Growing the game -tutkimustyö etenee
5.12.2019 21:27 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Juniorien pienpeleistä koottu data tallentuu aitioparvella

Rauman Lukko ja Suomen Jääkiekkoliitto aloittivat vuonna 2018 Parempaa Peliä -pilottihankkeen, jossa tavoitteena on E-ja F-juniori-ikäluokkien toiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen. Olennainen osa hanketta on niin sanottu Growing the game -tutkimus. Tutkimusta tehdään yhteistyössä Ruotsin Jääkiekkoliiton kanssa. Muut yhteistyökumppanit ovat Kansainvälinen Jääkiekkoliitto, Kansainvälinen Jääkiekon Kehityskeskus ja Bitwise Oy.

Lukossa projektin vetäjänä toimii juniorivalmentaja Tommi Kaikkonen. Hänen johdollaan Growing the game on edennyt toiseen testivaiheeseen, joka toteutettiin Raumalla torstaina 5.12. Ensimmäinen vaihe oli viime toukokuussa, kun raumalaisseuran 2008-2010 -ikäluokista satakunta pelaajaa vietti kaksi päivää Vierumäen Urheiluopistolla.

Silloin tutkimuksessa pelattiin pienpelejä ja samalla hyödynnettiin älykiekon tuottamaa dataa, sekä pelaajien varusteisiin kiinnitettävää siruteknologiaa.

- Tutkimuksessa tutkitaan jääkiekon harjoitusmuotona käytettäviä pienpelejä, mitä niissä todellisuudessa tapahtuu. Tutkimus on edennyt hyvin ja nyt jatkamme osin samoja tutkimuksia, joita aloitimme keväällä Vierumäellä, koska tarvitsemme edelleen lisää tietoa, Tommi Kaikkonen sanoo.

Joulukuisena testipäivänä Kivikylän Areenan jäälle kokoontui yhtäaikaa Lukon 2009-2010 -syntyneet pelaajat. Kaikkosen mukaan tapahtumasta nyt saatavat tulokset nivotaan yhteen aiemmin kerätyn materiaalin kanssa.

- Kun saamme pojat pidemmäksi aikaa jäälle, se antaa tutkimukselle enemmän katetta ja luotettavuutta. Käytännössä tämä on yhtä ja samaa tutkimuskokonaisuutta, Kaikkonen taustoittaa.

Kolmivuotisesta hankkeesta on jäljellä vielä noin vuosi. Miten työ on tähän asti edennyt ja mitä on vielä edessä?

- Kun täysin uutta lähdettiin luomaan, niin ensimmäinen kausi opeteltiin ja kokeiltiin asioita. Toisena vuonna kehitettiin hyväksi havaittuja tapoja ja nyt ollaan tosi tyytyväisiä niihin asioihin mitä on saatu jo aikaan, Kaikkonen kertoo.

Hän katsoo luottavaisena hankkeen viimeiselle kolmannekselle.

- Ne muutokset, joita matkan varrella on tehty alkavat purra juuri niihin juttuihin mitä haluttiinkin. Kuuntelemme toki poikien, heidän vanhempiensa ja Jääkiekkoliiton ihmisten ajatuksia mahdollisista kehityskohteista, mutta kokonaisuutena hyvällä mallilla ollaan, valmentaja Tommi Kaikkonen summaa.
Varusteisiin kiinnitettävä siru kerää dataa kentällä olevista pelaajista.   
Lisää uutisia
Rauman Lukko ry
«  Helmikuu   »
Kategoriat