Lukko aloittaa tyttöjääkiekkotoiminnan - Girls Hockey Day -kokeilupäivä Kivikylän Areenalla 15.12.!
5.12.2018 20:19 Uutiset / Tyttökiekko

6-10 -vuotiaat tytöt, tervetuloa mukaan!

Rauman Lukko käynnistää 6-10 -vuotiaille tytöille suunnatun jääkiekkotoiminnan. Toimintaan pääsee tutustumaan ensimmäistä kertaa Kivikylän Areenalla lauantaina 15.12. järjestettävässä Girls Hockey Day -ilmaistapahtumassa.

Kokeilupäivään ovat tervetulleita kaikki Rauman ja Rauman lähialueiden 6-10 -vuotiaat jääkiekon harrastamisesta kiinnostuneet tytöt.

– Rauman Lukko haluaa tarjota alueella asuville tytöille mahdollisuuden harrastaa jääkiekkoa siinä missä pojatkin. Meille on tullut tasaisin väliajoin kyselyitä tyttöjen joukkuetoiminnasta, joten haluamme reagoida näihin toiveisiin. Girls Hockey Day -kokeilupäivä on hieno ensimmäinen askel, jossa tytöt pääsevät tutustumaan lajiin, Rauman Lukko ry:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Mikko Aikko sanoo.

– Tyttöjääkiekkoilun kehittäminen on yksi tärkeä osa Suomen Jääkiekkoliiton strategiaa. Me haluamme kuunnella myös liiton tahtotilaa ja olla mukana edistämässä kotimaisen jääkiekkoilun kaikkia osa-alueita.

Tapahtuma alkaa klo 13.00 Kivikylän Areenan ala-aulassa, jossa tehdään muun muassa Lukko-lettejä ja kasvomaalauksia. Paikalla on myös pomppulinna ja Lukon maskotti Eetu-kettu.

Rauman Lukon naisten liigapelaajat tekevät Lukko-lettejä ensimmäisen kerran kyseisessä tapahtumassa. Tämän jälkeen koko sinikeltainen yhteisö voi teetättää itselleen Lukko-lettejä parturi-kampaamoliike RaumHairissa, osoitteessa Äyhönjärventie 1.

Jokaisen RaumHairissa tehdyn letin tuotosta ohjataan kolme euroa suoraan ja lyhentämättömänä raumalaisen tyttöjääkiekon ja ringeten kehittämiseen. Lukko-lettejä voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteella #LukkoLetti.

Naisten liigajoukkueen pelaajien vetämät jääharjoitukset alkavat klo 14.00 ja ne kestävät tunnin ajan. Tämän jälkeen tytöt pääsevät rapsuttelemaan poniporoa ja kokeilemaan talutusratsastusta areenan jalkapallostadionin puoleisella sivustalla. Paikalle saapuu myös odotettu yllätysvieras.

– Tapahtuman päätteeksi jokainen toimintaan osallistunut tyttö saa kaksi vapaalippua 3. tammikuuta Kivikylän Areenalla pelattavaan Lukko-JYP -liigaotteluun. Kuten olen aiemminkin maininnut, on jääkiekko hieno laji, jossa luodut ystävyyssuhteet ulottuvat myös kaukalon ja pukukopin ulkopuolelle. Liiga-matsin katsomossa on hieno mahdollisuus viettää yhteistä aikaa, Aikko muistuttaa ja kannustaa samalla saapumaan myös Lukon naisten liigajoukkueen ottelutapahtumiin.

Girls Hockey Dayn varusteiksi riittävät luistimet, maila, ristikollinen kypärä ja kaulasuojus. Tapahtuman järjestäjä Rauman Lukko ry on vakuuttanut tapahtumaan osallistuvat tyttökiekkoilijat.

Rauman Lukon tyttökiekkojoukkueen omat harjoitukset käynnistyvät tammikuun 2019 alussa Tuki-Areenalla. Joukkueen valmennuksesta vastaa Rauman Lukon naisten liigajoukkueen pelaajat.

– On erityisen tärkeää, että tytöt pääsevät harjoittelemaan liigapelaajien valmennuksessa. Heidän oppinsa ja esimerkkinsä toimivat varmasti hyvänä lisänä tyttöjen kiekkoinnostukseen. Lisäksi nyt perustettavan joukkueen kummipelaajana toimii opettajaksi opiskeleva Maija Koski, joka on myös Lukon naisten liigajoukkueen varakapteeni, Aikko kertoo.

Tyttöjen joukkuetoimintaan voi ilmoittautua mukaan täällä. 20 ensimmäistä mukaan ilmoittautunutta ja ahkerasti joukkueen harjoituksissa käyvää tyttöä pääsee yhdessä vanhempansa kanssa Rauman Lukko ry:n tarjoamalle naisten MM-kisamatkalle Espooseen 6. huhtikuuta, kun Suomen naisleijonat kohtaavat Venäjän.

Lisätiedot:
Mikko Aikko
Rauman Lukko ry
0400 529 025
mikko.aikko@juniorilukko.fi   
Lisää uutisia
Rauman Lukko ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat