Saksalainen Toni innostui jääkiekosta Raumalla
19.10.2020 19:31 Uutiset / U9 F2-12

Toni Schaefer pelaa Lukon U9-joukkueessa

Lukon junioritoiminnassa liikkuu vuosittain mukana satoja lapsia ja nuoria. Luonnollisesti suurin osa heistä on syntynyt ja varttunut Raumalla tai lähikunnissa. Voimmekin ylpeinä todeta, että sinikeltaiset kiekkoperinteet tulevat monille jo niin sanotusti äidinmaidossa.

Tänä syksynä tuomme viestinnässämme esille sellaisiakin pelaajia ja perheitä, joille lukkolaisuuden merkitys ja jääurheilun viehätys ovat avautuneet vasta paikkakunnalle muuton myötä.

Erinomaisina esimerkkeinä tästä ovat Ranskan eteläosista vuonna 2006 Raumalle rantautuneet Herpinin veljekset. Mielenkiintoinen tarina on myös Irakista tulleella Mustafa Dalolla, joka löysi Lukon Easy Hockey -jääkiekosta aivan uuden harrastuksen saavuttuaan Suomeen ja Raumalle muutama vuosi sitten.

Seuraavaksi tutustumme saksalaiseen Schaeferin perheeseen, jonka 2011 syntynyt Toni-poika pelaa Juniorilukon U9-ikäkausijoukkueessa. Heidänkin Suomeen tulonsa taustalla oli Eurajoella sijaitsevat TVO:n ydinvoimalaitokset.

- Nelihenkinen perheemme saapui Raumalle syksyllä 2016 kun aloitin työt Olkiluodossa, Tonin isä Lorenz Schaefer kertoo.

Mistä saitte ensimmäistä kertaa tietoa Lukon juniorijääkiekosta ja yleensä harrastusmahdollisuuksista Raumalla?

- Lukon myynti- ja seurapäällikkö Mikko Aikko antoi vinkin, että täällä on tällainen jääurheiluseura. Sitten Toni pääsi kokeilemaan luistelukouluun ja oppimaan lisää taitoja Leijona-kiekkokoulussa. Paljon on jo tässä ajassa kehitystä tapahtunut. Nyt kauden alussa hän siirtyi jo U9-joukkueen mukana ikäkausijoukkuetoimintaan, kertoo Schaefer.

Liikunta ja leikinomainen kilvoittelu on lapselle luontaista fyysistä toimintaa kansallisuudesta ja syntyperästä riippumatta. Tämä voi lisätä myös heidän yhteenkuuluvuuden tunnetta, kun kotiudutaan vieraalle paikkakunnalle.

Onko sakslaisperheellä mielessä jotain muita urheilulajeja tai harrastuksia, joihin haluaisitte täällä tutustua?

- Koululiikunnan ohella ei taida nyt olla muita urheiluharrasteita, kuin tämä Lukon toiminta. Se on ollut oikein mukavaa tekemistä ja riittää meille tässä vaiheessa.

Maalivahdin roolissa tiistain harjoituksissa toiminut Toni Schaefer tarkkana maalilla

"Tykkään pelata oikeita pelejä"

Kun kysytään Tonin omia ajatuksia jääkiekosta, niin vastaukset tulevat kuin apteekin hyllyltä ja reippaalla suomen kielellä.

Mikä sinusta on parasta ja hauskinta jääkiekossa?

- No se on parasta, kun saa pelata oikeita pelejä. En haluu liikaa harjoittelua, vaan tykkään oikeesti pelata!

Oletko tehnyt jo monta maalia tällä kaudella?

- Yhdessä pelissä en tehnyt lainkaan, mutta muuten olen tehnyt kaikkissa, nuorimies toteaa topakasti.

Entä mistä pelipaikasta tykkäät eniten. Oletko ollut maalivahtina, puolustajana ja hyökkääjänä?

- Maalivahtina oloa kokeilin vasta tässä kuussa ensimmäistä kertaa, mutta kenttäpelaajana ainakin tykkään olla.

Onko sinulla jotain esikuvia ja idoleita tai ketä jääkiekkoilijaa seuraat?

- Ei oikeastaan ole. Oon kyllä nähnyt isojenkin poikien jääkiekkopelejä, mutta mä pelaan vaan pienten kanssa, Toni Schaefer ilmoittaa päättäväisenä.

U9-joukkueen päävalmentaja Vili Pihlajamäellä ei ole kuin positiivista sanottavaa Tonista.

- Iloisuus on ensimmäinen asia mikä Tonista välittyy. Siinä on poika, jolla on hymy herkässä ja asennoituminen kerrassaan hienoa, mikä ei suinkaan ole itsestäänselvyys, kertoo Pihlajamäki.

- Tonilla on terve suhtautuminen uuden oppimiseen ja hänestä paistaa läpi kuinka mukavaa on harrastaa jääkiekkoa. Kehitys on ollut jo tässä ajassa huimaa, ja meillä on ollut ilo saada hänet joukkueeseemme, luonnehtii Pihlajamäki saksalaissyntyistä pelaajaansa.

Rauman Lukko U9-joukkueen Toni Schaefer ja päävalmentaja Vili Pihlajamäki


   
Lisää uutisia
U9 F2-12
«  Tammikuu   »
Kategoriat