Meidän Lukko: Seuraviestintä tuo esiin kuulumisia ja tarinoita kulissien takaa
29.1.2018 11:45 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Erkka Lehtihalme avustaa Juniorilukon tiedotus- ja viestintätöissä

Rauman Lukko ry viestii seuran ja joukkueiden kuulumisista nettisivuillaan sekä sosiaalisen median kanavillaan. Juniorilukko on löytynyt jo useamman vuoden sekä Facebookista että Twitteristä ja nyt uutena kanavana on tullut mukaan myös Instagram.

Kyseisiin kanaviin tuotettujen sisältöjen takaa löytyy Erkka Lehtihalme.

- On selvää, että junioritoimiston henkilökunta ei ehdi päätöiltään tuottamaan informaatiota niin tiiviiseen tahtiin, kuin nykypäivänä ehkä vaaditaan. Tästä syystä olen heidän apunaan tekemässä näitä sisältöjä. Työskentelen yhteistyössä Rauman Lukko ry:n toimiston ja joukkueiden yhteyshenkilöiden kanssa, Lehtihalme kertoo.

Hän liittyi toimintaan mukaan vuonna 2009 toiminnanjohtaja Jari Neuvosen pyynnöstä.

- Silloin ei ollut vielä käytössä sosiaalisen median kanavia, joten työ painottui pääasiassa nettisivujen päivittämiseen. Siitä eteenpäin on sivustoa kehitelty ja vähitellen kasvatettu kanavien määriä ja sitä kautta seuran näkyvyyttä.

Lukko-yhteisö on muutakin kuin liigajoukkue

Aiempaa alan kokemusta Lehtihalmeella on muun muassa Jatkoaika.com -verkkolehdestä, jonne hän tuotti otteluraportteja ja -ennakoita Lukon liigajoukkueen osalta vuosina 2003-06. Hän on sittemmin avustanut myös sanomalehti Länsi-Suomen urheilutoimitusta juniorijääkiekon osalta.

- Tykkäsin näistä hommista jo silloin. Tällä tavalla sain hieman tuntumaa siitä mitä urheilutoimittajan työ voisi olla. Nämä ovat olleet hyvää perehdytystä seuran tiedotustoimintaa ajatellen.

Lehtihalme toteaa, että kyseessä on hänelle mielekäs osa-aikatyö ja tärkeä harrastus.

- Olen seurannut aina jääkiekkoa ja se on iso osa elämääni. En ole itse koskaan pelannut kiekkoa missään joukkueessa, mutta tätä kautta saan olla osa suurta Lukko-yhteisöä.

- Ja nyt kun tässä on päässyt olemaan tiiviisti mukana, niin sitä on huomannut sen, että vaikka Liiga-Lukko on seuran keihäänkärki ja yleisömagneetti, niin tämä yhteisö liikuttaa aivan valtavaa määrää ihmisiä Raumalla ja lähialueilla. Aina pienimmistä junioreista aikuisiin.

Entä mitä Lukko ja lukkolaisuus merkitsevät?

- Se on sosiaalista kanssakäymistä ja yhteenkuuluvuutta. Tapahtuu se sitten jäähallin käytävillä, keskusteluissa työpaikoilla, toriparlamentissa, verkkosivuilla tai vaikkapa kaupungilla illanvietossa kavereiden kanssa. Lukko on meidän yhteinen asiamme. Riemut ja pettymykset ovat tietyllä tapaa yhteisiä.

Tiedotteita myös virastoajan ulkopuolella

Urheiluseuran viestinnän tekeminen ei ole niin sanottua kellokorttityötä, vaan uutisjulkaisuja tehdään kellonajasta riippumatta sen mukaan, milloin on jotakin kerrottavaa.

- Teen töitä pääasiassa etänä. Nykypäivän sosiaaliset mediat ja muut vastaavat viestintäkanavat mahdollistavat sen, että voimme kertoa asioita ja kuulumisia niin sanotusti kulissien takaa suoraan niistä kiinnostuneille, Lehtihalme toteaa.


Ahkera työ myös usein huomataan. Erkka sai tunnustuksen työstään viime marraskuussa, kun hänet valittiin Rauman Lukko ry:n Vuoden tekijäksi Jääkiekkoliiton perinteisessä seuratoimihenkilöiden palkitsemistilaisuudessa Helsingissä.

- Olen erittäin otettu tästä huomionosoituksesta! On hienoa että seurat jakavat tunnustuksia taustahenkilöilleen, jotka tekevät duunia vaatimattomilla korvauksilla, mutta ennen kaikkea täydellä sydämellä ja rakkaudesta tätä lajia kohtaan, Lehtihalme tiivistää.


   
Lisää uutisia
Rauman Lukko ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat