Reilu peli, kaveruus ja toisista välittäminen - Lukko ja seurakunta yhteistyöhön
16.9.2018 19:11 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Uusi yhteistyö tuo lisäarvoa molemmille osapuolille

Rauman Lukko ja Rauman seurakunta ovat käynnistäneet tiiviin yhteistyön. Yhteinen toiminta koskettaa koko Lukko-yhteisöä ja mahdollistaa seurakunnalle uusia tapoja toimia Rauman talousalueella.

Lukko ja seurakunta ovat aloittaneet mittavan yhteistyön. Kahden merkittävän paikallisen toimijan yhteinen toiminta tuo lisäarvoa molemmille osapuolille. Yhteistoiminta pohjautuu Rauman Lukko ry:n strategiatyöhön.

- Olemme Lukossa huolissamme horisontissa näkyvästä syntyvyyden rajusta laskusta, jolla on suora vaikutus harrastajamääriin tulevaisuudessa. Yhteistyö seurakunnan kanssa on strategian mukainen, ja yksi uusi ja erinomainen keino varautua asiaan, Rauman Lukko ry:n markkinointi- ja viestintäpäällikkönä 1.11. aloittava Mikko Aikko kertoo.

- Seurakunta on yksi alueen merkittävistä varhaiskasvatuksen toimijoista. Heillä on vahvat toimintarakenteet ja Lukolla puolestaan mahdollisuus tarjota erilaisia yhteisiä aktiviteetteja.

Muun muassa Rauman seurakunnan kerhotoiminta tulee hyödyntämään Rauman Tuki-Areenaa sekä muuta yhteistyötä.

- Olemme tehneet vuosien mittaan pienempimuotoista yhteistyötä, mikä on ollut tärkeä osa meidän toimintaamme, sillä jääkiekko on iso osa raumalaisuutta. Seurakunnalla ja Lukolla on tärkeitä yhteisiä arvoja, kuten reilu peli, kaveruus ja toisista välittäminen. Haluamme tukea perheitä ja kasvatustyötä sekä yhteisöllisyyttä Raumalla. Nämä kaikki asiat tulevat korostumaan yhteistoiminnassamme, Rauman seurakunnan viestintäpäällikkö Kanerva Kuisma taustoittaa.

Lukko järjestää marraskuussa 2018 seurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaajille koulutustilaisuuden.

- Tämä on yksi hieno tapa varmistaa, että tulevaisuudessa yhä useammalla lapsella on mahdollisuus päästä kokeilemaan jääurheilua. Kun seurakunta ja Lukko edistävät yhdessä lasten liikkumista ja sosiaalista hyvinvointia, ei asia jää ainoastaan perheiden oman aktiivisuuden ja päiväkotien vastuulle, Aikko sanoo.

Luvassa kohtaamisia ja yhteisiä kokemuksia

Yhteistyö tulee pitämään tulevaisuudessa sisällään useita yhteisesti hyväksyttyjä, mutta toistaiseksi vielä suunnittelun asteella olevia toimintamalleja.

- Haluamme toivottaa Rauman seurakunnan uudet jäsenet lämpimästi tervetulleeksi kaupunkiin. Paikallisidentiteettiä he pääsevät aistimaan seuramme liigaotteluissa vapaalipuilla. Tällä tavoin ihmiset pääsevät heti osaksi sinikeltaista kiekkoyhteisöä ja tapaavat ison joukon muita talousalueellamme asuvia ihmisiä, Aikko muistuttaa.

Myös erilaiset perhetapahtumat ovat iso osa yhteistyötä.

- Ajatuksena on mahdollistaa lisää kohtaamisia kummeille ja kummilapsille. Tällaisia yhteisiä kokemuksia voivat olla esimerkiksi luistelu- ja pelihetket Tuki-Areenalla, jonka jälkeen päivää voidaan jatkaa yhdessä liigaottelun katsomossa. Myös jääurheilurippileiri ja Lukon liigaottelun yhteydessä Kivikylän Areenalla järjestettävä Kauneimmat Joululaulut -yhteislaulutilaisuus ovat suunnitteilla, Kuisma kertoo.

Yhteistoiminta käynnistyi sunnuntaina 16.9. Rauman Pyhän Ristin kirkolla järjestetyllä kaikille avoimella pihajuhlatapahtumalla. Paikalla oli Rauman Lukon liigahyökkääjä Ville Vahalahti jakamassa Lukko-tarroja ja kiekkokoulun esitteitä. Tapahtumassa oli mukana myös Lukon maskotti Eetu-kettu sekä Lukon ringeten järjestämä toimintapiste sekä paljon muuta toimintaa kuten "Minun kirkkoni aarteet" -kierros, letunpaistoa ja kasvomaalausta.

Lisätietoa yhteistyöstä antavat:

Mikko Aikko
Rauman Lukko ry
0400 529 025
mikkoaikko(a)gmail.com

Kanerva Kuisma
Rauman seurakunta
044 769 1245
kanerva.kuisma(a)evl.fi


   
Lisää uutisia
Rauman Lukko ry
«  Helmikuu   »
Kategoriat