Easy Hockeyssa pelaillaan ilon kautta ilman suorituspaineita
Julkaistu: 08.10.2020 00.00

Easy Hockeyssa pelaillaan ilon kautta ilman suorituspaineita

Kaikkien jääkiekkoa pelaavien lasten tai nuorten ei tarvitse tähdätä huipulle. Osa lajin pariin tulevista pelaajista haluaa ainoastaan pelailla ja höntsätä yhdessä kavereiden kanssa.

Perinteiselle ”pihapelikulttuurille” ja rennolle harrastemuodolle on siis yhä tilausta. Tähän tarpeeseen seuroissa on vastattu Easy Hockey -toiminnalla.

Sen kautta on mahdollisuus harrastaa jääkiekkoa kilpailullisen joukkue- ja sarjatoiminnan ulkopuolella, mutta kuitenkin ensiluokkaisissa olosuhteissa. Aloituskynnys on tehty matalaksi ja kustannukset pidetään huokeina. Rauman Lukon Easy Hockey -vuoron hinta on 4€ pelaajalta.

Lukon EH:n ohjaajana ja valmentajana toimii Jussi Tarvainen. Miten kausi 2020-21 on Raumalla lähetenyt käyntiin ja paljonko vuoroilla on ollut pelaajia?

- Kymmenkunta pelaajaa on keskimäärin ollut nyt mukana, mikä on hieman viimekautista vähemmän. Korona on ehkä vaikuttanut joillakin osallistumishalukkuuteen, mutta hyvät pelit on saatu aikaan niiden kanssa jotka ovat hallille saapuneet, Tarvainen kertoo.

Hän korostaa Easy Hockeyn olevan nimenomaan pelaamista ilman turhia suorituspaineita, eikä vuoroilla vaadita lajitaitojen syvempää oppimista.

- Rennolla otteella mennään, kun kentällä on eri ikäisiä ja tasoisia pelaajia. Joskus kuitenkin käymme kaikkien kanssa läpi tiettyjä perusasioita, kuten luistelutekniikkaa, käännöksiä ja tasapainoa, Tarvainen kuvailee.

Easy Hockey on Mustafalle tärkeä harrastus

Urheiluseuratoiminnassa lapset ja nuoret saavat helposti uusia ystäviä, ja harrastus yhdistää usein myös heidän vanhempiaan. Easy Hockeyn kaltaiset aktiviteetit voivat avata uusia väyliä esimerkiksi maahanmuuttajaperheille heidän integroituessaan uuteen asuinympäristöön.

Matalan kynnyksen kiekkoharrastus on auttanut 16-vuotiasta irakilaislähtöistä Mustafa Daloa sopeutumaan raumalaiseen elämänmenoon. Hänellä on nyt meneillään toinen kausi Lukon Easy Hockeyssa.

- Kun saavuin Suomeen ja Helsinkiin alunperin vuonna 2015 en ollut koskaan kuullutkaan, saati nähnyt mitä jääkiekko on. Sitten kaverini kertoi mulle, miten luistimet toimii ja kuinka niiden terien varassa mennään jäätä pitkin kovaa vauhtia. Se alkoi kiinnostaa minua kovasti.

Marraskuussa 17 vuotta täyttävä Mustafa kertoo tulleensa Raumalle vuonna 2016 ja kokeilleensa aiemmin myös jalkapallon ja salibandyn peluuta. Jääkiekko on tehnyt nuorukaiseen kuitenkin lyhyessä ajassa suuren vaikutuksen.

- Haluan ehdottomasti jatkaa kiekon parissa. Mulla on täysi lätkävarustus ja olen todelle innostunut tästä lajista, Mustafa toteaa selkeällä suomen kielellä.

Asettuminen Suomeen on sujunut muutenkin hyvin, sillä hän pääsi viime keväänä muuttamaan isänsä kanssa Rauman nyt jo suljetusta vastaanottokeskuksesta omaan asuntoon Otanlahden alueelle. Isä on ammatiltaan kokki ja Mustafa opiskelee turvallisuusalaa länsirannikon Koulutus Oy WinNovassa.

- Vapaa-ajalla tulee katseltua mm. YouTubesta paljon jääkiekkoaiheisia videoita. Ja toivon todella, että voin jatkaa pelaamista jossain muodossa vielä Easy Hockeyn jälkeenkin, Mustafa Dalo sanoo.

Juniorilukon EH -jäävuorot ovat Tuki-Areenalla tiistaisin klo 15-16 ja lauantaisin klo 10.30–11.30. Uudetkin harrastaja ovat edelleen tervetulleita mukaan!

Seuran uusimmat