Lukko oli jo kuilun partaalla - Aliisa Toivosen hattutemppu pelasti joukkueen liigapaikan
Julkaistu: 02.04.2023 19.39

Lukko laittoi itsensä puun ja kuoren väliin, kun kärsi lauantaina kotikentällään tappion voittolaukauskilpailuun edenneessä ottelussa HIFK akatemialle maalein 1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1). Sunnuntaina joukkue kuitenkin terästäytyi ja voitti Kiekko-Espoo akatemian Leppävaarassa maalein 3-1 (0-1, 1-0, 2-0).

Sunnuntain peliä oli pelattu vajaat kahdeksan ja puoli minuuttia, kun Elina Kemppainen espoolaisjoukkueen johtoon ylivoimalla. Noissa numeroissa tahkottiin aina 34. minuutille, jolloin Aliisa Toivonen toi Lukon tasoihin alivoimalla.

Lukko ratkaisi ottelun lopulta kolmannen erän toisella kympillä, Toivonen nakutti hattutemppunsa täyteen 52. ja 57. minuuteilla syntyneillä maaleillaan. Jokaiseen kolmeen Toivosen maaleista esityön teki Charlotta Lundström.

- Tiukka vääntö saatiin taas pelata. Aliisa Toivonen otti joukkueen reppuselkään ja marssitti hienoilla maaleilla voittoon. Joukkueelta kokonaisuudessaan mahtava taistelu voitosta ja sarjapaikasta. Nyt luistimet kuivumaan hetkeksi, paalutti päävalmentaja Sami Piilikangas.