SeuraJulkaistu: 09.10.2020 00.00

Päivitetty koronaohjeistus!

Koronavirustilanteen muuttuessa on maskisuosituksia päivitetty viranomaisten toimesta osin paikallisesti, osin koko maan tasolla.

Nykytilanteessa Suomen Jääkiekkoliitto ja Suomen Ringetteliitto edellyttävät kaikilta 15-vuotta täytteneiltä maskien käyttöä jäähalleilla 9.10.2020 alkaen. Suositus koskee joukkueiden 15-vuotta täyttäneitä pelaajia, toimihenkilöitä, yleisöä ja jäähalleissa muutoin asioivia.

Lue lisää maskin käytöstä THL:n nettisivuilta.

Vieraspelimatkoilla myös joukkueiden kannattaa sisäilman kierron vuoksi käyttää maskeja linja-autoissa ja esim. vilkkailla taukopaikoilla. Mikäli juniorijoukkueet liikkuvat vieraspeleihin linja-autoilla, kannustajia/vanhempia ei nykytilanteessa ole syytä ottaa kyytiin lainkaan.

Koronavirusepidemian aikana haluamme muistuttaa, että mahdolliset karanteeniin asetettavat henkilöt määrää aina kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri.

Päätöstä eivät tee yksittäiset henkilöt, joukkueet, seurat tai lajiliitot. Kunnan terveysviranomaiset myös jäljittävät tartuntaketjut ja ovat yhteydessä koronavirukselle mahdollisesti altistuneisiin henkilöihin toimintaohjeiden kera.

Näin ollen seuroissa ja joukkueissa voidaan toimia normaalisti, korona-ajan yleistä ohjeistusta ja viranomaisohjeita tarkasti noudattaen, elleivät viranomaiset muuta määrää. Tämä tarkoittaa, että esim. sarjaotteluita ei voi jättää pelaamatta muulloin kuin silloin, kun joukkue on tartuntatautiviranomaisten määräyksestä karanteenissa ja estynyt pelaamaan otteluita.

Jos kaikki tulevat hallille vain terveinä, muistavat turvavälit ja tehostetun hygienian, ollaan jo pitkällä. Muilta osin aiemmin julkaissut ohjeet pätevät edellen.