Aliisa Toivonen tehokkaalla pelipäällä - Lukko voitti RoKin
Julkaistu: 26.03.2023 18.12

Aliisa Toivonen tehokkaalla pelipäällä - Lukko voitti RoKin

Lukko ja RoKi väänsivät tiukan pelin sunnuntaina Naisten Liigan karsintasarjassa. Tällä kertaa Lukko oli parempi maalein 3-2 (0-1, 1-0, 2-1). Ottelun ratkaisumaali syntyi Aliisa Toivosen läpiajosta, kun kolmatta erää oli jäljellä kuutisen minuuttia.

Avauserää oli pelattu viisi minuuttia, kun RoKin Tshekki-kaksikko Anna Kalova ja Magdalena Felcmanova pääsivät ylivoimahyökkäykseen ja Felcmanova laukoi kiekon Katriina Saarenmaan selän taakse. Erässä Lukko oli lievästi hallitsevampi osapuoli, sillä Janika Järvikari torjui kuudesti, kun taas Saarenmaa selvisi kahdella kopilla.

Toista erää oli puolestaan pelattu kahdeksan puoli minuuttia, kun Aliisa Toivonen tarjoili kiekon ylivoimalla maalin kulmalle ja sieltä Charlotta Lundström ohjasi sen verkkoon. Toinen kaksikymppinen oli tasaisempi, sillä Järvikarille merkattiin yhdeksän ja Saarenmaalle kahdeksan torjuntaa.

Kolmannessa erässä maalinteon aloitti RoKi, kun Saara Siivonen tarjoili ylivoimalla maalinkulmalle ja sieltä Marianne Lassila ohjasi kiekon tolpan juureen. Lukko tuli tasoihin kolme minuuttia myöhemmin, kun Saara Siivosen pikkusisko Senja Siivonen tarjoili ylivoimalla Mette Karrulle, joka laukoi kiekon Järvikarin längistä verkkoon. Sitten kuutisen minuuttia ennen päätöstä Charlotta Lundström vapautti Aliisa Toivosen läpiajoon ja kiekko oli verkossa.

- Tää voitto oli todella iso ja henkisesti tärkeä koko joukkueelle. Nää pelit on aina tiukkoja ja siksi onkin kiva onnistua, mutta hienoa on myös, että kaverit onnistuu syötöistäni, kommentoi Aliisa Toivonen.

Lukko päättää karsintasarjan ensi viikonloppuna, kun ensin lauantaina Eurajoen Westinghouse Areenalle saapuu HIFK Akatemia ja sunnuntaina kauden päätteeksi joukkue matkaa Espoon Leppävaaraan Kiekko-Espoo Akatemian vieraaksi.


- Taas kerran tiukka peli RoKia vastaan 3-2, enpä tiedä kuinka monennen kerran mahtoikaan päättyä näihin numeroihin. No joo on se mukavampaa näin päin, kun meillä on enemmän maaleja kuin vastustajalla. Tänään henki pelaamiseen näkyi, sillä tiesimme, että homma pitää saada onnistumaan. Se myös näkyi tekemisessä, varmasti paikkoja oli useampaankin osumaan, mutta tänään riitti tämä määrä. Tästä on hyvä jatkaa vielä yksi viikonloppu, pidimme itsemme vielä pinnalla tällä voitolla. Nyt pelataan vielä kaksi peliä ja sitten katsotaan, että missä mennään, paalutti päävalmentaja Sami Piilikangas.