Ada Ukkola Oulusta Raumalle
Julkaistu: 25.08.2022 13.57

Ada Ukkola Oulusta Raumalle

Opiskelut toivat 24-vuotiaan ja 177 Naisten Liiga -ottelua pelanneen puolustaja Ada Ukkolan Oulusta Raumalle. Ukkola aloitti opiskelut Satakunnan Ammattikorkeakoulun Rauman yksikössä tähtäimessään tradenomin paperit.

Jutuntekohetkellä Ada on ollut Raumalla vasta pari viikkoa, joten luonnollisesti kaupunki ei ole tullut vielä kauhean tutuksi.

- No vähän tässä on toki jo ehtinyt kierrellä, mutta koulu ja treenit ovat vieneet luonnollisesti eniten aikaa, tiivisti Ukkola.

Adalla ja muilla Lukko-pelaajilla tulee todella tiivis syksy, sillä mitään suurempia vapaa-ajanongelmia tulee kenellekään eteen.

- Joo, kyllä se näin on, sillä itse ainakin nopeasti laskin, että meillä on vain kaksi vapaata viikonloppua ennen joulua, jatkoi Ukkola.

Lukko sai Ukkolasta peruspuolustajan, joka ei välttämättä näy tehotilastoissa.

- Joo, en todellakaan ole mikään kiekollinen puolustaja tai viivapelote, mä hoidan puolustusvelvoitteen, totesi Ukkola edelleen.

Ukkola on edustanut Suomea tyttöjen MM-kisossa vuonna 2016, mutta tuolloin joukkueelle ei tullut suurempaa menestystä.

- Joo, ei tullut, sillä jäimme kuudenneksi, muisteli Ukkola.

Ukkola on nakuttanut urallaan 22 (5+17) tehopistettä ja hän juhlinut kahdesti kauden päätteeksi SM-mitalia. Nuo mitalit ovat pronssit vuosilta 2019 ja 2022.

Torstaina 25.8. käynnistyy naisten MM-kisat Tanskassa. Mikä on Ukkolan veikkaus siihen, että miten Naisleijonien leijonien käy? Onko se taas se "peruspronssi?"

- Kyllä se niin on, että parempaan kuin pronssi vaaditaan aivan täydellinen nappisuoritus, no toivotaan, että sellainen osuu kohdalle, totesi Ukkola lopuksi.