Lukko U18 jyräsi SM-finaaliin!
Julkaistu: 27.03.2023 12.30

Lukko U18 jyräsi SM-finaaliin!

Raumalla pelataan kolmantena peräkkäisenä keväänä jääkiekon SM-tason finaaleja!

Asia varmistui sunnuntaina, kun Lukon U18-nuorten kivikova ryhmä kaatoi Helsingin IFK:n vieraissa 0-3 (0-2, 0-1, 0-0) ja raivasi näin tiensä välieristä loppuotteluihin voitoin 2-1. Toinen finalisti on Oulun Kärpät, joka tiputti Turun Palloseuran pronssiotteluun voitoin 2-0.

Sinikeltaisten maalintekijät tänään olivat Emil Sahlstedt, Viljami Vuorinen ja Jasu Mensonen. Maalivahti Daniel Salonen oli jälleen erinomaisessa vireessä, mistä todistuksena nollapeli ja 21 torjuntaa.

- Valmistauduttiin huolella ja pelattiin suunnitelmien mukaisesti hyvä vierasottelu. HIFK on fyysinen porukka, mutta löysimme lääkkeet heidän varalle. Puolustuspelaaminen oli meillä kauttaaltaan vahvaa tänään, kertoi Lukon vastuuvalmentaja Jarno Mensonen.

Lukon Liiga-joukkue (2021), sekä U20-nuoret (2021 ja 2022) menivät edellisinä keväinä raumalaisittain sanottuna päätty ast, ja saman uroteon haluaa nyt toteuttaa myös Lukon 18 SM-joukkue. Tässä ikäluokassa kanaalikaupungin juniorit ovat olleet viimeksi mitalisijoilla 1980-luvun alussa, joten kuluvan kauden saavutusta voidaan pitää seurahistoriassa jo nyt erinomaisena.

- Meillä on viime kesästä asti ollut nousujohteinen prosessi käynnissä. Pojat ovat harjoitelleet ja tehneet kovaa duunia menestyksen eteen. On otettu isoja steppejä eteenpäin. Luottavaisina lähdemme pelaamaan Kärppiä vastaan omaan tekemiseen edelleen uskoen, Lukko-luotsi Mensonen sanoi.

Finaalit aloitetaan torstaina 30.3. Oulussa ja toinen kamppailu käydään lauantaina 1.4. Raumalla. Voittojen ollessa tasan ratkotaan mestaruus sunnuntaina 2.4. Kärppien kotijäällä.

Kuvat: Alise Harju