Julkaistu: 07.10.2021 10.04

Alikersantin paluu

Lukko voitti lokakuun ensimmäisenä lauantaina pelatussa Naisten Mestis-karsinta-ottelussa Rockets Loimaan murskaavasti peräti 17-0. Tuossa ottelussa nähtiin vanha tuttu pelaaja sinikeltaisessa peliasussa, kun reservin alikersantti Roosa-Maria Kangasniemi oli jälleen tositoimissa.

Roosa-Maria kertoi käyneensä vähän kurkkailemassa joukkueen uuteen koppiin jo ennen kuin oli soittanut vastuuvalmentaja Sami Piilikankaalle.

- Onhan se todella komea, ihan ammattimainen koppi looseineen. Parasta on tietysti se, että kamoja ei tarvitse viedä pelin jälkeen kotiin, sanaili Kangasniemi.

Vähitellen Roosa-Maria oli tullut niihin ajatuksiin, että olisi kiva palata Lukko-paitaan. Yksi merkittävä hetki tuon kannalta oli parisen viikkoa sitten pelattu PaRa - Lukko-peli.

- Silloin totesin äidilleni jotenkin näin, että olisi todella kiva olla tuolla jäällä. Siitä se sitten lähti ja päätin soittaa Piilikselle (Piilikangas). Kokoonpanoon pääsy ei suuremmin yllättänyt, mutta se yllätti, että Sami laittoi mut heti ykkösketjuun Maijan (Koski) ja “Allun” (Toivonen) kanssa, jatkoi Roosa edelleen.

Toisaalta tuo kolmikko oli pelannut ennenkin yhdessä, joten valmennusjohto varmaan ajatteli, että heidän yhteispelinsä on edelleen selkäytimessä.

Paluu tuttuun ympäristöön

Roosa-Maria palasi todella tuttuun ympäristöön, sillä Lukon joukkue pysyi putoamisesta huolimatta hyvin kasassa.

- Pelaajista ainoat uudet kasvot olivat Amanda Julkunen, Sara Hyytiä, Taru Salo, Saara Rintamaa ja Hanna Brofelt sekä valmentaja Teemu Ekman, totesi Kangasniemi.

Mitkä ovat sitten Kangasniemen tavoitteet tuleville peleille, hän pelaa Lukon lisäksi myös Eurajoen Lätkän B-poikien kanssa.

-Tavoitteeni on saada oma pelini sille tasolle, mitä se oli ennen inttiä. Armeijan ja koronan vuoksi taukoa tuli pakosta vuosi, kun en päässyt peleihin ja treeneihin. Muutenkin musta tuntuu, että armeijassa kuntoni laski, no tuohon oli ehkä syynä se, että olin tottunut treenaamaan siviilissä enemmän, Roosa-Maria paalutti.

RUK haaveena

Armeijaan mentäessä Kangasniemellä oli haaveenaan reserviupseerikoulu, mutta niin vain hän joutui tyytymään aliupseerikouluun.

- Joo, niin RUK-haaveet kaatuivat, mutta toisaalta olen ihan tyytyväinen siihen, että kävin AUKin. Alikersanttina sain enemmän johtajakokemusta toimiessani alokkaiden kanssa kuin mitä olisin saanut kokelaana eli olen ihan tyytyväinen armeija-aikaani, paalutti Kangasniemi edelleen.

Lukon ja kasvattajaseuransa Panelian Raikkaan ohella Kangasniemi on pelannut lainalla Rockets Loimaalla kolme peliä kaudella 2017 - 18 sekä siis Eurajoen Lätkän B-poikien kanssa. PaRassa Roosa-Maria vyöllä on naisten, tyttöjen ja poikien pelejä. Jääkiekon lisäksi hän on pelannut jalkapalloa yhden kauden ajan Laitilassa.

Idoleista puhuttaessa esiin nousi se, että Roosa-Marian aloittaessa tytöillä ei ollut paljonkaan naisesikuvia, koska naisten jääkiekosta ei puhuttu. Roosa-Maria asui lapsena Panelian Taanonkulmalla ja hänen harjavaltalainen isäpuolensa vei häntä Ässien peleihin ja sieltä tuli joitakin esikuvia, mutta siitä ei sen enempää.

- Nyt asia on ihan toisin ja tämän päivän pikkutytöt löytävät omat esikuvansa myös naisten puolelta, paalutti Kangasniemi lopuksi.

Lukolla edessä tuplaviikonloppu

Lukko pelaa tulevana viikonloppuna kaksi ottelua, sillä ensin lauantaina joukkue matkustaan Hämeenlinnaan HPK Akatemian vieraaksi ja sitten sunnuntaina onkin vuorossa paikallispeli, kun Panelian Raikas saapuu Eurajoelle. Kangasniemi ei tosin pelaa noissa peleissä.