Niin lähellä, mutta kuitenkin kaukana
Julkaistu: 27.11.2022 18.27

Niin lähellä, mutta kuitenkin kaukana

Lukko ja HPK taistelivat tiukan ja vähämaalisen Naisten liiga -ottelun sunnuntaina Westinghouse Areenalla. Se päättyi jatkoajan jälkeen vieraille 1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-1).

Avauserässä ei juurikaan maalipaikoilla juhlittu, sillä Johanna Niemi torjui kaksikymppisellä vain kuudesti ja virkasisko Salla Sivula koppasi kiekon kahdeksan kertaa. Kumpikin pääsi erässä kertaalleen ylivoimalle.

Toisessa erässä Niemi olikin sitten täystyöllistetty 16 torjunnallaan, kun Sivula selvisi puolestaan viidellä. Kertaakaan hämeenlinnalaisjoukkue ei kuitenkaan saanut kiekkoa verkkoon.

- Tänään oli hieno tasonnosto verrattuna eiliseen, mutta ihan ei saatu kuitenkaan tarpeeksi vaarallisia maalintekopaikkoja aikaiseksi. Saatiin kuitenkin se 1-0-maali tehtyä ja harmittaa tosi paljon, kun kaveri pääsi tasoittamaan nelisen minuuttia ennen loppua ja sitten jatkoajalla onnistuivat tekemään voittomaalin, paalutti Niemi.

Kolmatta erää oli pelattu reilu viisi ja puoli minuuttia, kun Lukko pääsi kahden pelaajan ylivoimalle. Tuota erikoistilannetta raumalaisjoukkue ehti pyörittämään 26 sekuntia, kun Maija Koski ohjasi Mette Karrun syötön Sivulan selän taakse. Ottelua oli jäljellä kolme minuuttia ja 56 sekuntia, kun Niemen nolla murtui. HPK:n tasoitusmaalista vastasi Emma Katajamäki.

Jatkoajalla oli monen katseet jo varmasti voittolaukauskilpailussa, kunnes 19 sekuntia ennen päätössummeria Karolina Erbanova onnistui laukomaan kaksi pistettä Hämeenlinnaan.

- Tänään näin eli hävittiin jatkoajalla, mutta meilläkin oli paikkamme ratkaista peli ja ottaa jopa täydet kolme pistettä. Pieni nukahdus riitti siihen, että vastustaja pääsi tasoittamaan. Sitten oltiin jo jatkoajalla pitkälti menossa kohti voittolaukauksia, mutta sitten vastustaja pääsi rokottamaan. Meillä kesti tänään liian kauan se, että saimme yhteispelaamisen toimimaan. Olimme myös purjeissa pitkiä pätkiä, mutta sitkeä esitys monella tapaa, kun olemme menneet pienellä ryhmällä ja se näkyi ehkä tuossa lopussa siinä, että ei löytynyt enää sitä raikasta jalkaa. Piste kuitenkin matkaan hyvältä joukkueelta, joten tästä on jatkaa ensi viikkoon, paalutti päävalmentaja Sami Piilikangas.