Rauman Lukko perustettiin 8.11.1936. Pienestä satamakaupungin tehdasseurasta on vuosien myötä kasvanut laajaa junioritoimintaa ja huippukiekkoa pyörittävä jääurheilun erikoisseura.

Jääkiekon ensimmäisen Suomen mestaruuden seuramme saavutti vuonna 1963. Tuon kultaisen kauden muistot elävät edelleen. Kauan odotettu Lukon toinen mestaruus tuli vuonna 2021. Samana keväänä seuran A-nuoret (U20) saavuttivat myös ikäluokkansa mestaruuden. Edellinen oli vuodelta 1958.

Seuran riveistä on vuosien aikana noussut nimekkäitä urheilijoita sekä kansalliselle että kansainväliselle huipulle. Perustana on aina ollut arvokas ja pyyteetön juniorityö. Usein on sanottu sinikeltaisen veren ja sydämen periytyvän Raumalla sukupolvelta toiselle.

Vuosien saatossa Rauman Lukko on pystynyt vastaamaan sekä huippu-urheilun että juniorikiekkoilun muuttuneisiin haasteisiin. Näissä myllerryksissä Raumalaiskiekkoilun Tuki ry:n rooli on ollut usein hyvinkin merkittävä.

Rauman Lukolla on vaalittavanaan arvokkaat perinteet. Tämä tehtävä edellyttää sekä juurien tuntemusta, että kehittymistä ja jatkuvaa valmiutta muutoksiin.