Tiedote turvavöiden käyttöpakosta!
29.11.2018 14:06 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Lauantaina 24.11.2018 sattuneen läheltä piti -tilanteen johdosta seura haluaa muistuttaa kaikkia Rauman Lukon joukkueita turvavöiden käytön tärkeydestä aina, kun joukkue matkustaa linja-autolla tai kimppakyydeillä henkilöautoilla.

Tieliikennelain mukaan turvavyötä on aina käytettävä linja-autossa, mikäli sellainen on istuinpaikalle asennettu. Junioripelaajia kuljetettaessa seura toteaa, että istuinpaikoilla mahdollisesti näkyvä kuvamerkintä turvavöiden käyttämisestä ei riitä takaamaan pelaajien turvallisuutta, joten tästä päivästä eteenpäin joukkueenjohtajan tai peliryhmästä vastaavan valmentajan tulee aina muistuttaa pelaajia turvavöiden käyttövelvoitteesta bussimatkalle lähdettäessä, koska he ovat siitä kuljettajan ohella tieliikennelain nojalla myös vastuussa.

Tästä päivästä alkaen seura myös edellyttää, että Rauman Lukon joukkueet matkustavat ainoastaan sellaisilla linja-autoilla, joista löytyvät turvavyöt kaikille matkustajille, ja että linja-auton kuljettajalla on voimassa kaikki lain edellyttämät luvat ja asianmukaiset terveystarkastukset suoritettuna.

Joukkueiden toimihenkilöiden tulee ajon aikana valvoa turvavöiden käyttöä ja busseissa tulee muutenkin välttää tällöin tarpeetonta liikkumista.

Pelaajan rikkoessa tätä määräystä joukkue velvoitetaan antamaan varoitus ohjeistuksen vastaisesta toiminnasta. Tieto varoituksen antamisesta pitää saattaa myös kyseisen pelaajan huoltajien tietoon, mikäli pelaaja on alaikäinen. Toisesta varoituksesta seuraa automaattisesti puhuttelu ja seuran määräämä yhden ottelun pelikielto.

15-vuotta täyttäneiden pelaajien osalta toteamme lisäksi, että turvavöiden käyttämättä jättämisestä voi seurata asianomaiselle sakkoa, mikäli poliisi tällaisen rikkeen liikennevalvonnan yhteydessä havaitsee.

Henkilöautoilla kimppakyydeillä matkustettaessa auton kuljettaja vastaa kaikkien matkustajien osalta turvavöiden käytöstä sekä mahdollisesti tarvittavista lisävarusteista, mikäli pelaaja on alle 135 cm.

Turvallisia pelimatkoja kaikille!

Rauman Lukko Ry:n hallitus


   
Lisää uutisia
Rauman Lukko ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat