Kiekko-Espoo näytti taas tasoeron - Saara Rintamaalle 52 torjuntaa
Julkaistu: 04.12.2022 18.59

Kiekko-Espoo näytti taas tasoeron - Saara Rintamaalle 52 torjuntaa

Lukko kärsi tappion Kiekko-Espoolle sunnuntaina Eurajoen Westinghouse Areenalla pelatussa Naisten Liigan ottelussa maalein 1-8 (0-3, 1-3, 0-2). Lukon ainokaisesta vastasi Ella Harjula. Saara Rintamaa torjui Lukon maalilla peräti 52 kertaa.

Avauserässä Jutta Schalin laukoi kiekon kahdesti Saara Rintamaan selän taakse ja Tinja-Mariia Haukijärvi kerran. Schalin osui erän kolmannella ja 17. minuutilla. Haukijärven osuma syntyi puolestaan, kun 11 minuuttia oli ottelua pelattu.

Toista erää ehdittiin pelata ainoastaan 16 sekuntia, kun Anni-Elina Montonen sai napauttaa irtokiekon maalin kulmalta lähes tyhjiin. Lukko sai kuparisensa rikki minuutti ja 15 sekuntia myöhemmin, kun Amanda Julkunen jatkoi Janica Laineen laukauksen kohti maalia ja Ella Harjula sitten sai kunnian lopulta viimeistellä tuon osuman. Vieraat iskivät erässä kuitenkin vielä kahdesti, kun vuorollaan viimeistelyissään onnistuivat Elsa Talvitie ja Lisette Täks.

- On ollut aika rankka syksy, kun ollut pelejä hirveä määrä joka viikonloppu. Sarjassa on joukkueita, jotka me pystymme haastamaan tai jopa voittamaan, mutta sitten siellä on tällaisia kovia otteluita. Meillä on vielä paljon opittavaa ja haasteita voittamisessa, kapteeni Maija Koski summasi joukkueen syksyn.

Kolmatta erää mentiin pitkiä pätkiä pätkiä ilman katkoja, mutta vieraat pystyivät iskemään siihenkin erään vielä kahdesti. Kiekko-Espoon seitsemännestä ja kahdeksannesta maalista vastasivat Sofia Nuutinen ja Lisette Täks, jotka osuivat erän 17. minuutilla 32 sekunnin välein. Lukolla on vielä ennen joulua kolme ottelua, kun ensi viikolla kohdataan vieraissa Ilves, HIFK ja Kiekko-Espoo.


- Kovavauhtinen peli on taas takana, Kiekko-Espoo näytti taas sen, että miksi he ovat yksi sarjan kovimmista joukkueista. Jouduimme ylisuorittamaan kamppailutilanteissa, joten meidän tarvitsee kyllä keskittyä siihen, että voittaisimme irtokiekkoja ja saataisiin niistä tilanteita ja sitä kautta myös hallitsemaan vaihdon aikana peliä. Tänään joukkueella oli kyllä hyvä sitoutuminen tekemiseen, sillä ei päästetty hommaa missään kohdassa repsahtamaan, kun tiesimme, että tänään pitää olla kokoajan hereillä. Yksi viikko jäljellä ja kolme peliä eli tulee olemaan tiukka viikko, mutta siihen laitetaan vielä kaikki ja sen jälkeen joululomalle, paalutti päävalmentaja Sami Piilikangas.