Maalivahtien maskitaiteesta tukea Special Hockey -toiminnalle
Julkaistu: 25.11.2020 00.00

Maalivahtien maskitaiteesta tukea Special Hockey -toiminnalle

Jääkiekkomaalivahtien kasvomaskit ja kypärät ovat parhaimmillaan upean näköisiä ja värikkäitä taideteoksia. Haluatko sinäkin maalauttaa oman maskisi persoonallisella tyylillä ja ammattitaitoisella otteella?

Raumalainen taidemaalari-kuvanveistäjä Keijo Erake ja Lukko ry ovat sopineet yhteistyöstä, jolla Lukon ja sateenvarjoseurojen maalivahdit voivat teettää maalauttaa maskiinsa 150-250 euron hintaan.

Jokaisesta Erakkeen maalaamasta maskityötilauksesta ohjataan 50 euroa Lukon Special Hockey -toiminnalle.

– Hinta muodostuu maalaustarvikkeista ja veroista, mutta itse työstä en ota maksua. Saan tästä hyvän mielen palkaksi, sillä Special Hockey on minulla lähellä sydäntä. Oma poikanikin pelaa joukkueessa, Erake valottaa.

Normaalisti jääkiekkomaalivahdin maskin listahinta maalaukselle voi olla jopa 700 euroa.

Keijo Erake on tehnyt aiemminkin kynäruiskullaan tyylikästä jälkeä. Ensimmäisen maalivahdin maskin hän maalasi Suomen parhaalle naisveskarille eli Noora Rädylle. Myös Lukon naisten liigajoukkueen maalivahdin Johanna Niemen kypärään on tullut Keijon loihtima tutunnäköinen lehväslogo, hyppäämässä oleva tyylikäs kettu sekä Kangasalan vaakuna.

Maskimaalaukset ovat olleet Erakkeelle kuitenkin lähinnä yksittäisiä projekteja, sillä yli 35 vuoden urallallaan hän on maalannut pääasiassa moottoripyöriä ja tehnyt autoihin erikoismaalauksia.

Miehen taideteokset ovat tottuneet menestymään kansainvälisissä kilpailuissa. Esimerkiksi toissa kesänä hänen maalaamat moottoripyörät nappasivat ykköspytyt Ruotsissa ja vuonna 2017 Norjassa.

– Onhan niistä Harrikka-maalauksista tullut ihan törkeä määrä näyttelyvoittoja, hän sanoo.

Kolmiulotteiset stryrox-patsaat ovat nykyään Erakkeen päätyötä. Hän on luonut esimerkiksi Ähtärin eläinpuistoon jääkarhun pentuineen keskelle jäätikköä, jättimäisen mustekalan Sea Lifeen, sekä monta metriä korkean norsun erään lastenelokuvan lavasteeksi.


Seuran uusimmat