Lukolta jättisatsaukset tulevaisuuden pelaajatuotantoon
10.6.2019 16:24 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Jääurheilun pariin veloituksetta, parhaissa olosuhteissa ja osaavissa käsissä!

Rauman Lukko haluaa jatkaa paikallisten jääurheiluolosuhteiden kehittämistä ainutlaatuisilla teoilla varmistaakseen oman laadukkaan pelaajatuotannon riittävyyden myös jatkossa, kun ikäluokat pienenevät merkittävästi nykyisestä. Tänään käyttöön vihityn upean Super Arenan eli tekniikka- ja laukaisuharjoitteluhallin lisäksi Lukko rekrytoi uusia huippuammattilaisia ja tekee harrastuksen aloittamisesta maksutonta.

On tärkeää, että kaikilla jääurheilusta kiinnostuneilla lapsilla on halutessaan mahdollisuus aloittaa harrastus Lukossa. Näin ollen Lukko tarjoaa jatkossa maksuttoman osallistumisen Leijona-kiekkokouluun sekä tyttökiekko- ja ringettekouluihin jatkuen aina ensimmäiseen ikäkausijoukkueeseen asti.

– Tämä on Lukko-perheeltä suuri ja hieno päätös, jolla haluamme varmistaa jokaisen lapsen pääsyn hienon harrastuksen pariin. Lukossa ja taustalla olevassa konsernissa edelläkävijän rooli on resurssien myötä vaade, joka pitää täyttää niin urheilussa, liiketoimissa kuin kabineteissakin, Raumalaiskiekkoilun Tuki ry:n puheenjohtaja Rafael Eerola linjaa.

Lukon on toiminnassaan huomioitava talousalueen pieni koko, laskeva syntyvyys, lajin leimattu kalleus sekä tätä kautta huoli tulevista niskaloista, vehasista, heinoloista ja ”möröistä”.

– Nämä perusteet olivat nyt riittävät rakentamaan Suomen ensimmäisen maksuttoman polun lajin pariin, Eerola tiivistää.

Yhteistyö lähipaikkakuntien kuuden sateenvarjoseuran kanssa on Lukolle tärkeää pelaajatuotantoa ajatellen. Lukon kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että lähiseurayhteistyö kehittyy ja sateenvarjoseuroissa pystytään tekemään laadukasta juniorityötä riittävän pelaajamäärän ja harrastetoiminnan takaamiseksi. Tämän varmistaakseen Lukko ry on palkannut seuratyöntekijäksi Sami Piilikankaan, joka tulee huolehtimaan lähiseurojen valmennuksen laadun kehittämisestä sekä harrastajamäärien lisäämisestä yhdessä taitovalmentaja Antti Saarisen kanssa.

Oman maalivahtituotannon kehittämiseen huippuosaamista tuo upean uran pelannnut Lukko-kasvatti Petri Vehanen, joka ryhtyy seuran maalivahtivalmentajaksi C2- ja B-ikäluokissa. Lisäksi Vehanen vastaa A-junioreiden ja Lukko-akatemian maalivahtivalmennuksesta. Piilikankaan ja Vehasen lisäksi Lukko on palkkaamassa vielä fysiikkavalmentajaa.

– Viimeisen vuoden aikana Lukko on panostanut voimakkaasti nimenomaan huippu-urheilun kehittämiseen. Tänään siihen on saatu upeaa jatkumoa. Oman toimintamme kehittämisen lisäksi on loistava asia, että pystymme panostamaan lisää myös meille erittäin tärkeisiin sateenvarjoseuroihimme, joiden hyvinvointi ja elinvoimaisuus takaavat harrastamisen mahdollisuuden kotiseudulla, mutta myös lahjakkaimpien pelaajien kilpapolun Lukossa, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kommentoi.

Lukko solmi uuden tekniikka- ja laukaisuhallin nimestä sopimuksen K-Supermarket Arenan kanssa.

– Lähdemme tukemaan junioriurheilua mieluisalla tavalla jo hyvin alkaneen yhteistyömme kannustamana. Kauppamme nimi osuu luontevasti urheilumaailmaan ja siksi tämä vaihtoehto istui meidän suunnitelmiimme mainiosti, K-Supermarket Arenan kauppias Jari Haarala sanoo.

Tekniikka- ja laukaisuhalli tunnetaan heti avajaisista lähtien Super Arena -nimisenä.

– Tuntuu, että kuljemme Lukon kanssa samalla tavalla kehityksen tiellä. Molemmat uudistuvat sekä parantavat valikoimiaan, Haarala vertailee.


Lisätietoja antaa:

Jari Neuvonen

toiminnanjohtaja

Rauman Lukko ry

p. 040 5161527

[Uutisen otsikkokuva: Elmeri Elo]

Kuvat: Pia Erake


   
Lisää uutisia
Rauman Lukko ry
«  Helmikuu   »
Kategoriat