Koronavirusohjeistus Rauman Lukko ry:n joukkueille 12.3.2020
12.3.2020 12:36 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Toimimme terveysviranomaisten ohjeistusten mukaisesti ja otamme alla olevat varotoimenpiteet käyttöön tästä päivästä alkaen

Koronavirus jatkaa leviämistään myös Satakunnassa. Viruksen leviämisen ehkäisemiseksi otamme seurassamme terveysviranomaisten suosittelemat varotoimenpiteet käyttöön tästä päivästä alkaen. THL:n toimesta koronaviruksesta lähetetään kaikille kotiin tietopaketti.

Noudatamme aina Terveyden ja Hyvinvointilaitoksen sekä muiden viranomaisten ohjeita asiaan liittyen. THL:n ohjeistus ja eppidemia-alueet löytyy täältä: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19

Maan hallituksen tänään tekemän päätöksen mukaisesti aluehallintovirastoille tullaan esittämään, että kaikki yli 500 ihmisen yleisötilaisuudet perutaan toukuun loppuun saakka. Tämä päätös koskee toteutuessaan myös jääurheilutapahtumia. Lisäsuosituksia yleisötilaisuuksiin on tulossa ja niitä päivitetään tänne sitä mukaan kun niitä saadaan.

Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta ja liittohallitus kokoontuvat tänään illalla ja linjaavat tällöin koronaviruksen aiheuttamat toimenpiteet liittyen jääkiekon sarja- ja harrastustoimintaan. Ennen tätä Jääkiekkoliitto ei ota kantaa mahdollisiin otteluiden ja sarjojen perumiseen.

Muistutamme hyvän käsihygienian ja käsien säännöllisen saippuapesun merkityksestä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi ja muiden virustautien välttämiseksi. Joukkueiden kannattaa kiinnittää korostetusti huomiota ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin, joita ovat:

- hyvän käsihygienian lisäksi muistutus joukkueen ja seuran puolesta siitä, että kasvojen koskettelua tulee välttää ja yskiminen ja aivastaminen tulee suunnata hihaan - koronavirus leviää etupäässä pisara- ja kosketustartuntana

- käsidesin saatavuus hallilla ja bussimatkoilla, erityisesti tilanteissa, joissa ei ole mahdollisuutta käsien pesuun

- harjoituksiin ja peleihin kielto käyttää toisen pelaajan juomapulloa, pyyhettä tai muita hygieniatarvikkeita

- täysien pukukoppien välttäminen esim. vuorottelulla ja/tai siirtämällä suihkukäynnit pois hallilta pelaajien koteihin

- flunssaoireiden ilmetessä kielto osallistua joukkueen/seuran tapahtumiin

- mikäli pelaaja tai seuran toimihenkilö on maaliskuun aikana ollut epidemia-alueiksi määritellyillä alueilla, tulee hänen pysyttelemällä THL:n suosittama 14 vrk poissa joukkueen toiminnasta. Treeneihin ja peleihin osallistutaan vasta, kun varoaika on kulunut.

- myös tartunnalle altistuneille henkilöille on 14 vrk:n varoaika toimintaan osallistumiselle.

Huhtikuussa järjestettävien turnausten osalta ohje on, että viranomaisten ohjeistuksia tulee noudattaa kaikilta osin ja toimia niiden mukaan. Turnausjärjestäjien tulee luonnollisesti informoida turnauksiin osallistuvia joukkueita mahdollisimman pian, jos peruutuksia tai muutoksia tulee. Kannattaa huomioida, että mahdolliset ulkomailta turnauksiin tulevat joukkueet saattavat joutua perumaan osallistumisensa asuinmaidensa tilanteen tai matkustusrajoitusten vuoksi, vaikka Suomessa turnaus voitaisiin järjestää.

Ulkomailla järjestettäviin turnauksiin liittyen paikalliset viranomaiset antavat ohjeistuksen omassa maassaan/alueellaan liittyen koronaviruksen uhkaan ja mahdollisiin toimenpiteisiin. Paikalliset turnausjärjestäjät puolestaan informoivat turnauksiin ilmoittautuneita joukkueita koronaviruksen mahdollisista vaikutuksista turnauksiin. Jokaisen kannattaa arvioida osallistuminen ulkomaan turnauksiin mm. kohdemaan tilanteen mukaan.

Ohjeistusta päivitettään tarvittaessa päivittäin, terveysviranomaisten ja jääurheiluliitoilta tulevien ohjeistusten mukaisesti.

Päivitetty 12.3.2020 klo 15.10.

   
Lisää uutisia
Rauman Lukko ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat