko keikkuu yhä sarjan piikkipaikalla. Toiveet pitkästä pudotuspelikeväästä ovat jälleen korkealla. Liiga on ilmoittanut, että tämä kausi pyritään koronasta huolimatta pelaamaan loppuun asti tavalla tai toisella.

Yksi Lukon avainpelaajista on hyökkääjä Aleksi Saarela. 24-vuotias toisen polven lukkolainen kiekkoili viime kaudella Florida Panthersin organisaatiossa, mutta päätti jäädä täksi kaudeksi Raumalle.

Olet jo ehtinyt urallasi saavuttaa hienoja merkkipaaluja, kuten U20 maailmanmestaruuden vuonna 2016 ja Pohjois-Amerikan AHL-liigan mestaruuden Calder Cupin 2019. Minkälainen unelma olisi voittaa Suomen mestaruus sinkeltaisessa Lukko-paidassa?

- Totta kai se on iso tavoite. Ainahan jääkiekkoilijalla täytyy olla vahva sisäinen palo saavuttaa joitain suurta. Lukossa meillä on siihen täydet mahdollisuudet ja haluan olla osa tätä tarinaa, ”Allu” sanoo.

Kiekkoveljekset isänsä jaljanjälillä

Laitilan Jyskessä varhaiset juniorivuotensa viettänyt Saarela siirtyi teini-iän kynnyksellä Lukkoon ja teki debyyttinsä Liigssa helmikuussa 2013 vain 16-vuotiaana. Reilut neljä vuotta nuorempi veli Antti nousi hänkin Lukon edustustukseen nuorella iällä ja pelaa nyt toista kauttaan Tampereen Ilveksessä.

Kohtasitte äskettäin toisenne ensimmäistä kertaa aikuisten tasolla vastustajan paidassa. Muistuiko yhtään lapsuuden pihapelit mieleen, vai mikä oli päällimmäinen ajatus, kun velipoika oli vastassa?

- Kyllä sen asetelman tiedosti otteluun valmistautuessa. Mutta kiekon pudottua jäähän ei siihen kiinnittänyt enää kovasti huomiota. Se oli lähinnä yksi liigapeli muiden joukossa.

Poikien isä Pasi Saarela tunnetaan takavuosien maalikuninkaana niin Lukossa kuin Jokereissakin. Pitkän peliuransa jälkeen ”Pahi” ehti olla useamman kauden mukana myös Lukon A-C -juniorin valmennusryhmissä.

Muistoja Pohjola-leiriltä

Normaalisti tähän aikaan vuodesta helmi-maaliskuun taitteessa järjestetetään Vierumäellä Jääkiekkoliiton perinteinen Pohjola-leiri 15 vuotta täyttäville lupaavimmille kiekkojuniorielle. Koronaviruksen vuoksi tapahtuma on nyt peruttu ja siirretty ensi syksyyn.

Aleksi itse oli mukana leirillä vuonna 2012. Samalla kaudella C-nuorten SM-sarjassa hän takoi huimat teholukemat: 38 ottelua kokonaispistein 47+ 58=105. Lukossa kevät huipentui CSM-pronssimitaliin ja nuorukainen pokkasi lähes kaikki mahdolliseet ikäluokkansa kausipalkinnot.

Minkälainen muistijälki sinulla on yhdeksän vuoden takaa Vierumäeltä?

- Pelejä oli paljon, aikataulu tiivis ja muutenkin melko rankka setti. Hyvä juttu oli se, että Pohjola-leirillä pääsi tutustumaan paremmin muiden alueiden saman ikäisiin jätkiin. Nykyisistä joukkuekavereistani Vili Saarijärvi (RoKi) ja Jonne Tammela (YJK) taisivat olla myös mukana samaiselle leirillä, Saarela kertoo.

Entä mitä ohjeita antaisit tämän päivän U15-ikäisille junioreille? Miten saa esimerkiksi rannelaukausta terävämmäksi ja luisteluvoimaa paremmaksi?

- En ala tässä mitään yksityiskohtaisia treenivinkkejä jakamaan. Yleisohjeena voin todeta, että toistojen kautta ne tulokset tulevat. Joillain osa-alueilla taas laatu voi korvata määrän.

- Mikäli haluaa tosissaan panostaa jääkiekkoon, niin tuossa iässä ei voi enää notkua pitkin iltoja kylillä. Silloin kannattaa jo oikeasti miettiä paljonko on valmis satsaamaan harjoitteluun, Aleksi Saarela kiteyttää.

Aleksi Saarela vuonna 2012 (Kuva: Leijonat.fi)