Mette Karru naulasi vaiherikkaan pelin
Julkaistu: 20.11.2022 19.12

Mette Karru naulasi vaiherikkaan pelin

Lukko saalisti sunnuntaina Eurajoen Westinghouse Areenassa pelatussa Naisten liigan -ottelussa kaksi pistettä, kun Ilves kaatui maalein 3-2 ja (0-1, 0-1, 2-0, 1-0).

Ottelun ratkaisu nähtiin, kun jatkoaikaa oli pelaamatta minuutti ja 50 sekuntia. Tuolla hetkellä nimittäin Sara Hyytiä vapautti Mette Karrun maalipaikkaan ja pyhärantalaispuolustaja laittoi kiekon vuorenvarmasti Neea Pohjamon selän taakse.

- Sara avasi hyvin ja mä pääsin nokikkain maalivahdin kanssa ja tein maalin, kommentoi Karru.

- Ekassa erä oli tasaista ja olimme hyvin pelissä mukana. Toisessa erässä oli vähän vaikeampaa, mutta kolmannessa erässä taistelimme ja saatiin onneksi heti alkuun maalin ja se myös helpotti, jatkoi Karru.

Ensimmäistä erää oli pelattu vajaa neljä minuuttia, kun Helen Puputti vei Ilveksen johtoon. Lukko oli tullut vain hetki ennen maalia täysilukuiseksi. Lukolla oli jo ennen tuota osumaa loistava maalipaikka, mutta ylivoimahyökkäys päättyi siihen, että kiekko painui hieman tolpan väärälle puolelle.

Toinen erä olikin sitten puolustustaistelua, kuten Mette Karrukin jo totesi. Maalivahti Katriina Saarenmaa loistavat otteet pitivät raumalaiset kuitenkin pelissä mukana. Ilveksen johto tuplaantui minuutti ja 18 sekuntia ennen erätaukoa, kun Johanna Siira pääsi ylivoimalla nokikkain Saarenmaan kanssa eikä siitä paikasta erehtynyt.

Kolmatta erää ehdittiin pelata vain 28 sekuntia, kun Aliisa Toivonen pääsi ohjaamaan kiekon Hanna Brofeltin siniviivalaukauksen jälkeen verkkoon. Erän 14. minuutilla Lukko tuli rinnalle, kun Roosa-Maria Kangasniemi painoi kiekon verkkoon röyhkeän laitanousunsa jälkeen. Kiekko tosin taisi myös vähän karata Kangasniemen mailasta, mutta Pohjamo lähti siihen mukaan ja loppu onkin sitten historiaa. Erän loppuminuuteilla nähtiin vähän draamaa, kun Aino Ranki ja Emilia Varpula törmäsivät keskialueella sillä seurauksella, että Ilves-hyökkääjä Varpula jouduttiin kuljettamaan paareilla pois jäältä.

Kolmannen erän lopulla tuli lisää draamaa, kun Lukko joutui pelaamaan 35 sekuntia kahden pelaajan alivoimalla. Tuon kurimuksen raumalaiset kuitenkin kestivät. Jatkoajalla Lukko joutui tappamaan minuutin ja 25 sekuntia 5-4-alivoimaa.

- Onneksi saatiin tapettua tuohon jatkoajan alkuun tuo alivoima ja sitten ratkaisimme pelin, paalutti Karru.

- Oli aika vaiherikas sunnuntaipeli takana, sillä aika harvoin osuu yhteen peliin näin paljon tapahtumia. Valitettavaa on, että tulee tuollaisia loukkaantumisia pelissä. Mun mielestäni tänään oli erittäin hieno taistelu ja kaikki lähti jo eilisestä HIFK-pelistä ja nyt se saatiin tähän pelin mukaan. Ei olla menty tähän asti helpoimman kautta ja eikä menty tänäänkään, mutta nyt se päättyi hienosti kahteen pisteeseen. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikkoon, paalutti päävalmentaja Sami Piilikangas.