Urheiluhieroja ja jäsenkorjaaja Ilkka Varis kuntouttaa myös lukkolaisia
30.10.2019 12:10 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Naisten liigapelaaja Janina Enström kävi Ilkka Variksen vastaanotolla

Ihmiskeho vaatii toimiakseen säännöllistä huoltoa. Varsinkin urheilijoilla, kuten jääkiekkoilijoilla, fysiikka joutuu ajoittain kovallekin koetukselle. Siksi on tärkeää, että läheltä löytyy osaavia ihmisiä, joilla on tietotaitoa kehonhuollon ja mahdollisten vammojen tehokkaasta kuntoutuksesta.

Lukko ry on aloittanut tänä syksynä yhteistyön raumalaisen urheiluhieroja-jäsenkorjaaja Ilkka Variksen kanssa. Nyt Lukko ry:n joukkueet ja toimihenkilöt voivat jatkossa ilmoittautua Ilkan asiakkaiksi normaalitaksaa huokeammilla hinnoilla. Katso hinnasto uutisen lopusta.

Kävimme tutustumassa jäsenkorjaajan työhön ja vastaanottoon paikan päällä Ratavahe 5:ssä, entisen Superlonin viihtyisissä ja toimivissa tiloissa.

Minkälaisiin vaivoihin esimerkiksi jääurheilua harrastava voi täältä apua saada?

- Tarvittaessa teen ihan normaalia urheiluhierojan työtä, kertakäynnin kestäessä noin 45 minuuttia. Erikoisalaani on kuitenkin niin sanottu jäsenkorjaus, jossa keskitytään niveliin, hermoihin ja lihaskalvoihin, Ilkka Varis kertoo.

- Esimerkiksi jääurheilussa tyypilliset kaatumiset voivat altistaa pelaajan mm. selkäkivuille. Silloin pitää löytää kehosta ne tietyt ongelmakohdat ja hakea näihin oikea täsmähoito, hän tarkentaa.

Seniori-, juniori- ja satunnaisten höntsäpelaajien lisäksi myös Rauman Lukon naisten liigapelaajat luottavat Ilkka Variksen ammattitaitoon ja apuun. Joukkueen puolustaja Janina Enström oli akillesjänteen repeämisen vuoksi sivussa Naisten Liigasta lähes koko viime kevätkauden. Hän on palannut jo takaisin tositoimiin, mutta kokonaisvaltainen liikkuvuus, leikkauksen jälkeinen lihasjäykkyys, lantion vääristynyt asento ja siitä aiheutunut jalkojen pituusero vaatii yhä kuntoutusta.

- Leikattu jalka on edelleen hieman toista heikompi. Lisäksi selkä on viime aikoina ollut tosi jumissa, joten se on tuonut paluuseen lisähaasteita, Enström luonnehti ennen Ilkan käsittelyn alkamista.

Lonkkanivelen mobilisointi on tarkkuutta vaativaa työtä

- Akillesjänteen vaivoista kärsiviä asiakkaita olen hoitanut useitakin. Lievemmissä tapauksissa kipeytymisen syyt voivat olla esimerkiksi nilkan alueen lukkiutumisesta tai pohkeen kiristymisestä. Selkäperäiset ongelmat ovat monesti yhteydessä myös akilleen oireisiin, Varis toteaa.

Hyvän kuntoutuksen lisäksi Janina Enström korostaa ennaltaehkäisevän toiminnan ja itsestä huolehtimisen tärkeyttä.

- Viime kauden jalkavammani ei antanut etukäteen mitään varoitusmerkkejä itsestään, joten siksikin on tarpeen ylläpitää säännöllistä kehohuoltoa, hän tähdentää.

Ilkan jäsenkorjaus- ja hierontakäsittelyn jälkeen vastaanotolta kotiutui jälleen yksi tyytyväinen, hyvää palvelua ja vaivoihinsa apua saanut asiakas.

- Käsittelyn jälkeen olo oli hyvä ja fiilis muutenkin positiivinen. Ilkka sai jalkojeni pituuseron tasoitettua, kuten ennen käsittelyn alkua ennakoikin. Seuraavana päivänä treeneissäkin mentiin hyvällä jalalla ja tuntemuksilla, joten kokemani perusteella voin lämpimästi suositella Ilkan tarjoamia palveluja muillekin.

Entä miten Rauman Lukko ry:n tarjoama yhteistyö sopii yrittäjän toimenkuvaan, ehditkö tarpeen vaatiessa vaikkapa matkapöydän kanssa käymään joskus Tuki-Areenalle?

- Tapauskohtaisesti voidaan sopia käynneistä vaikkapa jäähallilla. Toisaalta töitä on muutenkin riittänyt sen verran hyvin, että laajempaa sitoutumista urheiluseurojen kanssa en ole toistaiseski tehnyt. Tämä Lukon yhteistyötarjous on kuitenkin ihan hyvää plussaa ja vapaita aikoja varmasti järjestyy!

- Ajanvaraukset kannattaa tehdä puhelimitse ja muut tiedustelut sähköpostitse, Ilkka Varis sanoo.

Yritysesittely ja hinnasto:

Urheiluhieroja-jäsenkorjaaja Ilkka Varis. Katuosoite: Ratavahe 5, 26100 Rauma. Siemen Floran ja Satacomin välistä n. 200 m teollisuusalueen konttorirakennukselle.

Täsmähoitoa, kokonaisvaltaista kehonhuoltoa ja apua moniin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin:

Akuutit ja krooniset niska- ja selkäkivut, Toiminnallinen jalkojen pituusero, olkapäävaivat, lantioperäinen ryhtivirhe, polvikivut jne.

Hinnat Rauman Lukko ry:n joukkueille ja toimihenkilöille: 1. hoitokäynti 55 € (norm.65 €), 2. kerta ja satunnaiset käynnit 50 € (n. 55 €), vakioasiakkaat 45 € (n. 50 €).

Ajanvaraus: 050 5539 012.

Muut tiedustelut: ilkkaj.varis@gmail.com

TERVETULOA!


   
Lisää uutisia
Rauman Lukko ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat