Tulevana viikonloppuna U16 Pitsiturnaus Tuki-Areenalla
SeuraJulkaistu: 06.08.2020 00.00

Tulevana viikonloppuna U16 Pitsiturnaus Tuki-Areenalla

Kivikylän Areenan "isojen poikien" perjantaisen turnauksen lisäksi myös Tuki-Areenalla pelataan viikonloppuna kolmipäiväinen U16-juniorien perinteinen Pitsiturnaus. Isäntäjoukkue Lukon lisäksi turnaukseen osallistuvat K-Vantaa kahdella joukkueella, TPS Akatemia, Sport ja S-Kiekko. K-Vantaa, Sport sekä Lukko pelaavat tulevalla kaudella U16 SM-sarjaa ja K-Vantaa Akatemia, TPS Akatemia sekä S-Kiekko U16 Mestistä.

Juniorilukko tavoitti ennen turnausta Lukon U16 joukkueen päävalmentaja Jouni Lammin antamaan lyhyet kommentit.

– U16 joukkueen harjoitukset ovat lähteneet hyvin käyntiin. Lähes kaikki pelaajat ovat kunnossa ja lopullinen peliryhmä kauteen ratkeaa lähiaikoina. Viikonlopun peleissä on mukana myös viisi slovakialaista, jotka hakevat pelipaikkaa Raumalta, Lammi toteaa joukkueesta.

– Viime viikonloppuna oltiin Vaasassa pelitapahtumassa, josta saatiin hyvää tietoa pelaajista ja pelin kehittämiseen liittyvistä asioista. Pitsiturnauksessa lähdetään katsomaan sitten miten harjoittelut asiat toimivat käytännössä. Yhteistoiminta pelaaminen, pelin rytmittäminen ja reagointi eri pelitilanteisiin ovat erilaisia pelillisiä tavoitteita turnaukseen, johon Lukko lähtee turnausvoitto mielessään, Lammi kertoo.

Lukko toivottaa kaikki joukkueet ja yleisön tervetulleeksi Rauman Tuki-Areenalle ja toivottaa kaikille turvallista turnausta!

Peliformaatti:

Turnaus pelataan yhdessä kuuden joukkueen yksinkertaisena sarjana.

Jos turnausottelun tulos on varsinaisen peliajan jälkeen tasan pelataan 5 minuutin jatkoaika, jos jatkoaika ratkaisua ei synny ammutaan voittolaukauskisa, johon joukkueet nimeävät kolme laukaisijaa. Mikäli tilanne on edelleen tasan, vaihdetaan aloitusvuoroa ja jatketaan pari kerrallaan, kunnes saadaan ratkaisu. Sama pelaaja saa laukaista vain kerran, kunnes kaikki joukkueen kenttäpelaajat ovat laukaisseet. Aloittavan joukkueen arpoo ottelun erotuomari.

Turnauksessa peliaika on 3 x 20 minuuttia tehokasta peliaikaa ja erien välissä tehdään jäänhoito. Erätauon pituus on 12 minuuttia. Edellisen ottelun päätyttyä seuraavan ottelun joukkueiden pelaajat pääsevät lämmittelemään jäälle noin 10-15 minuutin ajaksi ennen jäänhoitoa.

Ottelun voitosta saa 3 pistettä, jatkoaikavoitosta 2 pistettä, jatkoaikatappiosta 1 pisteen ja häviöstä 0 pistettä. Turnauksen voittaa joukkue joka on koonnut viidestä pelistään eniten pisteitä. Mikäli jotkin joukkueet ovat tasapisteissä määräytyy järjestys seuraavanlaisesti:

1. Otteluiden maaliero

2. Otteluiden tehdyt maalit

3. Keskinäisten otteluiden pisteet

4. Keskinäisten otteluiden maaliero

5. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit

6. Rangaistukset

7. Arpa

Otteluohjelma:

Perjantai 7.8.2020:

16:30 Lukko – TPS Akatemia

18:45 Sport – K-Vantaa

19:15 K-Vantaa Akatemia – S-Kiekko

Lauantai 8.8.2020:

09:30 Sport – Lukko

10:00 K-Vantaa – K-Vantaa Akatemia

12:15 S-Kiekko – TPS Akatemia

15:45 K-Vantaa Akatemia – Sport

18:00 Lukko – S-Kiekko

18:30 TPS Akatemia – K-Vantaa

Sunnuntai 9.8.2020:

09:00 Lukko – K-Vantaa Akatemia

09:30 TPS Akatemia – Sport

11:45 S-Kiekko – K-Vantaa

14:30 TPS Akatemia – K-Vantaa Akatemia

16:45 Sport – S-Kiekko

17:15 K-Vantaa – Lukko

Joukkueiden ilmoittamat kokoonpanot:

Turnauksen realiaikainen tulospalveluseuranta ja muu turnausinfo täällä.