Rauman Lukko ry perustettiin vuonna 1936. Lukko on perinteikäs urheiluseura, jolla on yhteensä noin 600 lisenssipelaajaa jääkiekossa ja ringetessä. Rauman Lukko ry:n jääurheilutoimintaan kuuluvat jääkiekon juniorijoukkueet ikäluokissa U9 - U18, Lukko Naiset ja tyttöjääkiekkotoiminta, Leijona-kiekkokoulu ja Kettu-liiga sekä ringettejoukkuetoiminta B-junioreista F-junioreihin sekä ringettekoulutoimintaan. Rauman Lukko aloitti ensimmäisenä liigaseurana Suomessa erityislasten Special Hockey -jääkiekkotoiminnan.

Vuonna 2000 perustettu Rauman Lukko Oy vastaa miesten liigajoukkueen sekä A-nuorten (U20) toiminnasta. Lukon toiminnan vahvana perustana on jo yli 50 vuoden aikana ollut Raumalaiskiekkoilun Tuki ry. Yhdistyksen perusideana on taata mahdollisuudet tehokkaaseen juniorityöhön. Samalla on pidetty huolta siitä, että edustusjoukkueen kilpailukyky säilyy riittävänä.

”Avaimet Lukkoon” -ohjekirjan linjaukset Rauman Lukon jääurheilutoiminnalle ovat syntyneet tarpeesta löytää yhteiset perusteet hyvälle, lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä edistävälle urheilemiselle. Linjaukset toimivat seurassamme kaikkien yhteisinä työkaluina auttaen meitä tarkistamaan omia toimintaperiaatteitamme ja käytännön toimintatapojamme entistä paremmiksi.

Lapselle ja nuorelle, kuten myös vanhemmille urheileminen ja seuraan kuuluminen on arvokas ja tärkeä kokemus. Se on elämysmaailma ja merkittävä kasvuympäristön osa perheen, koulun ja kavereiden rinnalla.

Tämä ohjekirja toimii sinikeltaisena suunnan osoittajana kaikille lukkolaisille. Rauman Lukko toivoo, että näistä seuramme sisäisistä pelisäännöistä on apua kaikille seuratyöhön osallistuville. Rauman Lukko haluaa, että näiden linjausten avulla ymmärrämme entistä paremmin oman seuratehtävämme niveltymisen Lukko-perheen laajaan toimintaan.