Emmi-Sofia Leino: "Ei se nyt niin ihmeellistä ollut, että sisko pelasi vastapuolella"
Julkaistu: 18.03.2023 15.10

Emmi-Sofia Leino: "Ei se nyt niin ihmeellistä ollut, että sisko pelasi vastapuolella"

Naisten Liigan karsintasarja käynnistyi lauantaina ja Lukko jyräsi avauksessaan Kiekko-Espoo akatemian peräti 9-0 (0-0, 3-0, 6-0). Lukolta pisteille pääsi peräti 10 pelaajaa, ahneimpina neljän pisteen Maija Koski (2+2) ja hänen takanaan kolme pinnaa nakutti Janica Laine (1+2) sekä Ada Ukkola (0+3).

Ottelussa myös sisarukset Emmi-Sofia Leino (Lukko) ja Rosa-Maria Leino (Kiekko-Espoo) pelasivat myös ensimmäistä kertaa vastapuolilla.

- Ei se nyt niin kauhean ihmeellistä ollut, että sisko pelasi vastustajajoukkueessa, totesi Emmi-Sofia Leino.

Ensimmäinen erä antoi osviittaa siitä, että mitä tuleman piti, sillä Lilli Packalen espoolaisten maalilla torjui peräti 15 kertaa, kun taas virkasisko Saara Rintamaa selvisi yhdellä kopilla. Lukon täydellisestä hallinnasta huolimatta erätauolle lähdettäessä numerot taululla olivat edelleen 0-0.

Toista erää ehdittiin pelata kuusi ja puoli minuuttia, kun Janica Laine syöttö vapautti Aliisa Toivosen nokikkain Packalenin kanssa. Tuostahan “Allu” Toivonen ei erehtynyt ja niin Lukko oli siirtynyt johtoon. Sara Hyytiä tuplasi Lukon johdon nelisen minuuttia myöhemmin. Reilu minuutti myöhemmin oli Mette Karrun vuoro onnistua maalinteossa. Toisessa erässä molemmat kilauttivat myös kertaalleen poikkiputkeen.

Kolmannessa erässä Lukko saikin maalihanat kunnolla auki, kun viimeistelyissään onnistuivat Maija Koski kahdesti sekä Janica Laine, Roosa-Maria Kangasniemi, Aliisa Toivonen ja Amanda Julkunen kertaalleen. Ottelussa Saara Rintamaalle kertyi kaikkiaan 16 (2+6+8) torjuntaa, kun taas Lilli Packalen sai huhkia hikihatussa sillä hänelle koppeja kertyi peräti 39 (15+13+11). Loppuverryttelyjen ja ruokailun jälkeen joukkueen bussi kääntyi suoraan kohti Rovaniemeä ja siellä Lukko kohtaa RoKin sunnuntaina kello 14.30.

- No niin päästiin taas pitkästä aikaa pelaamaan. Ensimmäinen erä oli vähän sellaista koneiden käynnistämistä vaikka vietiin peliä kokoajan. Maailpaikkoja tuli, mutta sellainen huolellisuus ja päättäväisyys vähän loisti poissaolollaan. Onneksi sitten toisessa erässä se ketsuppipullo aukesi ja tuli onnistumisia laajalla rintamalla. Nyt alkoi näkymään niitä asioita, mitä noissa maalintekotilanteissa harjoitellaan. Tänään tällaiset lukemat ja tästä jatketaan kohti Rovaniemeä ja siellä pelataan huomenna, paalutti päävalmentaja Sami Piilikangas.