Viisi uutta nimeä Lukon kunniagalleriaan
4.11.2020 9:17 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Timantteja, tähdenlentoja ja perinteitä -teos koko komeudessaan Kivikylän Areenan edustalla

Rauman Lukon perustamisesta tulee seuran vuosipäivänä 8.11.2020 kuluneeksi 84 vuotta. Lukko haluaa vuosipäivänään kunnioittaa ja kiittää kaikkia niitä henkilöitä, jotka ovat edesauttaneet ja mahdollistaneet seuran olemassaolon ja aktiivisen toiminnan.

Osoituksena tästä Rauman Lukko ry lisää hienoon ja arvokkaaseen taiteilija Kerttu Horilan tekemään ”Timantteja, tähdenlentoja ja perinteitä” -teokseen viisi uutta lukkolaista nimeä:

Seppo Hurme, Tapio Juusela, Rauno Mokka, Pekka Rantanen ja Inga Helimo.

– Nämä henkilöt ovat olleet omalta osaltaan vaikuttamassa merkittävästi Lukko-perheen toimintaan. Arvostamme heidän työtään ja aikaansaannoksiaan valtavasti, sanoo Lukko ry:n hallituksen puheenjohtaja Sami Junnila.

Nimilaattojen julkistaminen tapahtuu lauantaina 14.11. ennen illan Lukko–Ässät-liigaottelua. Seremonia alkaa Kivikylän Areenan pääsisäänkäynnin edustalla sijaitsevalla patsaalla klo 17. Paikalla ovat kaikki viisi tunnustuksen saavaa henkilöä seuralaisineen. Juhlatunnelmaa nostattamassa on myös Rauman Poikasoittokunnan trumpettiryhmä. Tilaisuuden jälkeen kutsuvieraat siirtyvät omaan juhlatilaisuuteensa areenalle.

Seppo Hurme on toiminut Lukon liigajoukkueen huoltajana vuodesta 1976. Hän on pitkällä urallaan kokenut SM-liigan kehityskaaren amatööriurheilusta täysipäiväiseksi ammattilaissarjaksi. Hurmeen aikakaudella Lukon pukukopissa ja vaihtoaitiossa on nähty toistakymmentä eri päävalmentajaa ja useita satoja pelaajia. ”Sepi” on huoltotiiminsä kanssa palvellut heitä uskollisesti, ja pelaajien keskuudessa nämä arjen sankarit nauttivat todella suurta arvostusta.

Tapio Juuselan yhteinen historia Lukon kanssa ulottuu 1970-luvun alkupuolelle asti. Juusela toimi Raumalaiskiekkoilun Tuki ry:n luottamustehtävissä yli 40 vuotta mm. rahastonhoitajana, hallituksen jäsenenä, sihteerinä ja viimeksi puheenjohtajana 2012-2016. Hän myös istui reilun vuosikymmenen ajan Lukko Oy:n hallituksessa ja työskenteli 12 vuotta taustayhtiö Contineo Oy:n toimitusjohtajana. Lukko Säätiön ja Tuki-Areena Oy:n hallitukset ovat tulleet niin ikään Juuselalle tutuiksi.

Rauno Mokka teki pitkän päivätyönsä Teollisuuden Voima Oy:n johtotehtävissä, mutta Raumalla hänet tunnetaan erityisesti Lukon monivuotisena vaikuttajana ja seuran vahvana miehenä. Mokka on ollut 80-luvun puolivälistä alkaen mukana lukuisissa jääkiekon luottamustoimissa ja hänen aikanaan Lukko vakiinnutti asemansa maamme kiekko-organisaatioiden kärkijoukossa. Rauno Mokka on aateloitu Suomen jääkiekkoleijonaksi nro 204 vuonna 2009.

Pekka Rantanen sai viisi vuotta sitten ensimmäisenä Suomessa Jääkiekkoliiton myöntämän Yrjö Salminen -elämäntyöpalkinnon. Kyseinen palkinto on nimetty henkilön mukaan, joka aikoinaan toi lajin konkreettisesti Suomeen. Raumalla Rantanen tunnetaan juniorivalmennuksen uranuurtajana. Hänen opissaan ovat kouliintuneet monet aikansa huippupelaajat. Etenkin 70-luvun alku oli menestyksekäs, kun Lukon juniorijoukkueet voittivat useita SM-tason mitaleja.

Inga Helimoa voidaan hyvällä syyllä kutsua lukkolaisten äitihahmoksi. Hänen edesmennyt aviomiehensä Oiva Helimo vaikutti vahvasti siihen, että jääkiekosta tuli seuran lippulaiva pian sotavuosien jälkeen. Inga on kertonut itse nähneensä ensimmäistä kertaa Lukon jääkiekko-ottelun jo vuonna 1947. Jäätyään leskeksi 80-luvulla hän säilytti vahvan siteensä Lukko-perheeseen. 92-vuotias Inga Helimo on aina näihin päiviin asti ollut tuttu kasvo Äijänsuon jäähallissa sinikeltaisine huiveineen.

Lisätietoja antaa: Sami Junnila, puheenjohtaja, Rauman Lukko ry, p. 044 072 1373


   
Lisää uutisia
Rauman Lukko ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat